przez Szpagin w 21 Kwi 2011, 12:11
Niektórzy muszą mieć wtyki w GSC, skoro mają informacje o przesunięciu premiery. A tak na poważnie: prace nad S2 zaczęły się, zanim wydano jeszcze Zew Prypeci (prawdopodobnie były to jakieś eksperymenty i czysta praca koncepcyjna, ale to tylko moje domysły), Tak więc nowa część jest w produkcji od 2009 roku. Premiera w 2012. Stan prac jest trudny do określenie. Niedawno wyczytałem (na forum? na Fejsie? nie pamiętam), że silnik jest już jako tako gotowy i rozpoczęło się ładowanie do niego map. Tempo jest więc dobre i nie widzę powodów, by przesuwać premierę.
A co do braku jakichkolwiek materiałów: myślicie, że nie ukazał się do tej pory żaden screen lub zwiastun bo Ukraińcy zawalili terminy i nie mają co pokazać? Raczej wydaje mi się, że czekają na okazję. Najprawdopodobniej będzie to E3, choć ogłaszali też na Fejsie, że, w związku z 25 rocznicą katastrofy w Czarnobylu, studio odwiedzą reporterzy. Jakkolwiek średnio podoba mi się takie granie na rocznicy wielkiej tragedii, niewykluczone, że właście wtedy mogą paść pierwsze konkretne informacje.
Tak więc, zamiast sieć niepodparte niczym pogłoski o przełożonej premierze, poczekajmy cierpliwie na dalszy rozwój wydarzeń.