Mam jeszcze jedno pytanie. Wstyd się przyznać bo zazwyczaj jak przechodzę grę to staram się wszędzie zajrzeć, z każdym pogadać i właściwie nie odpuszczam żadnemu questowi. To kolejne zboczenie z RPG - ów. S.T.A.L.K.E.R Cień Czarnobyla pod tym względem mnie przerósł i o ile mogę sobie tłumaczyć, że questy po dłuższym czasie zaczynają być monotonne, a właściwie wtórne, to nie potrafię zrozumieć jak mogłem ominąć Spełniacz Życzeń. O tym, że był on alternatywnym zakończeniem dowiedziałem się dopiero z filmików na YouTubie i ich mnogość miło mnie zaskoczyła, a nawet wywołała pewne zakłopotanie zwiastujące niedosyt i chęć powrotu do wnętrza Zony.
Powiedzcie mi, czy każde z wypowiedzianych życzeń doprowadzało do zgonu Naznaczonego? W jednym filmie, poprosił o wiedzę i zakończenie w tym wypadku nie wydało mi się na tyle sugestywne - a bynajmniej nie jedno znaczne co w pozostałych (zresztą to moim zdaniem najciekawsza wizualnie i estetycznie opcja przy Spełniaczu).
----------------
Oczywiście, jeśli możemy mówić o faktycznej śmierci, bo w końcu SŻ miał tylko indoktrynować nowych członków do ugrupowania Monolit (chociaż Ci gości nie sprawiali wrażenia "szczególnie witalnych") - i jedno z życzeń, chyba bardzo dosłownie to pokazywało gdy Zona stawała się zielona, a oczy Naznaczonego szare.
Edytuj swoje posty i nie pisz jeden pod drugim Co do pytania: grajac bez modow gra losuje dane zakonczenie w zaleznosci od postepow/kombinacji gracza - grajac z modami np. z OL mamy mozliwosc wyboru zakonczenia po dojsciu do Spelniacza... - caleb59