Odbiór transmisji

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Odbiór transmisji

Postprzez LordMima w 11 Lip 2009, 14:25

Mam problem.
Dostałem misje od najemnika aby zabić pijawke i odebrać transmisje z wierzy ciśnień. Pijawke już zabiłem, jestem w wierzy, wchodze na góre i nie wiem co dalej robić. W poradniku pisało żeby urzyć znajdującego się na szczycie transmitera. Niestety nie widze tam żadnego transmitera. Stoje dokładnie w zaznaczonym na czerwono miejscu na mapie i nie wiem co dalej. Raz tylko usłyszałem jakieś słowa - " To jest jak labirynt ..." i nic więcej już nie słyszałem.
Pomocy, jak mam odebrać te transmisje.
Awatar użytkownika
LordMima
Kot

Dołączenie: 11 Lip 2009, 14:12
Ostatnio był: 13 Sie 2017, 13:57
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Odbiór transmisji

Postprzez Michu w 11 Lip 2009, 14:50

Jeżeli wejdziesz na wieżę to automatycznie (o ile pamiętam) powinno Ci zaliczyć 'misję', powinieneś słyszeć przez radio głosy najemników, a następnie po całej akcji zejść na dół, zabić psy które przybiegną i pójść do najemników. Jeżeli Ci nie załapuje tej misji to polecam pójść od wcześniejszego sejwa.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez LordMima w 11 Lip 2009, 15:18

Wchodze po drabinie na góre i nic się nie dzieje. Jednak gdy pokręce się po wieży to słysze przez radio głos który mówi " To jak labirynt ". Zadne psy nie przybiegają a misja nadal jest niezaliczona. :(
Awatar użytkownika
LordMima
Kot

Postprzez Yuri snajper w 11 Lip 2009, 17:48

Bo to nie tylko te słowa "To jak labirynt" tego jest więcej. Na jakim grasz patchu?
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Przyjdź i pokasz, ale zabierz ze sobą MIKROSKOP !
Awatar użytkownika
Yuri snajper
Kot

Dołączenie: 28 Cze 2009, 12:22
Ostatnio był: 25 Lip 2009, 17:54
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez LordMima w 11 Lip 2009, 18:09

Nie mam ściągniętego żadnego patcha. Słysze tylko " To jak labirynt " i nic więcej. Nie mam pojęcia co się dzieje. Prosze pomóżcie, bo pokochałem tą gre i chce sobie jeszcze w nią pograć.
Awatar użytkownika
LordMima
Kot

Postprzez Crisu w 11 Lip 2009, 19:03

Ehh, gdybyś podszedł do konsoli znajdującej się na wieży i użył dźwigni...
To być może pograłbyś dalej.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez napod w 11 Lip 2009, 22:03

TU chodzi o odbiór a nie wysłanie...
Awatar użytkownika
napod
Kot

Dołączenie: 16 Mar 2009, 19:24
Ostatnio był: 26 Kwi 2010, 15:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Kuba w 11 Lip 2009, 22:20

LordMima napisał(a):Mam problem.
Dostałem misje od najemnika aby zabić pijawke i odebrać transmisje z wierzy ciśnień. Pijawke już zabiłem, jestem w wierzy, wchodze na góre i nie wiem co dalej robić. W poradniku pisało żeby urzyć znajdującego się na szczycie transmitera. Niestety nie widze tam żadnego transmitera. Stoje dokładnie w zaznaczonym na czerwono miejscu na mapie i nie wiem co dalej. Raz tylko usłyszałem jakieś słowa - " To jest jak labirynt ..." i nic więcej już nie słyszałem.
Pomocy, jak mam odebrać te transmisje.

Moją uwagę zwróciła pewna nieścisłość. Piszesz, że zabiłeś pijawkę i odebrałeś sygnał. Mi zawsze pijawka pojawiała się dopiero PO odebraniu sygnału (czasem nawet dwie + kilka ślepych psów). Może jednak nadałeś już ten sygnał? Teraz chyba powinieneś udać się do Leśnika.

No chyba, że znacznik misji nadal wskazuje wieżę. W takim wypadku nie wiem co poradzić.
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Postprzez LordMima w 12 Lip 2009, 12:06

Poszedłem do wieży i po drodze zaatakowała mnie pijawka. Zabiłem ją i udałem się do wieży. Wszedłem po drabinie na góre i nic się nie dzieje. Tylko raz gdy byłem w pewnym miejscu na wierzy usłyszałem te słówa o labiryncie, puźniej słowa się urwały i nic więcej nie słysze. Zadanie nie jest wykonane. Próbowałem od poprzedniego seava ale to nic nie daje. Co trzeba zrobić, czy jest tam jakieś urządzenie które trzeba uruchomić.
Awatar użytkownika
LordMima
Kot

Postprzez Kuba w 12 Lip 2009, 12:16

Wygląda mi to na jakiś porządny bug. Nie wiem co Ci poradzić.

Nie ma tam żadnego urządzenia które musisz uruchomić. Wystarczy wejść na samą górę i automatycznie odbierzesz sygnał od Leszego i najemników. Aby na pewno wchodzisz na samą górę tej wieży? Tam są takie, jakby trzy "poziomy" i musisz dostać się jak najwyżej (dla pewności podejść do tej wyrwy w ścianie).

Urządzenie do uruchomienia to jest, ale w bazie wojskowych (na wieży z której grzeje do Ciebie snajper) gdzie udasz się po ponownej wizycie u leśnika.

Na jakim grasz patchu? Mam jednego save'a akurat sprzed ataku na bazę wojskowych więc mógłbym Ci podesłać.
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Postprzez LordMima w 12 Lip 2009, 13:10

Nie mam ściągniętego żadnego patcha do tej gry. Nie ufam takim dodatkom. Jeśli można prosić o link do jakiegoś bezpiecznego.

Jestem na samej górze i kręciłem się po wieży we wszystkich miejscach. Ale w jednym miejscu jak przechodziłem ( po drugiej stronie od drabiny ) na najwyrzszym poziomie usłyszałem 3 słowa - " To jak labirynt " i nic więcej bo transmisja się urwała. Dalej nic się nie dzieje. Próbowałem kombinować i najpierw zabijać pijawke przed przyjęciem misji na nią, pużniej zabijać pijawke, wchodzić na wieże, byłem na wszystkich poziomach, zwiedzać okolice, a nawet wyskakiwać z okna i nic :(

A jak chcesz mi przesłać tego seava ?
Awatar użytkownika
LordMima
Kot

Postprzez Idaho w 12 Lip 2009, 13:41

LordMima napisał(a):Nie mam ściągniętego żadnego patcha do tej gry. Nie ufam takim dodatkom. Jeśli można prosić o link do jakiegoś bezpiecznego.

Patch to oficjalna łatka, wydawana przez tych samych ludzi, co grę robili. Poprawia błędy (zazwyczaj). Nie ufać łatkom, to jakby samej grze nie ufać ;P

http://rapidshare.com/files/253034885/s ... h_1510.zip
1.5.10
Image
Awatar użytkownika
Idaho
Stalker

Dołączenie: 29 Mar 2009, 04:10
Ostatnio był: 18 Sie 2019, 08:18
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość