problem z misjami

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

problem z misjami

Postprzez Shyshek w 15 Lut 2011, 18:41

Witam mam taki problem w stalker Clear Sky a mianowicie:
Gram na tym najnowszym patchu, chciałem zagrać od nowa i tu się zaczyna mój problem, po emisji idę z przewodnikiem do tej pierwszej osady a tam po chwili atakują nas renegaci( nigdy wcześniej tak nie miałem) gdy ich wybiję biorę misję od jednego gościa żeby odbić wieżę czekam chwilkę i oni ze mną raz idą raz nie. Gdy odbiję wieżę to mogę tak stać i stać a oni mi tego zadania nie zaliczają tak samo się dzieję ze spalonym gospodarstwem i bazą renegatów niby posiłki CN przychodzą ale mi tego zadania nie zaliczają ( raz zaliczają a raz nie) już próbowałem grać od nowa kilkanaście razy i nic mi to nie dawało.
Żadnych modów nie wgrywałem,tylko ustawiłem sobie to bind_cam_f1,f2,f3(na zmianę kamery tak jak w shoc) dałem też to na f4 przez przypadek :D .starsze save przeniosłem na inny dysk i tu zaczyna się moje pytanie:
-Co zrobić żebym mógł normalnie grać?
przepraszam za takie masło maślane ale dziś troszkę źle się czuje jak coś będzie źle to proszę napisać to poprawię :D
Pozdrawiam
PS. Przed rozpoczęciem nowej gry doszedłem do misji w której mam się udać do czerwonego lasu
Shyshek
Kot

Dołączenie: 17 Lut 2009, 17:30
Ostatnio był: 29 Sty 2016, 14:50
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: problem z misjami

Postprzez SVDstriker w 15 Lut 2011, 20:05

Wgraj najlepiej patch 1.5.10. A co do tego, że CN nie przychodzą do bazy Renegatów, a zadanie cały czas masz zaznaczone - też coś takiego miałem i zdaję mi się (przynajmniej ja tak robiłem), że trzeba wybić tych Renegatów co ruszają z północy na Plac Maszynowy, a potem poczekaj aż inne odziały CN przyjdą... Jeszcze raz: Najważniejszy jest patch 1.5.10 moim zdaniem.
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez lektors w 15 Lut 2011, 21:41

Ehhh, to jest normalka - od pacza 1.5.07 wszystko chodzi idealnie ( no prawie, bo nie mogę dołączyć do Wolności :) ) ale jeszcze nigdy nie miałem żadnych bugów związanych z zadaniami pobocznymi.
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez DzordzBuzs w 15 Lut 2011, 21:53

Niewiem czy dobrze Cię zrozumiałem ale... Jeśli po zdobyciu jakiegos miejsca dajmy na to "wieży obserwacyjnej" nie zalicza Ci zadania po przybyciu posiłków i w dalszym ciągu bierzące zadanie informuje "Utrzymaj punkt do przybycia pomocy" spróbuj zapisać i od razy wczytać sejwa, jesli to nie zadziała to przed wczytaniem wyjdz całkowicie do głównego menu. Spotkałem sie z tym kilkukrotnie przy zdobywaniu Bazy Renegatów, patch 1.5.10 obowiązkowy.
Nie lubię Snorków...
Awatar użytkownika
DzordzBuzs
Stalker

Dołączenie: 03 Gru 2009, 01:10
Ostatnio był: 01 Lut 2022, 00:52
Miejscowość: Gdzie kukółka mówi ja pie..... ?
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez Shyshek w 16 Lut 2011, 19:42

DzordzBuzs napisał(a):Niewiem czy dobrze Cię zrozumiałem ale... Jeśli po zdobyciu jakiegos miejsca dajmy na to "wieży obserwacyjnej" nie zalicza Ci zadania po przybyciu posiłków i w dalszym ciągu bierzące zadanie informuje "Utrzymaj punkt do przybycia pomocy" spróbuj zapisać i od razy wczytać sejwa, jesli to nie zadziała to przed wczytaniem wyjdz całkowicie do głównego menu. Spotkałem sie z tym kilkukrotnie przy zdobywaniu Bazy Renegatów, patch 1.5.10 obowiązkowy.

-Patcha tego mam
-Właśnie o to mi chodziło
a takie wczytywanie troszkę męczy :D więc jak przeinstaluję grę to mi coś pomoże?
Shyshek
Kot

Dołączenie: 17 Lut 2009, 17:30
Ostatnio był: 29 Sty 2016, 14:50
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez Wesker w 16 Lut 2011, 20:11

Reinstalka? Bez przesady, to jak stawiać pod mur za wykroczenie. Spróbuj wczytywać, jak radził kolega powyżej, w przypadku bazy renegatów faktycznie powinno to pomóc. Ewentualnie, jeśli jednak nie pomoże- nowa gra. W końcu to dopiero bagna, a zazwyczaj rozwiązuje to większość takich problemów z wojnami frakcji. Reinstall to ostateczność- zostaw go na moment, gdy wszystko zawiedzie.
Awatar użytkownika
Wesker
Stalker

Dołączenie: 16 Sty 2009, 14:17
Ostatnio był: 06 Lis 2022, 20:15
Miejscowość: Tam, gdzie wrony zawracają
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 7

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości