Wszystkie Schowki odkryte.

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Wszystkie Schowki odkryte.

Postprzez Śruba w 25 Mar 2014, 23:40

Czy mógłby ktoś podać plik z wszystkimi odkrytymi schowkami w Czystym Niebie? :D
Oraz jakąś szczegółową mapkę też do Czystego Nieba, bo moja gdzieś się zapodziała.
Śruba
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2014, 16:06
Ostatnio był: 12 Cze 2015, 18:28
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -11

Reklamy Google

Re: Wszystkie Schowki odkryte.

Postprzez Universal w 25 Mar 2014, 23:48

http://digidownload.libero.it/requena/s ... ne_big.jpg

Czy to nie ta mapka? Co do pliku - nie wiem o co chodzi.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Cze 2024, 23:33
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Pangia w 26 Mar 2014, 00:03

Chodzi mu o Stash Fillera.
http://hostuje.net/file.php?id=2f4751bc ... cf3013658c
Nowa gra wymagana, oczywiście.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Śruba w 31 Mar 2014, 16:31

A może ktoś przysłać Plik Gamedata TYLKO z configiem broni wszystkich?
Do 1.5.10 (steam)
Śruba
Stalker

Postprzez Pangia w 31 Mar 2014, 18:18

Sam sobie wypakuj.
http://www28.zippyshare.com/v/86110055/file.html
Folder, który masz w środku, wrzucasz do folderu z grą, otwierasz go i odpalasz pliczek CS_full_unpack.bat. Nie sugeruj się nazwą, tym programikiem wypakujesz gamedatę każdego Stalkera. Przygotuj sobie jakieś 7 GB wolnego miejsca, bo rozpakowuje wszystko, ale później możesz sobie usunąć to, co ci będzie niepotrzebne.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Śruba.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Śruba w 31 Mar 2014, 19:07

ok wypakowalem wkleilem do głównego pliku z grą i kliknalem dowolny klawisz i potem cos innego powstalo kliknąlem na to i pisze(w załączniku) I tak cały czas...
Śruba
Stalker

Postprzez Pangia w 31 Mar 2014, 19:21

Jak to włączysz, to po prostu zacznie rozpakowywać. Po pewnym czasie pojawi ci się komunikat, że rozpakowywanie zostało zakończone i żebyś wcisnął dowolny klawisz. Wciskasz i się zamyka, a w folderze „unpacker” będziesz miał folder „unpacked” i w nim rozpakowaną gamedatę. Czas jest dość mocno zależny od wydajności twojego komputera, zwłaszcza dysku twardego i może trwać nawet 15-20 minut.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Śruba w 31 Mar 2014, 19:33

ok thx
Śruba
Stalker

Postprzez Śruba w 31 Mar 2014, 21:16

Pozmieniałem sobie troche parametry broni i mam crasha:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_string
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 453
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't find variable scope_texture in [wpn_ak74]

stack trace:

+ jak zwiękrzyć przybliżenie celownika( by zobaczyć lepiej wroga)
I czy jast jakis mod do wersji steama by zwiększył pole widzenia, bo dałem sobie na full w ustawieniach i tak gówno widze... okolo na 100m -.-
Śruba
Stalker

Postprzez Pangia w 31 Mar 2014, 22:10

Co do crasha: brak siatki celowniczej dla lunety. Jak mniemam, ustawiłeś scope_status na 1 (czyli stała luneta dla AK). Pamiętaj więc, że jak klikniesz u jakiegoś mechanika na ulepszenie na lunetę, to dostaniesz kolejnego crasha, ale poza tym gra będzie działać. Wracając: dopisz gdzieś pod tą linijką:
scope_texture = wpn_crosshair

…wtedy w lunecie będzie siatka celownika PSO-1.
Śruba napisał(a):jak zwiękrzyć przybliżenie celownika( by zobaczyć lepiej wroga)

scope_zoom_factor = xx

Domyślnie bez celownika jest 50 (pistolety i strzelby 55), celowniki 30, snajperki mają 15, RPG 30 i Gauss 15. Nie ustawiaj powyżej 10, bo raczej nie będziesz miał okazji do strzelania na tak dużą odległość.
Śruba napisał(a):czy jast jakis mod do wersji steama by zwiększył pole widzenia, bo dałem sobie na full w ustawieniach i tak gówno widze... okolo na 100m -.-

To nie gra roli, czy wersja na Steamie, czy zwykła z płyty. W każdym bądź razie – chyba nie ma do Czystego Nieba, a przynajmniej nic mi o takim czymś nie wiadomo. Spytaj w tym temacie, może ktoś będzie wiedział.

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Śruba.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości