Pomów z najemnikami

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Pomów z najemnikami

Postprzez Eskel w 30 Cze 2010, 18:29

Witam mam pewien problem z przejście gry, jestem w Magazynach Wojskowych i jest pewien problem, dostałem zadanie pomówić z najemnikami, po misji z Leśnikiem, lecz Wieprz i jego całą kompania są o dziwo wrogo do mnie nastawieni, i kiedy do nich podchodzę na dość bliską odległość zaczynają we mnie strzelać. Gra jest oryginalna.
Image
Awatar użytkownika
Eskel
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2010, 18:24
Ostatnio był: 02 Lip 2010, 16:51
Miejscowość: Iława
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Pomów z najemnikami

Postprzez caleb59 w 30 Cze 2010, 18:39

Nie widzę innego wytłumaczenia - musiałeś kogoś postrzelić (nawet przypadkowo) w trakcie gry - stąd wrogie nastawienie - wczytanie poprzedniego zapisu może pomóc ale nie musi, bo nie wiadomo dokładnie kiedy postrzeliłeś przypadkowo kogoś z ich ekipy/frakcji...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Postprzez Eskel w 30 Cze 2010, 19:19

Wyczytam trochę wcześniejszy zapis, i znowu pojawia się problem, wchodzę do magazynów wojskowych rozmawiam z gościem z Wolności jak wcześniej i daje mi zadanie spotkania się z najemnikami, więc idę ponownie do nich :wink: , lecz nagle pojawia się zadanie zabicia Pijawki a wcześniejsze zadanie zostaje anulowane, a najemnicy nagle stają się wrogo nastawieni. Wcześniej tego nie zważyłem pomyślałem że po prostu tak ma być, lecz to chyba jakiś błąd.
Image
Awatar użytkownika
Eskel
Kot

Postprzez specPL w 30 Cze 2010, 21:00

Eskel napisał(a):Wyczytam trochę wcześniejszy zapis, i znowu pojawia się problem, wchodzę do magazynów wojskowych rozmawiam z gościem z Wolności jak wcześniej i daje mi zadanie spotkania się z najemnikami, więc idę ponownie do nich :wink: , lecz nagle pojawia się zadanie zabicia Pijawki a wcześniejsze zadanie zostaje anulowane, a najemnicy nagle stają się wrogo nastawieni. Wcześniej tego nie zważyłem pomyślałem że po prostu tak ma być, lecz to chyba jakiś błąd.

to niekoniecznie może być błąd. do jakiej frakcji należysz?
specPL
Stalker

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:14
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 22:16
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 7

Postprzez Sidorowicz133 w 01 Lip 2010, 08:00

przeprzaszam ze sie wtracam :( ale czy najemnicy w czystym niebie jak sie nie jest w zadnej frakcji to najemnicy sa neutralni?
przepraszam ze sie wtracam do nie wlasciwego postu ale mam dwa pytanie:
jak dolaczyc do jakiejs frakcji??
czy w czystym niebie jezeli nie bedziesz we frakcji clearsky(bo za duzo mowie czyste niebo(no i znwu:))to juz nie ma fabuly???no bo chyba jak sie jest w clearsky frakcji to jest fabula a potem po tem NA KONCU STRIELOKA TRZEBA ZABIC CHYBA :?: :( :| pls odpo okejjj??? :?: :?: :?: :?:
Kot

Dołączenie: 01 Lip 2010, 07:45
Ostatnio był: 25 Lip 2010, 10:11
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 1

Postprzez Sidorowicz133 w 01 Lip 2010, 08:01

thx za odpowiedź :D :D :)
Kot

Dołączenie: 01 Lip 2010, 07:45
Ostatnio był: 25 Lip 2010, 10:11
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 1

Postprzez Eskel w 01 Lip 2010, 10:48

specPL napisał(a):to niekoniecznie może być błąd. do jakiej frakcji należysz?

Należę do Wolności, ale wiesz jest jeden problem jeśli nie porozmawiam z najemnikami, to Wieprz nie da mi zlecenia które jest potrzebne do dalszego kontynuowanie głównego wątku, przez co utknąłem w fabule :(.

Edit

Więc rozwiązałem ten w problem w bardzo łatwy sposób, ściągnąłem sava z tego forum :), teraz wszystko działa jak powinno, myślę jednak że był to jakiś bug, ale teraz na tym zapisie wszystko jest dobrze, co prawda musiałem trochę powykonywać stare zadania i ekwipunek był gorszy niż ten co posiadałem, ale ważne że mogę dokończyć grę. Dzięki za pomoc :wódka: dla was za starania :D , temat można zamknąć jak chcecie.
Image
Awatar użytkownika
Eskel
Kot

Postprzez olmk w 12 Paź 2010, 10:59

A po co Ci neutralni najemnicy. Po przejściu momentu w fabule, najemnikó się eksterminuje tak jak wojsko zresztą. Dwa główne źródła amo i środków medycznych.
Awatar użytkownika
olmk
Kot

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 17:21
Ostatnio był: 16 Paź 2010, 02:18
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez blazej9919 w 14 Paź 2010, 10:53

Musisz raczej gre od nowa przejść ,a jak nie to pozabijaj pare gości z Monolitu mi to pomogło .jak nie masz patcha to różne tego typu bugi są.Lecz mogłeś kiedyś zabić jakiegoś Najemnika
blazej9919
Kot

Dołączenie: 09 Paź 2010, 17:14
Ostatnio był: 26 Kwi 2011, 08:40
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez utak3r w 14 Paź 2010, 14:01

olmk napisał(a):A po co Ci neutralni najemnicy. Po przejściu momentu w fabule, najemnikó się eksterminuje tak jak wojsko zresztą. Dwa główne źródła amo i środków medycznych.

Czytaj ze zrozumieniem! Pytający był właśnie PRZED danym punktem fabuły.

blazej9919 napisał(a):Musisz raczej gre od nowa przejść ,a jak nie to pozabijaj pare gości z Monolitu mi to pomogło

Ty natomiast w ogóle nie czytasz, o zrozumieniu nie wspomnę - przecież problem jest już rozwiązany, po co Twój post??
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 31 Lip 2023, 16:01
Miejscowość: Szczecin
Kozaki: 376

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum