Dziwny błąd - reinstalacja CN.

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Dziwny błąd - reinstalacja CN.

Postprzez bassdominos w 23 Gru 2012, 13:53

Cześć! Jakiś czas temu usunąłem Czyste Niebo z komputera a teraz zainstalowałem je ponownie. Niby wszystko okej, tyle tylko, że na początku był komunikat, że nieobsługiwany system operacyjny (mam Windows 7 Home Premium), wcześniej chyba też to było, ale głowy uciąć nie dam. Zainstalowałem grę, odpalam, czekam chwile, czarny ekran, a potem wywala BugTrap'a i koniec. Pomożecie? Oto log:

Kod: Zaznacz wszystko
 FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\gold\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....r. - clear sky\gamedata\scripts\ui_main_menu.script:35: attempt to call method 'TextControl' (a nil value)

stack trace:
bassdominos
Kot

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 15:40
Ostatnio był: 07 Lut 2013, 14:32
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Dziwny błąd - reinstalacja CN.

Postprzez scigacz1975 w 23 Gru 2012, 14:32

spatchuj do 1.5.10
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez bassdominos w 23 Gru 2012, 15:53

Spaczowałem, nadal nie działa, wywala po chwili BugTrap'a:
Kod: Zaznacz wszystko
xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "C:\Program Files\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\bin\xrCore.dll" at 001B:1001B944, xrDebug::backend()+164 byte(s)
bassdominos
Kot

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 15:40
Ostatnio był: 07 Lut 2013, 14:32
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez scigacz1975 w 23 Gru 2012, 20:20

A sterownik tages instalowałeś? Chociaż pewnie to nie to. Ja ostatnio miałem problem z CS i CoP - w CS miałem ruskie menu na polskiej wersji, CoP odpalał ale przy wczytywaniu nowej gry wywalał. Przeinstalowałem system i guzik dało. Ale w końcu wywaliłem wszystko z dysku d:\ gdzie mam gry i okazało się że mam na nim ponad 10GB ukrytego syfu. Sformatowałem go i okazało się że wszystko zaczęło działać. Ale co tam było to nie wiem.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości