Dobry, to mój pierwszy post na forum, godzina jest dosyć późna, więc proszę wybaczyć ewentualne błędy. Gram (grałem) sobie w Czyste Niebo, udało mi się dojść do misji z gonieniem Kła (zapewne dość wczesny fragment gry, ale nie spojlujcie
), znajduje się na wysypisku i nagle dopada mnie emisja. Liczyłem na to, że zdołam się przed nią ukryć, ale PDA wskazuje za najbliższe miejsce bazę tych zbójów, co to chcieli ode mnie cały hajs na wejściu (dostali kulki w łeb więc oficjalnie ze sobą NIE rozmawiamy). Problem w tym, że zostało mi do emisji zaledwie 5 sec - nie mam więc szansy zdążyć uciec ani do ich kryjówki, ani tym bardziej do miejsca, gdzie siedzieli Stalkerzy. Do tego nie pomaga ucieczka na inną część Zony (jestem w stanie dobiec na styk do rury i pojawić się niedaleko wiaduktu kolejowego i na północ od obozowiska Stalkerów). Nie byłby to problem, gdyby nie fakt tragicznego postąpienia mojej osoby z sejwami - quicksave jest na 5 sek przed ekspozycją, auto-save tuż po przejściu do innego rejonu mapy (gdy zostaje mniej jak 1 sec do emisji).
Da się to jakkolwiek ominąć bez rozpoczynania gry od nowa? Nie ukrywam, że twór ten mi się podoba, ale nie aż tak, żeby od nowa męczyć się jakieś 10h (o ile nie więcej) ze zdobywaniem EQ na bagnach, szukaniem ulepszeń itd itp.
Może istnieje takie coś, jak edytor save-game, configów (coś, co by mnie nieśmiertelnym uczyniło, jak zgaduję, emisja zabija nawet na najniższym poziomie trudności), co pozwalałoby mi ominąć te niedogodności?
Jeszcze gdyby ktoś pytał - wersja gry 1.5.10, kupiona w Muve.pl podczas wyprzedaży, gdy gra była za piątaka (chyba). Wersja językowa polska.
Dziękuje za pomoc