przez Aracz w 04 Lip 2012, 18:26
Czytajcie do końca. Pierwsza część jest skopiowana z mojej innej wypowiedzi, ale druga to inna działka
Powinność-Dla czego? Niegdyś żołnierze. Zona dała im w kość, chcą się zemścić. Dbają o bezpieczeństwo stalkerów i starają się "opanować" moc zony. Niestety chcą ją też zniszczyć, co powoduje jej agresję. Także podoba mi się ich dyscyplina i to "Dostali za swoje, pieprzeni anarchiści". Bez nich panowała by anarchia i bandyctwo, a zwykli stalkerzy byli by gatunkiem zagrożonym. No i nie napiszę że nie podoba mi się ich uzbrojenie. Są świetnie wyszkoleni, chronią stalkerów i uważają to za obowiązek i panuje u nich dyscyplina. A ich broń szturmowa jest świetna.
I to nie prawda że to przydupasy wojska. Przecierz zdarzają się między nimi potyczki, między innymi w tedy gdy wojsko atakuje neutralne jednostki.
No i nie mogę napisać że nie lubię bandytów
Bandyci-Dbają o pieniądze. Nikt u nich nie pozostanie biedny. Pomagają sobie nawzajem, choć nie zawsze się wydaje że zachowują się jak "ludzie". Szczególnie na początku, gdy zabiorą ci kasę. Zauważyłem też, że w wersji z CD-Action nie walczą z wolnością. W każdym bądź razie, nie przepuszczają powinności przez swoje tereny. Chociaż często dostają w kość, to wracają ze zdwojoną siłą. Nie dadzą sobie zająć terenów przez takie oddziały. Świetnie walczą z ciężkimi jednostkami dzięki mobilności, i choć ciężko to zauważyć, celności. Według mnie, tak by wyglądała pierwsza frakcja w Zonie. Walczą karabinami AK74, które w obydwu wersjach (i tej krótkiej) są mobilne i celne. I nie zaprzeczę że mają "fajne" teksty.
Sam nie wiem którą frakcję wole bardziej. Specjalnie mam save'y, na których w jednym jestem w Powinności, a w drugim Bandytą.
Uchu, jak się patrzę na to co kiedyś pisałem to widzę że dzieciuch byłem :D