S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez bas001 w 17 Cze 2008, 09:13

a takie giwery będą w CS,czy to jakiś mod? http://www.ggmania.com/pics/02/specials ... lker02.jpg
bas001
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2008, 20:26
Ostatnio był: 01 Sie 2012, 18:08
Miejscowość: opole
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez popo w 17 Cze 2008, 11:08

To jest zdjęcie z wycieku SoC przed paru lat, ale - pożyjemy zobaczymy.
W moich kręgach już wielu odpadło.
Awatar użytkownika
popo
Stalker

Dołączenie: 25 Lis 2007, 13:49
Ostatnio był: 29 Sie 2008, 23:21
Miejscowość: Bronx wita
Kozaki: 0

Postprzez Dziarsky w 17 Cze 2008, 13:06

popo napisał(a):To jest zdjęcie z wycieku SoC przed paru lat, ale - pożyjemy zobaczymy.

Tak, to jest stary screen sprzed premiery SoC jeszcze (widać dx8). Ja bym się na to nie nastawiał. Widać, że główkują z nowymi zabawkami-czujnikami i modyfikacjami/naprawą a bronie pewnie będą te same.

ps. Czujnik z użyciem świetlóweczki pozwalający wykryć zwiększoną ilość ładunków w powietrzu (wzbudza świecenie) co pozwala wykryć elektro-anomalię - sprytne, proste, logiczne :).

Dzięki ukryciu anomalii i zwiększonej potrzebie ich wykrywania gra będzie bardziej pozycyjna, wymagać będzie większego zastanowienia nad pozycją podczas przemieszczania się. Podoba mi się to bo już nikt nie będzie narzekał na ten brak samochodów - bieg ze zwiększonym plecakiem na przełaj do końca mapy będzie pewnie o wiele bardziej niebezpieczny :).

A właśnie!! Mało mówią o multuplayerze. Jak tam nie będzie żadnych zmian to będzie lipa. Dla mnie najważniejszym było by dodanie możliwości grania na wszystkich singlowych mapach w oryginalnym rozmiarze :). W sumie to ta jedyna zmiana by mi wystarczyła bo wtedy zwykły dm zamienia się w taką długą, pozycyjną rozgrywkę z kontrolowaniem obszarów mapy i szukaniem przeciwnika -dla mnie miodzio!
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez Polski zolnierz w 17 Cze 2008, 14:36

Wiecie co...napadł mnie taki szalony plan xP. A gdyby z multiplayera stalkera zrobic taki freeplay? Coś jak nie wiem, WoW. Czyli gramy tak jak w singlu, handlarze i te postacie unikalne (Pietrenko itp) są po władzą kompa a reszta stalkerów to gracze. Czyli jeden wielki serwer, włazisz, wybierasz frakcję i grasz, zarabiasz kase u traderów kupujesz, robisz wojne frakcji, awansuje wyżej w frakcji i tam załóżmy po którymś levelu możesz częściowo zarządac frakcją. To by było genialne. Najlepszy multi w jakiego bym w ogóle grał :P ....ach marzenia
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Dziarsky w 17 Cze 2008, 16:18

Polski zolnierz napisał(a):Wiecie co...napadł mnie taki szalony plan xP. A gdyby z multiplayera stalkera zrobic taki freeplay? Coś jak nie wiem, WoW. Czyli gramy tak jak w singlu, handlarze i te postacie unikalne (Pietrenko itp) są po władzą kompa a reszta stalkerów to gracze. Czyli jeden wielki serwer, włazisz, wybierasz frakcję i grasz, zarabiasz kase u traderów kupujesz, robisz wojne frakcji, awansuje wyżej w frakcji i tam załóżmy po którymś levelu możesz częściowo zarządac frakcją. To by było genialne. Najlepszy multi w jakiego bym w ogóle grał :P ....ach marzenia

Twórcy Stalkera wypowiadali się już o tym, że wszędzie tam gdzie pojawia się ALife to nie ma szans na zsynchronizowanie więcej niż jednego żywego gracza, przynajmniej nie na takiej wersji silnika gry.
Gdyby narzędzia edytorskie były przystępne to dałoby się wysprzątać z ALife singlowe mapy zostawiając/dodawając jedynie sprzedawców i tak uruchamiać serwery mp by nasze zapasy były zapisywane i odtwarzane podczas ponownego zalogowania do serwera to gra online była by całkiem niezła. Nie byłby to może mmorpg ale zawsze trochę bardziej rozbudowany dm (o czym wspomniałem wcześniej).
Może tego typu modyfikacje przy okazji CSa się pojawią. Kto wie.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Fred w 18 Cze 2008, 20:07

Tylko te są nowe, a bynajmniej ja ich nie widziałem. Resztę już widziałem na clearsky.pl
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Kozaki: 25

Postprzez Dziarsky w 18 Cze 2008, 20:23

[REKLAMA] my oficjalnie nie wspieramy, nawet nie wiem co oni tam pokazują wiec liczy się to co tutaj było pokazane bo to o nasz temat chodzi na naszym forum.
Jeślii faktycznie powieliłem screeny to cześć usunę.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Darth ReX w 18 Cze 2008, 21:49

Oj zostaw, przynajmniej wszystkie będą w jednym miejscu, tylko je oddziel.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez Polski zolnierz w 18 Cze 2008, 22:36

Wiecie co, ja już nie mogę dłużej czekac! Naprawdę SoC to będzie lipa przy CS. Mi wystarczy to pierwsze intro, kiedy wstajemy i podłazi do nas szefu...to znaczy, że fabuła będzie ścisła, a nie, jak w SoC, że wspomina się o Kle i Duchu a gówno nam dają te informacje. Raz grafa, dwa fabuła, trzy jakośc...tej gry po prostu nie będzie można nie kupic!
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Dziarsky w 18 Cze 2008, 22:50

Polski zolnierz napisał(a): Naprawdę SoC to będzie lipa przy CS.

SoC nas tam w szczególikach trochę rozczarował i nie liczę, żeby CS był ideałem w tej kwestii. Też będzie pewnie trochę rozczarowań i oczywistych braków, które fani wyłapią w 5 min gry a twórcy przez 5 updatetów nie poprawią. Życie.
Faktem jest, że gra będzie lepiej przygotowana technicznie i wizualnie.

ps. Ktoś się zastanawiał nad tym, że fabuła nie zapowiada się na jakoś bardzo zaskakującą (SoC wyłożył nam prawie wszystko o świecie Zony) i pewnie będzie podobnie z tym liniowym wątkiem do rozwikłania głównej zagadki.
Ja więc liczę głównie na to, że coś mnie zaskoczy w tej kwestii i będę główkował jak przy "Zabij Strieloka" :).
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Przemek77 w 19 Cze 2008, 06:14

Po artykule w Cd-Action i najnowyszch wieściach o CS jestem coraz bardziej sceptycznie nastawiony do CS. Bo tak moim zdaniem, to twórcy SoC chyba chcą się niejako "zrehabilitować" w oczach wielu graczy którym STALKER się nie podobał bo "za mało napier*alania z karabinów a za dużo czytania i łażenia" i chcą zrobić takie swoiste "Call of Duty" w świecie STALKERA.
To zabije klimat Strefy - idziesz a tu zewsząd słychać stzały, ciągle gdzieś się napieprzają, bez przerwy ktoś skądś strzela, gwiżdżą kule... No nie wiem jak Wam - mi takie zestawienie zupełnie nie odpowiada.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość