Negatywne wrażenia z gry...

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Re: Negatywne wrażenia z gry...

Postprzez specPL w 13 Lip 2010, 15:01

KamilMasterPl napisał(a):ludzie co wy tu gadacie gierka bajerancka :}
założę się że połowa osób jedzie na piratach oraz gra nia słabym sprzęcie i się nie dziwie im że nie podoba im się ta gra :} gra wymiata tak samo jak inne części oddaje wielki szacunek dla producenta tej gry a wy lenie pijawy tylko z piracicie pogracie 10 min na starym gruch odzie i oceniacie że gra jest do du.... :]
i okażcie szacunek dla producenta stalkera może i ma dużo błedów ale zauważcie że stalkera w pośpiechu robili i nie mieli czasu testować . miała być premiera w 2003 roku a wyszła w 2007 jakoś tak .
Przynosicie wstyd i hańbę dla kraju ;] pozdr. dla was

STALKERa nie robili w pośpiechu, do 2003-2004 on był gotowy a potem regularnie z niego wszystko wycinali. i nie, nie gramy na słabym sprzęcie, nie gramy na piratach więc zmień płytę bo gadasz jak rozpieszczony bachor - "hahaha i tatuś kupil najnowsego komputelka i ch*j. jestem najlepsy jestem pr0 i p0sSdrUfFki". mniej więcej tak brzmisz :D STALKER ma kiepską optymalizacje, do tego lubi się czasem wysypać, no ale taki urok XRay'a. nie mniej gra się fajnie, gra sama w sobie bardzo dobra i można powiedzieć, że już kultowa
specPL
Stalker

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:14
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 22:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez Dodox w 13 Lip 2010, 15:14

Już pierwsza część stalkera miała wymagania sprzętowe dlatego przez parę miesięcy nie mogłem w niego grać ale potem dokupiłem sobie kość pamięci RAM i chodził ja rzyleta a gdy wyszły inne części dokupiłem jeszcze RAM i nową kartę graficzną i mi chodzą pierwszy stalker miał trochę nie dorobień ale jeśli popatrzyłeś na odpowiednich stronach za jakimiś łatkami albo wypełnieniami tak zwanaymi modami albo nową częścią było wporzo chociaż sam tego nie używałem ale wiara na forach tych stron oceniała je na 7,8,9 a nawet na 10 a jeśli ktoś ma trainera wie że przy słabych kompach trochę zacina grę a tylko trochę a tak w stalkerze zawiodło mnie to że polubiłem jakąś frakcje a nie mogłem się do niej przyłączyć ale tak stalker maił już od początku świetny klimat potęgowany dzwiękiem i dość dobrą grafiką .
Naszą powinnością jest roznieść w pył całe plugastwo Zony i ją samą
Image
Awatar użytkownika
Dodox
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2010, 21:21
Ostatnio był: 06 Mar 2013, 19:57
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 4

Postprzez Początkujący w 13 Lip 2010, 16:06

KamilMasterPL przecież to jest temat o NEGATYWNYCH wrażeniach z gry więc mamy tutaj pisać jak gra nam sie podoba myśl najpierw i nie musisz się wymądrzać że masz dobrego kompa, mam to gdzieś a to że grasz na piracie :E nic mnie nie obchodzi. Dziękuję
Awatar użytkownika
Początkujący
Stalker

Dołączenie: 29 Maj 2010, 23:02
Ostatnio był: 04 Mar 2012, 12:35
Miejscowość: Rzeszów
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 3

Postprzez Duch97 w 28 Lip 2010, 11:24

Co prawda też mam wielki szacunek do twórców gry ale wszyscy popełniają błędy.
Image
Image
Image
Image
Powinność górą!!!!!
Awatar użytkownika
Duch97
Kot

Dołączenie: 12 Maj 2010, 14:04
Ostatnio był: 14 Gru 2010, 17:39
Miejscowość: Gdzieś w zonie...
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 2

Re:

Postprzez bartekd20 w 29 Lip 2010, 15:15

shadow-face napisał(a): Z zakonczeniem martwi mnie tylko jedno. Gre zakonczylem mając w łapie fikusne GP a na filmie strielok wyciaga AK 74/2U
Hmmmm cos tu jest nie teges. :|

Omg no i co z tego po prostu to jest stary dobry "stalkerski" kałasz :P
Nie wystarczy snajperka i dobra pozycja do zlikwidowania kogoś
Trzeba mieć jeszcze amunicje :P
bartekd20
Kot

