Jak dla mnie samochód do Zony zupełnie nie pasuje. Przecież to zamknięta przestrzeń, gdzie oficjalnie nikt poza uprawnionymi osobami nie może przebywać! Mowicie o drogach w okolicy Czarnobyla, które są przejezdne- fakt, ale myślicie że twórcy przeniosą do gry prościuśką drogę, by jakiś koks stalkier mógł sobie, na luzie w pancernym (albo i nie- po prostu przesadzam jak i Wy) samochodzie przemierzyć Zonę wzdłuż i wszeż, nazbierać artefaktów, trochę napromieniowanych śmieci, albo i wywieść całą Zonę po trochu rozkradając np. cześci od użytych helikopterów gaszących kiedyś płonący reaktor? Wyobrażacie sobie to? Złomker! Nowa gra w osadzona w realiach Zony.
Kolejna kwestia- skoro my jako gracz możemy mieć samochód, to dlaczego nie NPC? Wyobrażacie sobie RAJDY WGŁĄB ZONY? :> albo WYŚCIG O ARTEFAKTY? :> Albo wiem! Carmagedon w Zonie! POLOWANIE NA MUTANTY- Ukraińskie Ministerstwo do Spraw Sportu i Rekreacji wydaje Ci pozwolenie na upolowanie chimery, organizujesz paru kolegów, spijacie po kozaku, ładujesię się w jakiegoś uaza i jedziecie sobie upolować chimerę. Safari job twoju mać.
Widzę zapowiedzi "nieliniowa fabuła, porywający klimat i ryk Twojej nowiuśkiej łady sprawią że mutanty uciekną gdzie pieprz rośnie, a artefakty, loot i super itemy same będą wskakiwać do Twojego bagażnika. Przy okazji- rozjedź kogo chcesz! Za każdego bandytę Kozak gratis.
Nie chłopaki. Samochód w Zonie odpada bo jest nieekonomiczny, nieopłacalny, nieklimatyczny, a cena paliwa idzie w górę
Wiem że obiecali nam kobiety w Stalkerze 2 ale przecież nie musicie szpanować przed nimi furą, nie? :>
I każdemu kto spróbuje znaleźć sposób by zajechać pod Bar świecącą ładą wypowiem wojnę, zorganizuję bojkot pod pałacem prezydenckim i zasypię bezsensownymi postami typu "skoro mają auto, ja chcę helikopter".
Dlatego też podział mapy na mniejsze tereny jak to było dotychczas jest wysmienity. Raz że twórcy w pełni zagospodarują przemierzany przez nas teren, nasadzą easter eggów, tajemnych przejśc i schowków, dwa modderzy znów będą mieli możliwość zmieniania ekarnów ładowania ( hahaha ale argument) a trzy że w ten sposób z każdą mapą będzie się można zżyć. Nie mówię że jak brat z bratem (bo jak mniemam większość z Was rzyga kordonem
) ale jednak zapamiętamy wiecej.
//Off- wiem że się napiąłem, ale to co Panowie, o tych samochodach- bezedura! //