Wrogowie na mapie

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Wrogowie na mapie

Postprzez Ric w 26 Gru 2010, 17:29

Witam.

Szukałem trochę, ale nie znalazłem odpowiedzi (kurka, wyszukiwanie na tym forum jest nieco skopane, bo w rozwijanej liście nie za bardzo wiadomo który dział "pytania i odpowiedzi" tyczy się CC, który CN, a który ZP). Ogólnie gra chodzi dobrze, wszystko ok, ale irytuje mnie w Niebie jedna rzecz - to, że mapie w PDA i minimapie pokazani są wszyscy wrogowie :/. Wystarczy raz spojrzeć na mapę, by wyhaczyć wszystkich wrogów, pijawy, snory, a potem wesoło ich rozstrzelać, nim ci zdążą się nawet zbliżyć. Nic już nie wyskakuje zza rogu, podziemia nie są straszne, na nic są próby żołnierzy wzięcia mnie w kleszcze. W Cieniu było fajne, bo nigdy nie wiedziałeś, gdzie jest wróg, skąd Cię atakuje. Był klimat, groza, a tu dupa, czuje się jakbym na czitach grał :/.

No i stąd pytanie. Da się jakoś wyłączyć pokazywanie wrogów na mapie, przy zachowaniu sojuszników i neutralnych? By chociaż mutasów nie pokazywało. W opcjach gry nic takiego nie ma.
"Gówno chodzi ulicami" Szrama
Awatar użytkownika
Ric
Stalker

Dołączenie: 26 Gru 2010, 17:15
Ostatnio był: 25 Sty 2015, 15:03
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Noiseless Viper
Kozaki: 34

Reklamy Google

Re: Wrogowie na mapie

Postprzez jalkavaki w 26 Gru 2010, 17:43

http://stalker.filefront.com/file/Reali ... ack_;94460
Tutaj jest kilka modów urealniających rozgrywkę. Między innymi na wyłączenie minimapy czy wyłączenie pokazywania jednostek wroga w PDA.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Gro3a oraz 17 gości