Dołączenie: 03 Cze 2010, 15:04
Ostatnio był: 18 Wrz 2010, 19:19
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Re: Re:

Postprzez Nyguz w 29 Lip 2010, 15:23

bartekd20 napisał(a):
shadow-face napisał(a): Z zakonczeniem martwi mnie tylko jedno. Gre zakonczylem mając w łapie fikusne GP a na filmie strielok wyciaga AK 74/2U
Hmmmm cos tu jest nie teges. :|

Omg no i co z tego po prostu to jest stary dobry "stalkerski" kałasz :P

Che che :D Jak chcesz, żeby w filmiku był karabin z jakim kończysz grę, to znam fajnego modzika. Dotrwaj do końca z kałaszem :P

To koniec Offtopowania. Mnie się nie podobają modele postaci, ale tylko w cieniu. Są tam takie kańciaste troszkę nawet na full grafie. Ale no cóż. Nie przeszkadza mi to za bardzo :P
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez Iłja w 30 Lip 2010, 22:12

Co mi się nie podobało ?
Laboratorium X-18 (to w Dolinie Mroku). Obrywanie od różnych latających przedmiotów było fajne, ale... czemu nikt nie nagrał jakieś bardzo ponurej ścieżki dźwiękowej (jak ta w aplhie 1935 ? Tam jest świetna)
Po drugie - beznadziejna fabuła. Powiedzmy sobie szczerze - ona ma tylko usprawiedliwić odkrywanie kolejnych lokacji w Zonie.
Brak mi trochę takiego prawdziwego free-playu. Takiego, żeby można się było przyłączyć do jakieś grupy stalkerów, połazić, poszukać artefaktów, posiedzieć przy ognisku... robić questy poboczne (bo te co są w grze to kpina... Zabij, Znajdź, Obroń - zapomniałem o jakimś rodzaju ?).
Do tego Zona jest taka... pusta ? Tak, to dobre słowo. Łażę sobie po Kordonie - a tam pustki. Widocznośc 100 metrów i co widać ? Łąkę i dwa-trzy mutanty, oraz jedną anomalię. Błee....
Drzewa się czerwienią, ptaszki wesoło podszczekują... wiosna w Czarnobylu wita :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=247117#p247117 -> Moja cud-miód frakcja :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=97&t=6947&p=324670#p324670 -> Moje cud-miód potworki :D

Za ten post Iłja otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Gość.
Awatar użytkownika
Iłja
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2010, 16:56
Ostatnio był: 02 Wrz 2015, 23:40
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 24

Postprzez XRobercik32X w 26 Sie 2010, 00:15

Ludzie większość z was tak narzeka na fabułe i ogólnie na Stalkera. Lecz niestety racji nie macie poatrzcie na oceny stalkera w internecie. Fabuła w stalkerze jest słaba? Haha pokażcie mi fpsa z lepszą fabułą, od paru lat takowego nie ma i taka jest prawda. Jedyne na co można narzekać to zkończenie chociaż i ono nie jest złe po prostu mogło być lepsze co wam się w nim nie podoba?
Awatar użytkownika
XRobercik32X
Kot

Dołączenie: 25 Sie 2010, 14:59
Ostatnio był: 01 Maj 2016, 16:45
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez KoweK w 26 Sie 2010, 22:38

Fabuła sama w sobie jest fajna, ale nie ukrywajmy, że wątek z utratą pamięci jest strasznie oklepany.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive XRobercik32X.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez XRobercik32X w 27 Sie 2010, 01:43

Cóź wątek z utratą pamięci jest oklepany ale czy to czyni ze stalkera słabą gre? Pomimo tego że jest dosyć pospolity musicie przyznać że całkiem dobrze się sprawdza prawda?
Awatar użytkownika
XRobercik32X
Kot

Postprzez tk21211 w 27 Sie 2010, 11:47

Mi brakowało tego freeplayu, zbyt łatwo można było być bogatszym od prezydenta, robienie zadań pobocznych na początku było fajne, ale już po piątym nie było good. Trzeba było latać z drugiego końca mapy na drugi i tak w kółko.
Awatar użytkownika
tk21211
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2010, 19:30
Ostatnio był: 03 Paź 2010, 17:44
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez XRobercik32X w 27 Sie 2010, 12:07

To fakt że kase zarabia się zdecydowanie za szybko artefakty leżą wszędzie a za samo sprzedawane ich można zarobić ze 30 000 tys ja w połowie gry miałem 130 557tys dobrze że w czystym niebie jest inaczej
Awatar użytkownika
XRobercik32X
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość