Po pokonaniu renegatów na bagnach nie dostałem kombinezonu

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Po pokonaniu renegatów na bagnach nie dostałem kombinezonu

Postprzez kopytko2 w 18 Gru 2010, 18:23

Witam, do niedawna grałem na patchu 1.5.01 (wcześniej nie zauważyłem xD), ale z powodu występujących bugów byłem zmuszony zainstalować najnowszą łatkę - 1.5.10. Zacząłem więc grę od nowa i chodzi mi o pewien pancerz czystego nieba.
Problem polega na tym, że nie dostaję tej darmowej kamizelki ww. frakcji. Gdy grałem na niepatchowanej podstawce, to po odbiciu posterunku renegatów (tej przy wejściu do Kordonu), gdy wracałem do bazy CS'a do handlarza, dostawałem od niego kamizelkę CS-3 czy jakoś tak. Teraz gdy gram od nowa na najnowszym patchu, gdy po odbiciu posterunku poszedłem do handlarza dostałem tylko zapłatę pieniężną, żadnego kombinezonu mi dał. I teraz moje pytanko:
Czy tak miało być, że najnowszy patch usuwa ten pancerz na tym etapie gry, czy spotkał mnie jakiś niemiły bug?
Upewniam się tak dla pewności, bo nie chciałbym iść do Kordonu nieodpowiednio przygotowany.

--------
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz. Spytam tutaj, żeby nie zakładać nowego tematu.
Proste pytanko: która strzelba jest lepsza, chaser 13 czy spsa? Pytam się, bo nie chciałbym niepotrzebnie wydawać kasy na ulepszenia dla słabszego shotguna. Obecnie mam chasera, ale jeszcze nie widziałem jak działa ten spsa-14 i nie wiem czy mam na niego czekać czy lepiej już ulepszać wyżej wspomnianego chasera. Aha i jeśli można to proszę o uzasadnienie dlaczego dana strzelba jest lepsza :)
kopytko2
Stalker

Dołączenie: 11 Lis 2010, 11:13
Ostatnio był: 24 Lip 2011, 19:52
Kozaki: -1

Reklamy Google

Re: Po pokonaniu renegatów na bagnach nie dostałem kombinezo

Postprzez diego3006 w 18 Gru 2010, 18:43

Co do pancerza to jak jeszcze pamiętam na patchu 1.5.10 dostałem go po wypełnieniu wszystkich misji dawanych nam przez członków Czystego nieba w bazie.Była tam misja związana z przyniesieniem broni i PDA ale nie pamiętam do końca
:

Image
Awatar użytkownika
diego3006
Stalker

Dołączenie: 19 Gru 2009, 18:18
Ostatnio był: 09 Lis 2014, 19:47
Miejscowość: Pacanowo
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 29

Postprzez Lucjusz w 18 Gru 2010, 19:31

Ja grałem na tym patchu i nawet nie wiedziałem, że powinno dostać się tą kamizelkę. Może trzeba wykonać jeszcze jakieś zadanie. A co do strzelb to niby spas ma minimalnie lepsze staty (w tej części Stalker'a) i po przerobieniu na auto, fajnie kosi ale ja preferuje chaser'a. Jest lżejszy i lepiej wygląda, zmniejszam mu odrzut a zwiększam szybkostrzelność. Nigdy nie gwintuje mu lufy, bo według mnie jak strzelba to tylko na śrut.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 261

Postprzez Marks w 18 Gru 2010, 20:19

Po Wykonuj Kilka zadań to może , dostaniesz. Tylko Musisz zadania Dla Czystego Nieba
Image

Marks
Kot

Dołączenie: 15 Gru 2010, 19:11
Ostatnio był: 24 Kwi 2011, 22:42
Miejscowość: Czarnobyl :D
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: -3

Postprzez JABŁKO w 18 Gru 2010, 21:43

Wydaje mi się że musisz wzmocnić pozycję Czystego Nieba na Bagnach tzn zająć większość miejsc gdzie znajdują się Najemnicy , zdobyć ich główną bazę i za to dostaje się tą kamizelkę.
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

Postprzez Nabój020294 w 18 Gru 2010, 22:06

JABŁKO napisał(a):Wydaje mi się że musisz wzmocnić pozycję Czystego Nieba na Bagnach tzn zająć większość miejsc gdzie znajdują się Najemnicy , zdobyć ich główną bazę i za to dostaje się tą kamizelkę.

Renegaci..
Wykonuj misje dla frakcji, a dostaniesz :)
:

I CO CI TO DAŁO??

Nabój020294
Wygnany z Zony

Dołączenie: 13 Gru 2010, 11:40
Ostatnio był: 30 Sty 2011, 19:15
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 1

Postprzez kopytko2 w 19 Gru 2010, 00:12

No nie, właśnie przeczytałem na stalker wikia, że aby zdobyć ten kombinezon trzeba odbić nie posterunek do Kordonu, ale główną bazę renegatów. Przypomniałem sobie, że ich główną siedzibę odbili ludzie z CS, ja wtedy byłem w innym miejscu (tzn. boty same zabiły renegatów). Teraz chociaż baza jest odbita, to gra nie chce dać mi pancerza, bo nie było mnie na miejscu w momencie walki.
Kurczę, da się wtedy jeszcze jakoś otrzymać ten pancerz czy już mam się z nim pożegnać i poczekać na darmową sevę od samotników?
kopytko2
Stalker

Dołączenie: 11 Lis 2010, 11:13
Ostatnio był: 24 Lip 2011, 19:52
Kozaki: -1

Postprzez matekfpol w 19 Gru 2010, 00:43

kopytko2 napisał(a):Kurczę, da się wtedy jeszcze jakoś otrzymać ten pancerz czy już mam się z nim pożegnać i poczekać na darmową sevę od samotników?

SEVĘ dostaje się w nagrodę za eliminację bandytów w ich bazie ( skład ). CS-3 raczej nie dostaniesz, więc radzę kupić taki pancerz lub wpakować do kurtki płytę z kevlaru i skorzystać z poradnika jak przejść koło posterunku. Tyle
Awatar użytkownika
matekfpol
Tropiciel

Dołączenie: 16 Lis 2010, 23:26
Ostatnio był: 30 Gru 2022, 15:29
Miejscowość: gej
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 39

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Gro3a oraz 18 gości