Taak miałem to samo wcześniej, gdy grałem na laptopie w czystą wersje bez patchy... ale mi zdarzyło się tak gdy enty raz przechodziłem z Kordonu na Wysypisko. Zapewne bazy oczyściły się z postaci typu: przewodnik, handlarz, mechanik (czyli to coś co naprawia i ulepsza:P ) i postacie ważne takie jak przywódcy itp. oraz część oddziałów. Hmm moja rada jest może trochę za prosta... Mnie od tego wyleczyły patche, reinstal, lepszy sprzęt i oczywiście zaczęcie od nowa... Sprawa była taka: miałem laptopa (dość dobry, ale gra chodziła na zaniżonych średnich ustawieniach grafy) i czyściutką wersję Czystego nieba bez patchy (wtedy jeszcze o nich nie wiedziałem... ;P ). No i za tydzień miałem nowego kompa (tego) i za ten czas dowiedziałem się o patchach, pobrałem je, zainstalowałem na nowym kompie Czyste niebo i patche do niego... Problem zniknął sam z siebie. Dotąd nie próbowałem tamtej wersji naprawić.. .z prostego powodu nie wiem jak... ale mi już an tamtym nie zależy... Podaj jeszcze jakiego masz kompa... tak wiesz dla sprawdzenia
Edit@ Spróbuj wczytać wcześniejsze save-y, jeśli działają to skopiuj je gdzieś z katalogu
C:\ Documents and settings\All users\Dokumenty udostępnione\STALKER-STCS\savedgames
Zrób reinstal i w miarę updatowania gry wczytuj najlepiej jeden save (wiesz z wersji 1.001 działają na kolejnej, z kolejnej działają na kolejnej itd...) Będziesz musiał pobrać wszystkie patche niestety, ale tak ocalisz save czyli:
1. reisnstal
2. próbujesz ten wybrany save który dobrze działa oczywiście
3. instalujesz kolejny patch po czystej wersji
4. wczytujesz save
5.instalujesz kolejny patch
6. wczytujesz save
7. itd...
Nie wiem możliwe że to zadziała.. Pamiętaj o kopii zapasowej save -a. Wg. powinno działać ale mogę się mylić... Więc zanim zaczniesz coś robić to poczekaj na opinię innych...