Dialog z Barmanem kończy się crashem

"Serce Czarnobyla? Czy to jakaś aplikacja randkowa?" Wania nie nadążał za współczesnym postępem.

Dialog z Barmanem kończy się crashem

Postprzez doomer77 w 25 Sty 2025, 11:59

Dotarłem do Barmana i nie mogę ruszyć dalej. Po otwarciu i następnie zamknięciu okna dialogowego z Barmanem gra przestaje reagować. Czasami do tego stopnia, że pomaga dopiero twardy reset. I nie ma znaczenia, czy coś handluję, biorę zadanie, czy zamknę okno dialogowe zaraz po otwarciu - efekt ten sam. Jakieś pomysły co z tym robić?

Używam moda na udźwig, mniejsze koszty naprawy i wolniejszą degradację sprzętu. Zmniejszyłem nawet ustawienia graficzne, bo ta lokalizacja optymalizacją nie grzeszy, ale czy to epic, czy wysokie jest to samo. Gra do tej pory chodziła jak złoto :facepalm:
Awatar użytkownika
doomer77
Tropiciel

Dołączenie: 08 Sty 2015, 21:03
Ostatnio był: Dzisiaj, 14:12
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 73

Reklamy Google

Re: Dialog z Barmanem kończy się crashem

Postprzez Imienny w 25 Sty 2025, 16:29

Raczej nie wina modyfikacji, bo mi się to też zdarzyło (a pierwsze przejście robię bez jakichkolwiek modyfikacji). Choć jeśli dobrze rozumiem to tutaj reprodukcja to 5/5 (czyli za każdym razem) - pytam, bo u mnie miało to miejsce tylko raz.

Zastanawiam się tak trochę od czapy, czy to nie kwestia np. jakiegoś przedmiotu a plecaku albo np.
:

emisji, bo u mnie miało to miejsce właśnie wtedy?
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 13 Lut 2025, 00:11
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 227

Re: Dialog z Barmanem kończy się crashem

Postprzez doomer77 w 25 Sty 2025, 19:33

Dodam tylko, że rozmowy z innymi handlarzami były ok, mogłem nawet nieco pozwiedzać fabrykę, a wywalało tylko przy Barmanie i (co się okazało później) przy zbliżaniu się do Arniego.

Ale problem się rozwiązał :)

Poszedłem zrobić inną część misji (gniazdo szerszeni) i wróciłem do Rostoku, wszystko ok. Wszedłem nawet tą samą drogą a w plecaku ten sam sprzęt, doszedł tylko fant z misji i nic więcej.

Ale za pierwszym razem dostałem info o emisji w momencie mijania posterunku od strony Wysypiska, schroniłem się w pierwszym budynku i dalej poszedłem po odwołaniu alarmu. Może więc masz rację Imienny, że to przez emisję. Trzeba więc przy Rostoku uważać i robić twarde zapisy.
Awatar użytkownika
doomer77
Tropiciel

Dołączenie: 08 Sty 2015, 21:03
Ostatnio był: Dzisiaj, 14:12
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 73

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość