przez Witia Kontroler w 23 Lis 2009, 06:03
7.5/10. Tak ja oceniam tą grę.
Po pierwsze: zakończenie. Od początku było wiadome, że nie będziemy szturmować anten ani innych rzeczy, które robiliśmy wcześniej/później grając Striełokiem. Właściwie wszystkiego dowiedzieliśmy się z SoC. Hasło reklamowe, "dowiedz się, co się działo ze Striełokiem, zanim znalazł się w Trupiarce" też jest prawdziwe, bo przecież "dowiadujemy się". Wiedzieliśta więc już wszystko i trudno byłoby nas czymś zaskoczyć. 6/10
Secundo: nieszczęsne miasto i szpital też miały IMHO swój urok, bo praktycznie cały czas patrzyłem z niepokojem na ilość bandaży/apteczek, których ciągle było za mało. Jednym to się mogło, a innym nie podobało.
Tertio: Naprawdę spodobały mi się innowacje, jak nowa metoda kombinowania artefaktów, ulepszanie/naprawa broni, dzięki czemu właściwie do końca można było dotrwać z AK74, który dostaliśmy na początku.
Co do Szramy i Striełoka, to przecież Szrama też mógł zostać przeprany i dostać zadanie "Kill the Strielok", stąd też jego pojawienie się w SoC jest uzasadnione.
Mam jedno pytanie: Otóż zaledwie parę godzin temu skończyłem główny wątek i mam zagwozdkę: w magazynach Wieprz wspomina coś o onz-owskiej ekspedycji, a na reklamie widziałem żołnierzy w mundurach i uzbrojeniem US Army, więc czy coś przegapiłem?
Stalkerzy!!! Oszczędzajcie śrubki