Problem- Sprzęt a ustawienia

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem- Sprzęt a ustawienia

Postprzez Darter w 23 Maj 2009, 17:20

Witam

1.Mam pewien problem. Gra nie działa mi najlepiej. Na średnich ustawieniach w rozdzielczości 1280 na 1024, przy pełnym oświetleniu gra mi się tnie. Nie jest tak źle, da się oczywiście w pełni grać ale jak wszyscy wiedzą bardzo denerwuje, gdy po wejściu do bazy wolności,powinności i innych frakcji, mam lekki pokaz slajdów, nie mówiąc już o walce z większą ilością wrogów itd. Chodzi o to, że według mnie gra nie powinna tak chodzić.
Mój sprzęt:
-AMD Athlon X2 Dual Core 4200+ 2,21 GH
-Geforce 8600 GTS 256 MB - Najnowsze sterowniki
-Windows XP z Service Packiem 3
-2 GB Ram

Dla porównania: takie gry jak np. Fear 2, Dead Space, Assassin's Creed chodzą mi bardzo dobrze i mogę cieszyć się fajną grafiką i płynnością :D
Grę spaczowałem do 1.06

2.Słyszałem, że późniejsze patche spowalniają grę. Czy to prawda ? A jeśli tak to na jakim patchu gra się najlepiej ?

3.Słyszałem również o jakimś floacie, który przyśpiesza działanie gry, jednak nie wiem za bardzo co to jest, skąd to pobrać i co dokładnie robi.

To na razie na tyle ;]
Pozdrawiam
Darter
Kot

Dołączenie: 23 Maj 2009, 17:06
Ostatnio był: 14 Cze 2010, 23:31
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem- Sprzęt a ustawienia

Postprzez Darth ReX w 23 Maj 2009, 17:49

Grać to sobie w Czyste Niebo możesz, ale na pełnych detalach - nie na tej grafice. Jest 2x za słaba. Swoje najlepsze lata (miesiące?) ten układ niestety już przeżył.
Niestety, optymalizacja Czystego Nieba leży i lepsze gry będą jednak chodzić na niej płynniej od tego ;)
BTW patche nie spowalniają gry, najlepiej mieć jak najnowszy patch.
Float32 zaś to nowe instrukcje shaderów, jednak ich skuteczność jest różna - mi np. nie przyspieszały rozgrywki.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:28
Kozaki: 224

Re: Problem- Sprzęt a ustawienia

Postprzez Darter w 23 Maj 2009, 17:55

Ale ten sprzęt zapierdziela. Nie opłaca się już kupywać nowości bo za 2 tyg będą już 2x lepsze i 2x więcej gier na które nie ruszy ;/ :wódka: , trudno, pokombinuje coś z ustawieniami żeby było git. Dzięki za odpowiedź ;]
Darter
Kot

Dołączenie: 23 Maj 2009, 17:06
Ostatnio był: 14 Cze 2010, 23:31
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości