Ulepszanie pancerzy

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Ulepszanie pancerzy

Postprzez obwazranek w 18 Wrz 2008, 20:30

Witam.
Mam seve i go ulepszam i chciałem zwiększyć wagę maxymalną ale pokazuje mi że odciążenie 5 kg ma już zamontowane a do 15kg potrzeba innych modyfikacji-tyle że nie można ich dokonać bo są niby zamontowane.
Więc jak to jest? Wie ktoś czy można zwiększyć ładunek w tym pancerzu? Może trzeba u innego technika próbować???????
obwazranek
Stalker

Dołączenie: 08 Wrz 2008, 18:27
Ostatnio był: 02 Maj 2011, 12:44
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Ulepszanie pancerzy

Postprzez OverLord w 18 Wrz 2008, 21:17

Cały ten tuning działa troszkę jak drzewko technologi w jakiś innych grach tzn. żeby wykonać upg drugiej kategorii (drugi rząd) musisz spełnić wymagania z pierwszej, po najechaniu na ikonkę w drugim rzędzie wyświetlają się takie żółte kropki które oznaczają wymagania do tego upg. Dodatkowym utrudnieniem z kolei wykonanie tylko JEDNEGO upg z dwóch. Zobrazuje Ci to na przykładzie, mamy jakiś suit i chcesz w nim zrobić +5 kg jak to zrobisz już nie zrobisz tych wkładek kelvarowych bo będą zablokowane, aby zrobić upg +15kg musisz wcześniej mieć: Kamizelkę odciążającą (+5 kg) oraz Polimerowy Kombinezon (ochrona termiczno elektryczna +20%) i wtedy odblokowuje się te +15kg. Jeżeli Masz ten upg +5 kg i kupiłeś ten co daje bezpieczeństwo +20%, to niestety już nie zrobisz +15 kg. A co do techników to bez znaczenia, tzn możesz ulepszyć SEVE u powinności, wolności, stalkerów (agroprom) oraz u bandytów (do lepszych upg potrzebne są pendrive' y). Mam nadzieję że wyczerpująco odpowiedziałem i Ci pomogłem.
OverLord
Kot

Dołączenie: 15 Wrz 2008, 20:12
Ostatnio był: 10 Paź 2008, 14:44
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez Llordus w 18 Wrz 2008, 22:06

A co do techników to bez znaczenia, tzn możesz ulepszyć SEVE u powinności, wolności, stalkerów (agroprom) oraz u bandytów (do lepszych upg potrzebne są pendrive' y).

Alez technicy maja tu kolosalne znaczenie, przynajmniej w przypadku SEVY. Nie da sie ani u powinnosci ani u wolnosci uzyskac max upgradu ochron srodowiskowych SEVY. Wychodzi na to, ze tylko ten szpec od bandytow to potrafi. Niestety, zwazywszy na dosc duza kase potrzebna na ten update, wyczekanie tak dlugo bez walk z bandziorami moze byc mocno trudne i uciazliwe :/
Llordus
Kot

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:02
Ostatnio był: 27 Wrz 2008, 19:52
Ulubiona broń: --

Postprzez obwazranek w 18 Wrz 2008, 22:11

Tak-to rozumiem że po prostu nie można mieć wszystkiego naraz. Nie rozumiem tylko bo jest napisane że mam w tym kombinezonie +5(a nie robiłem tego poza tym)a max obciążenie i tak jest 50kg,za to fakt-zrobiłem to bezpieczeństwo;]. No chyba że to sobie też zablokowałem wcześniej a jest to tak opisane............W każdym razie dzięki za wyczerpującą odpowiedź-no i fakt-oświeciło mi to sytuacje :D .
Pozdro.
A z bandziorami już nie pogadam :D.
obwazranek
Stalker

Dołączenie: 08 Wrz 2008, 18:27
Ostatnio był: 02 Maj 2011, 12:44
Ulubiona broń: Big Ben

Postprzez OverLord w 20 Wrz 2008, 00:00

Llordus napisał(a):
A co do techników to bez znaczenia, tzn możesz ulepszyć SEVE u powinności, wolności, stalkerów (agroprom) oraz u bandytów (do lepszych upg potrzebne są pendrive' y).

Alez technicy maja tu kolosalne znaczenie, przynajmniej w przypadku SEVY. Nie da sie ani u powinnosci ani u wolnosci uzyskac max upgradu ochron srodowiskowych SEVY. Wychodzi na to, ze tylko ten szpec od bandytow to potrafi. Niestety, zwazywszy na dosc duza kase potrzebna na ten update, wyczekanie tak dlugo bez walk z bandziorami moze byc mocno trudne i uciazliwe :/

No niestety wszędzie tak samo ulepszysz SEVE, nawet bandyci po dostarczeniu im pena nie potrafią wzmocnić ochrony psionicznej nikt nie wie czemu skoro dajesz im pena o tym. Jak zwykle bug. :/
OverLord
Kot

Dołączenie: 15 Wrz 2008, 20:12
Ostatnio był: 10 Paź 2008, 14:44
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez Master50 w 20 Wrz 2008, 11:32

U Bandytów da się SEVE ulepszyć na maxa, razem z wagą maxymalną i ochroną psioniczną, oto dowód:

Ulepszenie na anomalie:
Image

Ulepszenie kevlarowe:
Image
Awatar użytkownika
Master50
Kot

Dołączenie: 11 Wrz 2008, 13:06
Ostatnio był: 27 Wrz 2008, 09:08
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości