Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu. Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs
Witam was mam pytanie bo gra mi sie bardzo scina a mam takiego kompa Intel Celeron D 320 2400MHz Ram 1gb GoodRam 400mhz DDR jedna kosc Karta: Nvidia GeForce FX 5200 256mb Plyta Głowna: Gigabyte GA-8I8848P-G Używałem programu EVEREST home edition i wszystkie suwaki na minimum, wylaczone szczegolowe tekstury, rozdzielczosc 800x600, Latarki BN-ów tez wylaczone wszystko na min. Nie wiem ile FPS mam bo nie wiem jak sprawdzic a i wersje gry mam 1.5.04 slyszalem ze lepiej chodzi na 1.000 wiec wlasnie instaluje grę od nowa. A temu kolesiowi chodziło tak a ma taki sprzet:
Na pewno wyłączyłeś dynamiczne oświetlenie ? Jeśli nie, to wyłącz ( wybierz najsłabsze - chyba to będzie oświetlenie statyczne). Ilość fpsów możesz sprawdzić programem fraps ( tak mi się wydaje ). Piszę o tym oświetleniu, bo u mnie jak to dam trochę lepsze niż minimum, to mi się tak ścina, że... Jeśli nie masz wszystkich patchy, to je zainstaluj. [EDIT] Ewentualnie patrz punkt 2. w FAQ : viewtopic.php?f=29&t=3264 I zainstaluj najnowszego patcha - 1.5.10
Ostatnio edytowany przez kubekpop, 03 Maj 2011, 14:57, edytowano w sumie 1 raz
Z takim procesorem nie pograsz... Sam pamiętam jak grając w CS na Celeronie D zacinało jak cholera, a po przejściu na Pentiuma 4 chodziło elegancko. Zresztą twoja grafika to tez nie potwór wydajności, a CS ma największe wymagania ze wszystkich stalkerów i potrafi dogrywać nawet na lepszych kompach.
Wiec jak moge sobie pomazyc o Czystym niebie?? =/ To czemu tamtemu ziomkowi smigało ze mial 70/80 FPS? ;d Czyste niebo nie ma az tak duzych wymagan na minimalnych:
:
Wymagania minimalne:
* Microsoft Windows 2000 (SP4) / XP /Vista * Intel Pentium 4 2 GHz / AMD XP 2200 + * 512 MB Ram * 10 GB wolnego miejsca na dysku * Karta graficzna kompa tybilna z DirectX 9c i z 128MB RAM
A i jeszcze mam 1 problem bo gre odpalam ze skrotu na pulpicie ale uzywam programu GameBooste 2.1 Premium i jak chce wsadzic xrEngine do Okna z grami to jak chce to otworzyc wyskakuje blad Cannot open file "fsgame.ltx" check your working folder. Bo chce zeby szybciej ta gra dzialala programem GameBooster ;p
Ostatnio edytowany przez Marek0912, 03 Maj 2011, 15:33, edytowano w sumie 1 raz
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do pozostałych 11% - wklej to do podpisu
Na te oficjalne wymagania to radze nawet nie patrzeć, bo są nieadekwatne do tego jak gra chodzi na np. takim sprzęcie jaki podany jest w wymaganiach minimalnych. Co do kolesia któremu gra chodzi na takim komputerze przy 70/80 fps, to jak wiesz że nie we wszystko co się przeczyta należy wierzyć .
Ostatnio edytowany przez Kontroler, 03 Maj 2011, 15:30, edytowano w sumie 1 raz
A i jeszcze mam 1 problem bo gre odpalam ze skrotu na pulpicie ale uzywam programu GameBooste 2.1 Premium i jak chce wsadzic xrEngine do Okna z grami to jak chce to otworzyc wyskakuje blad Cannot open file "fsgame.ltx" check your working folder. Bo chce zeby szybciej ta gra dzialala programem GameBooster ;p
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do pozostałych 11% - wklej to do podpisu
Też używam tego programu A jak masz cannot open fiel fsgame.ltx to spróbuj odpalać ze skrótu w menu start ( a jak chcesz mieć ten skrót w GameBoxie ( czy jakoś tak ), to przenieś ten skrót z Menu Start do niego ). Czasem coś takiego się zdarza. A co do tych zacinek, to nie mam już pomysłu.
Ale co chcesz przenosić? Włączasz GameBoostera, bierzesz Switch to gaming mode, on zamyka niepotrzebne procesy i już. A grę odpalasz normalnie przez skrót.