Emisie psioniczne

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Emisie psioniczne

Postprzez Wentix w 20 Lut 2011, 13:50

Nie wiem czy taki temat został założony... sprawdzałem i nie znalazłem. Mam problem z misją nad jantarem. Próbuje i próbuje i tak w tej fabryce albo zabijają mnie zombi albo pole psioniczne. Ktoś poda jakieś sztuczki albo pomysły, czy mam mieć po prostu więcej niż 20 :+: . Jak by bo to gram na stalkerze, a misje - wszyscy wiecie o co chodzi. Prosze o pomoc - przynajmniej za taką która mi pomoże ( to chyba oczywiste ) stawiam :wódka: !
S.T.A.L.K.E.R. to nie gra, to styl życia
Awatar użytkownika
Wentix
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Cze 2015, 22:28
Miejscowość: Brwinów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 11

Reklamy Google

Re: Emisie psioniczne

Postprzez Pijawol w 20 Lut 2011, 14:33

Wystarczy, że będziesz iść z oddziałem, to nie wejdziesz w pola psioniczne. A co do zombi - dowolna broń maszynowa, a gdy będziesz z dachu osłaniał Stalkerów, to jakiś Vintar by się przydał. Ale zwykłą bronią też powinieneś dać sobie radę. :wink:
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Wczoraj, 18:18
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Xen w 20 Lut 2011, 21:07

według mnie najlepsza na zombiaki będzie strzelba,a z polem psionicznym tak jak mówł pijawol. Idź za oddziałem to nie umrzesz ;)
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 08 Sie 2024, 14:39
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Kpuc w 20 Lut 2011, 21:13

Ja te misje przechodziłem z uzbrojeniem vintar'ez - celny strzał w głowę zabija ząbiaka ,(dobry jest tez GS36) pancerz z dobrym niebieskim noktowizorem i trzymałem się wytycznych moich kompanów , jeżeli wejdziesz tam za szybko to porostu zginiesz (doktorek na radio podaje ci kiedy możesz iść a kiedy trzeba czekać) do tego dobre artefakty mogą ci pomoc (promieniowanie i zdrowie).
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Andrzeju w 21 Lut 2011, 17:45

Ja na 1.5.09 chyba miałem tak że w trakcie wchodzenia z oddziałem gra zbugowała i cały czas pokazywał się napis ostrzegający o zbyt dużej ilości fal psionicznych i zabijało mnie. Nie pomagał reaload sejwa. Dopiera po wgraniu najnowszego pacza, po otrzymaniu komendy że poziom emisji jest wystarczojąco niski można było wejść i zrobić sajgon. Oczywiście jeśli się ma mało ammo to wystarczy pozwolić oddziałowi działać. Grałem tym co wyszukałem czyli najczęściej Ak 74/2. Nawet strzelby nie miałem, ubogo było. Chyba też na "stalkerze" grałem i miare dawałem radę.
Reasumując, powinno dać się wejść za ogrodzenie bez uszczerbku ze strony emisji psionicznej!
| AMD Athlon II X2 240 2.8 >> 3.03 |
| MOBO Gigabyte M61PME-S2P |
| Gigabyte HD 4650 1GB DDR2 128 bit ATI OC //
| HDD Samsung 500GB |
| Realtek HD Audio Device |
| 3GB RAM DDR2 667MHz |
Andrzeju
Kot

Dołączenie: 21 Sty 2011, 01:26
Ostatnio był: 03 Kwi 2011, 21:05
Miejscowość: Anomalia
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 4

Postprzez echelon w 21 Lut 2011, 18:33

Dodam, że po eliminacji zombiaków i przechodzeniu oddziału przez drugi mur najlepiej żebyśmy przechodzili jako ostatni. Gdy przechodziłem przez mur nie jako ostatni, to osoby, które powinny wejść po mnie stały w miejscu i nie można było rozpocząć akcji. Gram na wersji 1.5.10.
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Postprzez lektors w 21 Lut 2011, 19:35

Na zombiaki jest najlepszy SWD ( o ile celujesz w łeb )
Odnośnie pola psionicznego to ja miałem na maksa ulepszoną SEVĘ ( na maksa, nie tylko jedno drzewko ), tylko problemem jest fakt że może ją ulepszyć na maksa Limpid - technik bandytów. Jeżeli nie masz dobrego kombinezonu ( takiego, który nie chroni przed psionicznymi ) radzę zapakować na pas tyle "Blasków Księżyca" ile się da - tylko uważajcie na radiację
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez thebigstalker w 06 Gru 2011, 21:39

tobie radzę to: 3artefakty z ochroną na psi, 2 na promieniowanie, kombinezon (SEVA lub coś podobnego ulepszony), i masa amunicji + Vintar to ci powinno pomóc,lecz Vintar powinien być dobrze ulepszony bo jak będzie zwykły to z zombimi długo nie uciągniesz...

jak pomogłem to postaw :wódka:
byc moze skadowsk nawet jest popularniejszy od baru 100 radów...

thebigstalker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Maj 2011, 16:33
Ostatnio był: 12 Gru 2015, 22:18
Miejscowość: Posen
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 2

Postprzez djcycu w 07 Gru 2011, 01:25

Do tego zadania wystarczy odrobinę głowy ;) Kałasz z modyfikacją na celność lub TRs z modyfikacją na celność. Dwie kosiary do headów jak znalazł. Teraz jak reszta radzi trzymać się jak najdalej pól psionicznych a jak najbliżej oddziału. To by było na tyle. Dodatkowo ci poradzę byś się przypadkiem nie pchał na siłę zbierać po zombiakach sprzętu bo tam cię te emisje skończą. Zaznaczam że grałem bez ubranka jak i bez artów (za pierwszym razem) i żadnych problemów nie miałem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Realkriss w 07 Gru 2011, 09:46

A teraz coś z zupełnie innej beczki:

Pytam się założyciela tematu, co to są emisie?

Czy to chodzi o e-misie, czyli misie internetowe, na przykład Pedobear?

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości