S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Q.U.O.R.T w 03 Sie 2008, 21:33

uważam, że San Andreas nie jest najlepszym porównaniem do CS Bardzo szczesliwy

Nie chodziło mi o to że te gry są podobne bo wogóle nie są:). Tylko miałem namyśli to że wojny frakcji to będzie wyglądało podobnie jak zdobywanie dzielnic w GTA. Czyli eksplorujesz świat gry, robisz questy poboczne a tu nagle komunikat nasze terytorium jest atakowane i musisz lecieć wesprzeć swoich choćby z drugiego krańca świata gry. Tak samo było w San Andreas, jeżdżę sobie samochodem a tu trzeba pół planszy przejechać żeby pomóc swoim. I to może być wkurzające, ale może nie zrobią tego aż do takiego stopnia żeby od swojego terenu nie można było odejść na krok:). Myślę że tu będzie w wojnach zastosowany poziom trudności, czyli większy poziom częstsze ataki ze strony wroga mniejszy....[/quote]
Awatar użytkownika
Q.U.O.R.T
Kot

Dołączenie: 01 Sie 2008, 15:21
Ostatnio był: 09 Sie 2008, 09:46
Miejscowość: Jantar
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Polski zolnierz w 03 Sie 2008, 22:28

No wiesz, wszyscy chcemy realistyki no to mamy. No w końcu na wojnie też tak jest...siedzi se pilot na krzesełeczku na lotnisku, gada z kumplami, pełny luzik, piwko itp. No i nagle komunikat, że jakieś 150km stąd atakują twoich. No i co? Zostaniesz?
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Elektryk w 04 Sie 2008, 10:32

I to jest bardzo dobre. Aby tylko nie było tak jak w SoCh, że za nie pomożenie otrzymuje się zadanie niewykonane. To by trochę psuło przyjemność gry.
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lut 2008, 14:50
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 18:05
Miejscowość: Ravenholm
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez Terry w 04 Sie 2008, 10:42

No raczej jak jest zadanie obroń bazę - nie pomogłeś, wszyscy towarzysze nie żyją, to ja bym nie powiedział, że zadanie zostało wykonane :P A skoro nie żyją to raczej niewykonane... Ale pisali, że stalkerzy będą inteligentni, więc jeżeli wróg nie będzie miał jakiejś wielkiej przewagi to może obronią się do Twojego przybycia, albo nawet sami wygrają. Lub też przegrają... Wszystko może się zdarzyć.
Ostatnio edytowany przez Terry, 04 Sie 2008, 10:57, edytowano w sumie 1 raz
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez Elektryk w 04 Sie 2008, 10:52

No pewnie. Tylko ja bym wolał by nie było zadań typu "Obrona obozu". No ale będą. Trzeba się trochę pomeczyć ale to nie szkodzi. No i dobrze, że NPC bedą walczyć a nie jak w Soch, że zawsze przegrywali.
Swoją drogą ciekawe kto będzie te zadania przydzielał jak się bedzie dowódcą frakcji!
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lut 2008, 14:50
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 18:05
Miejscowość: Ravenholm
Kozaki: 2

Postprzez Terry w 04 Sie 2008, 11:01

Szefem będzie kto inny zapewne na początku, bo tak to by nie przetrwali do tera. I będzie zapewne tak, że "jakiś" Stalker przyjdzie, dołączy, bardzo wspomoże frakcje, będzie awansował coraz wyżej w hierarchii frakcji, aż będzie na szczycie drabiny i poprowadzi frakcje do całkowitej władzy nad Zoną :wink:
Image
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Postprzez adin w 04 Sie 2008, 11:04

Elektryk napisał(a):Swoją drogą ciekawe kto będzie te zadania przydzielał jak się bedzie dowódcą frakcji!

Pewnie i tak będą przychodzić "z góry" :)

Sam jestem ciekaw jak GSC wywiązało się z tych zapowiedzi. czy wojny frakcji będą czymś naprawdę klimatycznym i trzymającym w napięciu (jak każda realistyczna potyczka) czy tylko przerywnikiem - nudnym i nie ciekawym.
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez xyz_pl w 04 Sie 2008, 18:38

Ja będzie się dowódcą frakcji to pewnie albo będzie już sam koniec gry i tych zadań zostanie niewiele albo np. będą same wynikać z rozmowy z członkami Twojej frakcji. Opcji jest dużo, można to zrobić bardzo realistycznie. Kurczę jeszcze 24 dni... nie mogę się doczekać :wink:
Obecnie na forum pod innym nick'iem: Agis

xyz_pl
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Maj 2008, 00:28
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 01:25
Miejscowość: Wrocław

Postprzez Przemek77 w 05 Sie 2008, 07:05

Najnowsze newsy z nowego CD Action:
- Bohater nazywa się (w polskiej wersji) "Szrama"
- gra zaczyna się na mokradłach w bunkrze niejakiego Liebiediewa - przywódcy frakcji "Czyste Niebo"
- pierwsze zadanie będzie polegało na odtrzeleniu bandytów co wleźli na mokradła
- będzie wykrywacz artefaktów (bueeeeeeeeeeeeee)
- będą "przewodnicy" którzy będą mogli "przenosić" gracza pomiędzy kluczowymi punktami mapy (jeszcze większe bueeeeeeeeee)
- gra bardzo dynamiczna i pełna akcji (ale to już wiadomo)
- w polonizacji ponownie zabierze głos znany nam lektor pan Mirosław Utta
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Kozaki: 118

Postprzez xyz_pl w 05 Sie 2008, 07:35

Czyli praktycznie dalej nic nie wiadomo. Wszystkie informacje pojawiały się wcześniej. Tych "przewodników" można zobaczyć już w 25 minutowym gameplay'u na youtube bądź do ściągnięcia z stalker.filefront.com - szkoda, gra dużo straci. Wykrywacz artefaktów to bardzo fajna sprawa, zwiększy się trudność gry.

xyz_pl
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Maj 2008, 00:28
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 01:25
Miejscowość: Wrocław

Postprzez Terry w 05 Sie 2008, 08:05

Według mnie przewodnicy, przydaliby się w takich sytuacjach jak trzeba by było przez całą mapę maszerować do kolesia, aby powiedział Ci kilka zdań i trzeba wracać skąd się wyruszyło. Albo jak się zdarzy takie coś, że trzeba pójść przez całą mapę do szefa, który da Ci zadanie, które wykonać trzeba w miejscu gdzie się wyruszyło. W takich sytuacjach taka szybka podróż by się przydała... A wykrywacze artefaktów to może będzie fajna rzecz... Ale też tak z resztą jak się nie podoba to wcale nie musisz tego używać...
Image
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Postprzez BBazyl w 05 Sie 2008, 16:19

Szrama? Już o wiele lepiej brzmiało by Blizna ale to tak według mnie ;). I czy mi się zdaje czy nikt tu nie podawał linku do czwartej części wywiadu?
Kilka słów o trybie multiplayer
Awatar użytkownika
BBazyl
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2008, 21:34
Ostatnio był: 26 Mar 2011, 18:59
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości