Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Do jakiej dołączyłeś/aś lub dołączysz frakcji??

Powinność
266
25%
Wolność
305
29%
Czyste Niebo
101
10%
Stalkerzy
333
32%
Bandyci
41
4%
Renegaci
9
1%

Razem głosów : 1055

Re: Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Postprzez classic w 08 Kwi 2012, 17:14

Czyste Niebo :E

Uwagi moderatora:

Przestań nabijać posty, ostatnie słowne ostrzeżenie. - Wheeljack
Awatar użytkownika
classic
Stalker

Dołączenie: 25 Mar 2012, 03:04
Ostatnio był: 16 Sty 2013, 23:20
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez kasjusz21996 w 09 Kwi 2012, 12:13

Ja zwykle na początku dołączałem do stalkerów, ale po zauważeniu, że bandyci są ciągle nastawieni wrogo i nie da się w pełni używać gry, postanowiłem pozostać w Czystym niebie. Dlaczego? Ponieważ, bardzo lubię gdy gra jest realna. Uniwersum stalkera rozszerza się w wielu dziedzinach: same gra, książki, amatorskie opowiadania, niedługo i filmy... Z wyobraźni opisane mam, że stalkerzy/samotnicy są neutralni, nie lubią się jedynie z bandytami, którzy ich rabują. Wtedy tylko stalkerzy do nich strzelają. I teraz: Dołączając do stalkerów bandyci natychmiast stają się naszym wrogiem. Niemożliwym staje się z nimi pogadać, ale również być przez nich obrabowanym, lub coś w tym stylu. Pozostając w Czystym niebie, z bagien wychodzimy czyści- neutralni. Pozwala nam to na pełne wyczucie świata gry, tak jak w opowieściach, tak jak to sobie wyobrażamy. Nareszcie wychodząc z Kordonu do Wysypiska, możemy zostać zrabowani przez bandytów, zamiast od początku walczyć. Możemy się przeciwstawić, ale jeśli chcemy! Gra wydaje się rzeczywistsza. Tak więc pozostałem w Czystym Niebie, by wyjść, jako bezrasowiec.
"Today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you... By now you should've somehow realised what you got to do..." - Oasis
http://www.anarchifaq.most.org.pl/
http://www.youtube.com/watch?v=Mrgh4eK9e5Q
Awatar użytkownika
kasjusz21996
Stalker

Dołączenie: 24 Sty 2011, 16:51
Ostatnio był: 17 Lis 2020, 02:04
Miejscowość: Brody/Londyn
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez Gizbarus w 09 Kwi 2012, 13:42

Nie da się pozostać w Czystym Niebie - po wyjściu z bagien zaczynasz jako "Najemnik" :wink: Nie ten, który biega w niebieskawych kamizelkach, tylko po prostu bohater do wynajęcia.

Co do mnie - stalkerzy. Dlaczego? Zapewniają dobry start i nie robią problemów z innymi frakcjami, poza wspomnianymi przez przedmówcę bandytami.

Jednak z drugiej strony ten cały pomysł z dołączaniem do frakcji jest poroniony według mnie... Zamiast skupiać się na klimacie rozgrywki, wybiera się frakcję, która oferuje najlepszy sprzęt, jest najsilniejsza czy kierując się jeszcze innymi preferencjami :-/
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Hetman w 09 Kwi 2012, 13:57

Ja wybrałęm Wolność. Jk zacząłem grać to przyglądałem im się troche, porównałem z Powinnością i okazało się że ci z Wolności bardziej do mnie pasują: są sympatyczni, nie musztrują każedego, chcą ujażmi Zone by każdy miał do nie dostęp. Popieram ich w 100 procentach.
Stalkerzy górą!-Tak było,jest i będzie zawsze!
Awatar użytkownika
Hetman
Kot

Dołączenie: 08 Kwi 2012, 17:03
Ostatnio był: 11 Sty 2014, 12:19
Miejscowość: Kościół na Bagnach
Frakcja: Wolność
Kozaki: 0

Postprzez Szweminek999 w 09 Kwi 2012, 22:08

Ja wybrałem powinność, bo walczą z zoną, mutantami i bandytami. Bez obrazy, ale choć Wolność to fajni goście, ich umiejętności w walce i poglądy to dno. Przynajmniej mają dobrą broń. Na początku dołączyłem do stalkerów, ale po podziemiach Agropromu przeszedłem do powinności. dostałem tundera którym strzelałem do końca gry :)
Ostatnio edytowany przez Szweminek999, 17 Lip 2012, 15:10, edytowano w sumie 1 raz
S.T.A.L.K.E.R.

Za ten post Szweminek999 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gavdylenko.
Awatar użytkownika
Szweminek999
Stalker

Dołączenie: 09 Kwi 2012, 21:57
Ostatnio był: 01 Sie 2014, 13:12
Miejscowość: Baza Powinności
Frakcja: Powinność

Postprzez wiktorgorski5 w 09 Kwi 2012, 22:55

Wolność nie chce niszczyć zony tylko badać zrozumieć i udostępnić ludziom. :E
wiktorgorski5
Kot

Dołączenie: 26 Sty 2011, 18:15
Ostatnio był: 10 Maj 2013, 16:04
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade

Postprzez Waruś Czarny w 10 Kwi 2012, 13:54

Wybrałem bandziorów. Już w "Cieniu" zastanawiałem się czy można im pomagać. W Czystym Niebie dołączyłem do nich. Mogłem u nich sporo zarobić. Może nie wyglądają na takich mocnych ale to tylko pozory. Z moimi ziomkami likwidowaliśmy stalkerów w egzoszkieletach. A ta muza u nich przy barze :D Wydaje mi się że bandyci są przez wielu niedoceniani. Oni nie są "źli". W Zonie nie ma miejsca na "złe frakcje" i "dobre frakcje". Po prostu obrali sobie taki sposób przetrwania i koniec kropka. Mi się to podoba. Na początku nas nie szanują ale potem traktują jak braci. Potrafią palnąć śmieszny tekst "Przyszedł, zobaczył, dostał wp***dol!" Albo "Granada pacany!" czy jakoś tak :) Teksty typu "Przestań celować mi w jaja!" też mnie kładą. Ponadto jeden z nich jak z nim gadałem powiedział "Szkoda że nie ma tu kobiet, czasem mam taką chcicę, że mutanty zaczynają mnie kręcić" - NOKAUT :D Docencie bandytów. Fajnie jest z nimi trzymać. Lubię barmana i ich handlarza Zęba. Natomiast Joga trochę mnie wkurza. Barman ma rację, że on jest kiepskim przywódcą. Polecam spróbować gry z bandytami tym co nie próbowali! Warto też dodać że mimo słabego ekwipunku bandyci na prawdę cieniasami nie są! Są liczni i MOBILNI a jakichś powinnościowych musztr nie mają. Jeszcze raz powiem: BANDYCI WBREW POZOROM TO WETERANI ZONY! Nie ważne ilu zabijesz - zawsze wrócą. Kozak dla forumowych ale nielicznych bandziorów :wódka:
Waruś Czarny
Kot

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 13:43
Ostatnio był: 10 Kwi 2012, 14:08
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Szweminek999 w 23 Kwi 2012, 19:34

Chciałbym móc dołączyć do wojskowych stalkerów. Fajnie byłoby działać w oddziale, dostawać rozkazy i tak dalej. Kto mnie popiera? :wódka:
S.T.A.L.K.E.R.
Awatar użytkownika
Szweminek999
Stalker

Dołączenie: 09 Kwi 2012, 21:57
Ostatnio był: 01 Sie 2014, 13:12
Miejscowość: Baza Powinności
Frakcja: Powinność

Postprzez Caperrali w 03 Lip 2012, 23:01

Wybieram Wolność za ich luz. Każdy jara blanty wszyscy mają wszystko w d**ie. Swoją drogą frakcja podobna do stalkerów.
I LOVE GOOD STALKING
Caperrali
Kot

Dołączenie: 03 Lip 2012, 22:11
Ostatnio był: 01 Kwi 2013, 23:05
Miejscowość: rOstOk
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 2

Postprzez Magnus14 w 03 Lip 2012, 23:14

Precz z anarchią! Zabójcze animalnie, niebezpieczne mutanty, anarchiści i bandyci, NIC nie powstrzyma triumfalnego marszu Powinności na ratunek planecie!
Ludzie NIE TRACIE WOLNOŚCI, DOŁĄCZCIE DO POWINNOŚCI!
Nie trać wolności dołącz do powinności!
Awatar użytkownika
Magnus14
Stalker

Dołączenie: 26 Maj 2010, 13:06
Ostatnio był: 20 Sty 2013, 20:26
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: RPG-7u

Postprzez Антони w 03 Lip 2012, 23:34

Lubię Powinność za ich poświęcenie i wyposażenie :D . Wolność za to jaki luz mają w bazie, można by całymi dniami u nich siedzieć i się relaksować :E . Jednak przez to, że mają przesrane z Powinnością, a oni mają "bigger guns", to ja zostane neutralnym stalkerem a Wolność i Powinność niech mi włażą do dubska i zabiegają o to żebym się do nich przyłączył...
I tak jest chyba najlepiej, jak będzie trzeba :+: kaca po :wódka: w bazie u Wolności, i zbierze mi się na "powagę" to posiedzę trochę w Powinności. Jak już nie dłużej nie będę mógł znieść sztywniactwa Powinności i tego "światu grozi zagłada, dołącz do nas..." to pójdę się odstresować do Wolności :E :E

I WOt, cała logika :E :E
śpieszmy się kochać Polskę. Tak prędko umiera... :(
Image Image
Awatar użytkownika
Антони
Kot

Dołączenie: 08 Paź 2011, 19:36
Ostatnio był: 01 Cze 2013, 19:18
Miejscowość: Iluzjozdroje
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 13

Postprzez Aracz w 04 Lip 2012, 18:26

Czytajcie do końca. Pierwsza część jest skopiowana z mojej innej wypowiedzi, ale druga to inna działka

Powinność-Dla czego? Niegdyś żołnierze. Zona dała im w kość, chcą się zemścić. Dbają o bezpieczeństwo stalkerów i starają się "opanować" moc zony. Niestety chcą ją też zniszczyć, co powoduje jej agresję. Także podoba mi się ich dyscyplina i to "Dostali za swoje, pieprzeni anarchiści". Bez nich panowała by anarchia i bandyctwo, a zwykli stalkerzy byli by gatunkiem zagrożonym. No i nie napiszę że nie podoba mi się ich uzbrojenie. Są świetnie wyszkoleni, chronią stalkerów i uważają to za obowiązek i panuje u nich dyscyplina. A ich broń szturmowa jest świetna.
I to nie prawda że to przydupasy wojska. Przecierz zdarzają się między nimi potyczki, między innymi w tedy gdy wojsko atakuje neutralne jednostki.

No i nie mogę napisać że nie lubię bandytów

Bandyci-Dbają o pieniądze. Nikt u nich nie pozostanie biedny. Pomagają sobie nawzajem, choć nie zawsze się wydaje że zachowują się jak "ludzie". Szczególnie na początku, gdy zabiorą ci kasę. Zauważyłem też, że w wersji z CD-Action nie walczą z wolnością. W każdym bądź razie, nie przepuszczają powinności przez swoje tereny. Chociaż często dostają w kość, to wracają ze zdwojoną siłą. Nie dadzą sobie zająć terenów przez takie oddziały. Świetnie walczą z ciężkimi jednostkami dzięki mobilności, i choć ciężko to zauważyć, celności. Według mnie, tak by wyglądała pierwsza frakcja w Zonie. Walczą karabinami AK74, które w obydwu wersjach (i tej krótkiej) są mobilne i celne. I nie zaprzeczę że mają "fajne" teksty.

Sam nie wiem którą frakcję wole bardziej. Specjalnie mam save'y, na których w jednym jestem w Powinności, a w drugim Bandytą.
Image

Uchu, jak się patrzę na to co kiedyś pisałem to widzę że dzieciuch byłem :D
Awatar użytkownika
Aracz
Stalker

Dołączenie: 24 Cze 2012, 17:10
Ostatnio był: 11 Lis 2016, 14:56
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 16

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość