Powinność atakuje bazę Wolności - ale jak ją zająć?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Powinność atakuje bazę Wolności - ale jak ją zająć?

Postprzez vayha w 07 Maj 2009, 09:38

Witam.
Mam nadzieje że administrator wybaczy pytanie nooba... :)
Mam oto taki problem. Przyłączyłem się do powinności i udało mi się zająć wszystki punkty, poza samą bazą wolności. (pomogły porady z forum - jak zająć te punkty bo posiłki nie przychodziy albo zajmowali te miejsca stalkerzy - strzelałem do nich i dopiero dobiegała powinność i zaliczło questa) Teraz jednak mam zająć baze wolności i niestety wchodząc do bazy - zastaję zamknięte drzwi do głównego hangaru. W zasadzie zamknęły mi się na moich oczach. KIedy dochodzę do nich - doors are locked - czy coś takiego i nie mogę wejść do środka gdzie siedzi bos Wolnościowców. Zszedłem koło bazy w dół - do garażu i do kanalików gdzie jest szlam ale temte drzwi też sie nie otwierają. Jak w takim razie zdobyć tą bazę?

I jeszcze taki tips którego zauważyłem - jeżeli znosi się rózne karabiny z pola walki do handlarza żeby je sprzedać, lepiej jest ściagać z nich celowniki optyczne i tłumiki - bo jak one są na broni - nie dostajemy rubli. Sam celownik potrafi kosztować prawie tyle co karabin.

Pozdro!
vayha
Kot

Dołączenie: 07 Maj 2009, 09:29
Ostatnio był: 15 Maj 2009, 21:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Powinność atakuje bazę Wolności - ale jak ją zająć?

Postprzez 21duga w 07 Maj 2009, 13:20

Wojny frakcji zawsze powodują tego typu problemy :) Generalnie jest tak, że trzeba zdobywać punkt po punkcie - coraz bliżej bazy przeciwnika. Musisz sprawdzić w PDA, którą lokację musisz zająć. Z tego co pamiętam po zbodyciu wyspy trzeba był przejąć jakieś obozowisko, a potem bar w bazie wolności. Mi też to trochę zajęło zanim akcja "zaskoczyła" i szła do przodu.

Pozdrawiam
21duga
Kot

Dołączenie: 24 Lut 2009, 17:11
Ostatnio był: 29 Cze 2009, 16:46
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Naberus w 07 Maj 2009, 17:26

Miałem dokładnie taki sam problem... tylko że mi zadanie PDA zaliczyło. Odezwałsie nawet jakiś genialny stalker powinnościowiec "dziękuje wszystkim, którzy przyczynili się do tego wiekopomnego zwycięstwa" :| Minęło pięć minut, a tu zamiast kilku oddziałów popartej przeze mnie frakcji nadchodzą wolnościowcy :( [bangbang death] Czekam dalej.... trzeciej fali nowych świeżych klonów wolności nie przetrwałem i zwiałem. Już nie mam żadnego questa, w którym mógłbym powalczyć z wolnością, ale ci dranie dalej okupują bazę i wysyłają nowe klony do ataku... :mad:
Naberus
Kot

Dołączenie: 01 Kwi 2009, 17:06
Ostatnio był: 20 Maj 2009, 17:54
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez vayha w 07 Maj 2009, 20:12

Ale jak otworzyć te drzwi? Jak wejść do środka bazy?

- - -

Wróciłem do tej wysepki - wybiłem kolesi i rzeczywiście, pózniej mogłem zając baze. Zaliczyło mi wszystko w wolnie frakcji - ale przywódca nie dał mi nagrody! Dlaczego nie dostałem exo ? Już więcej subquestów powinność nie chce mi dawać. O co chodzi?

Nie sraj posta pod postem. Edytuj. -C17
vayha
Kot

Dołączenie: 07 Maj 2009, 09:29
Ostatnio był: 15 Maj 2009, 21:31
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Gentleman's White w 10 Maj 2009, 17:55

vayha napisał(a):Ale jak otworzyć te drzwi? Jak wejść do środka bazy?
Zaliczyło mi wszystko w wolnie frakcji - ale przywódca nie dał mi nagrody! Dlaczego nie dostałem exo ? Już więcej subquestów powinność nie chce mi dawać. O co chodzi?

Z tego co się orientuję to za zajęcie bazy Wolności nagrodą jest RP-74, amunicja do niego oraz kombinezon PSZ-9d. Exoszkielet natomiast zostaje ODBLOKOWANY i można go kupić u miejscowego sprzedawcy (Mitaj? Mitej?).
Awatar użytkownika
Gentleman's White
Kot

Dołączenie: 27 Kwi 2009, 18:05
Ostatnio był: 12 Gru 2011, 13:03
Miejscowość: Bielany
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości