S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez czarnyj_stalker w 14 Sie 2010, 13:30

Wiewiórka69 napisał(a):@Alvarin nie kracz...co jak co, ale takie coś nie mogli by zrobić, wtedy zawiedli by wszystkich fanów.

Osobiście uważam,że opinia fanów najmniej tych panów obchodzi niestety.
Liczy się kasa i liczba sprzedaży.
Dostaliśmy niegotowe buble już 2-krotnie,mało to miało wspólnego z szacunkiem do fanów.
To była zwykła niecierpliwość w oczekiwaniu na kolejne wpływy.
czarnyj_stalker
Kot

Dołączenie: 06 Mar 2010, 15:27
Ostatnio był: 25 Paź 2015, 01:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez BLESSu w 14 Sie 2010, 13:40

Nie mogę się z Tobą zgodzić. Spójrzmy na cechy charakterystyczne CoPa:
Fani narzekali na mnóstwo stalkerów i wojny w CSie -> W CoPie zona jest znacznie bardziej wyludniona.
Fani narzekali na małe lokacje -> W CoPie zrobili dużo większe lokacje (choć tylko 3)
Fani narzekali na losowe zadania poboczne -> W CoPie zadania poboczne są perełkami.
Fani strasznie narzekali na błędy, bugtrapy (choć mi się nigdy nie zdarzały ;p) -> CoP jest bardzo stabilny i dobrze zoptymalizowany.

Parę przykładów by się jeszcze znalazło. Oczywiście, że zysk jest ważnym priorytetem, ale nie można mówić, że fanów mają kompletnie gdzieś :wink:
Ostatnio edytowany przez BLESSu, 14 Sie 2010, 13:47, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
BLESSu
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2010, 21:29
Ostatnio był: 21 Sty 2023, 22:04
Kozaki: 5

Postprzez czarnyj_stalker w 14 Sie 2010, 13:46

BLESSu napisał(a):Nie mogę się z Tobą zgodzić. Spójrzmy na cechy charakterystyczne CoPa:
Fani narzekali na mnóstwo stalkerów i wojny w CSie -> W CoPie zona jest znacznie bardziej wyludniona.
Fani narzekali na małe lokacje -> W CoPie zrobili dużo większe lokacje (choć tylko 3)
Fani narzekali na losowe zadania poboczne -> W CoPie zadania poboczne są perełkami.

Parę przykładów by się jeszcze znalazło. Oczywiście, że zysk jest ważnym priorytetem, ale nie można mówić, że fanów mają kompletnie gdzieś :wink:

Nie mogą mieć kompletnie gdzieś,bo to fani kupują płyty.
Wydawca gry wyłapuje to,co się podoba najbardziej,bo wtedy gra ma lepsze powodzenie na rynku.
Dbanie o powodzenie produktu na rynku,to nie jest równoznaczne z miłością do fanów :wink:
Gry nie tworzy się po to,byśmy się cieszyli,tylko po to by zarobić.
Smutne fakty.
Pozdrawiam
czarnyj_stalker
Kot

Dołączenie: 06 Mar 2010, 15:27
Ostatnio był: 25 Paź 2015, 01:07
Kozaki: 0

Postprzez BLESSu w 14 Sie 2010, 13:51

Posunięciem nastawionym głównie na zwiększenie wpływów ze sprzedaży gry jest projektowanie gry pod wiele platform, nie tylko na blaszaka. I to mnie martwi, choć to nie znaczy, że gra musi przez to zostać uproszczona (poprzednicy podawali przykłady jak inni producenci wybrnęli z tego problemu). Ale nie można wszystkiego rysować w czarnych barwach... Trochę optymizmu :wink:
Awatar użytkownika
BLESSu
Kot

Postprzez MatrixSTR w 14 Sie 2010, 13:54

a ja mam nadzieję że nowy silnik będzie tak samo łatwo modowalny co Xray 1.0-1.6 chociaż patrząc na tą multiplatformowość można niestety w to wątpić... Ale z drugiej strony chyba twórcy sami zauważyli że gdyby nie mody to by Stalker nie osiągnął takiego sukcesu... Może będą jakieś ulepszone narzędzia do edycji map :) i może zrobią tak że mapy mogą mieć dowolną wielkość i człowiek nie będzie musiał się obawiać że kompilacja zajmie pół roku ;) no cóż zobaczymy. A tak po za tym mam nadzieję że zrobią dwa silniki, jeden pod PC (czyli podobny do zwykłego Xray ale mocno ulepszony) a drugi p[od konsole (czyli dostosowany pod pada, z łatwym celowaniem i uproszczonym stertowaniem i innym bzdetami)

Po za tym nie spamujcie tyle bo gra ukaże się dopiero za półtora roku w najlepszym przypadku a nie mając żadnych screenów albo filmików taka dyskusja trochę nie ma sensu...
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 17:19
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 276

Postprzez BLESSu w 14 Sie 2010, 14:04

To nie spam tylko intensywna wymiana zdań :E Forum do tego właśnie służy. Offtopu nie ma więc nie widzę problemu :wink:

@Topic
Nie wierzę, że dopiero niedawno zaczęli robić Stalkera 2 (jak zapowiadali CoPa to już mówili, że równolegle pracę są prowadzone nad nim oraz nad drugą częścią), więc skoro ma zostać wydany w 2012 to można mieć nadzieję, że Stalker 2 będzie pełnoprawną i porządną kontynuacją serii :)
Awatar użytkownika
BLESSu
Kot

Postprzez Scurko w 14 Sie 2010, 14:18

Oby wszystko szło dobrze i bez żadnych komplikacji. Mam nadzieje, że w przyszłości (tej nieodległej) wyciekną do sieci efekty pierwszych prac panów z GSC. Strasznie mnie ta wiadomość podbudowała. No cóż, trzeba czekać, w końcu my - fani S.T.A.L.K.E.R.A. - wiemy coś o czekaniu :wink:

Pozdrawiam
Image

"TYLKO ŻYCIE POŚWIĘCONE INNYM WARTE JEST PRZEŻYCIA"

http://fairview.deadfrontier.com/refer. ... ontier.com
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Kozaki: 3

Postprzez BLESSu w 14 Sie 2010, 14:20

Scurko napisał(a):No cóż, trzeba czekać, w końcu my - fani S.T.A.L.K.E.R.A. - wiemy coś o czekaniu :wink:

Trudno nie przyznać Ci racji :)
Awatar użytkownika
BLESSu
Kot

Postprzez Imbefalasion w 14 Sie 2010, 14:25

Pozostaje mieć nadzieję, że zrobią coś w stylu stworzenia gry wpierw na PC (taką, o jakiej marzymy od czasów premiery SoC ;) ), a potem zrobią wersję na konsole, którą odpowiednio ułatwią i dostosują do poziomu konsolowców.

A nawet jeżeli wersja PC będzie zbyt słaba, to przecież modderzy się wszystkim zajmą. :D
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez BLESSu w 14 Sie 2010, 14:30

Imbefalasion napisał(a):A nawet jeżeli wersja PC będzie zbyt słaba, to przecież modderzy się wszystkim zajmą. :D

Marne pocieszenie :P Czekać do 2012 na premierę, a potem jeszcze kilka lat na dobrego, rozbudowanego moda. Czekać umiemy, co nie znaczy, że to lubimy :E
Awatar użytkownika
BLESSu
Kot

Postprzez KoweK w 14 Sie 2010, 15:57

Ludzie, w co wy wierzycie... :P Oczywiste jest to, że najpierw będzie wersja na konsole, a potem na PCty, już jak coś. ;)
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 01:25
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1476

Postprzez Znajomy w 14 Sie 2010, 16:06

Ah nie mówcie nic o konsolach.. :mad:
Przez ten shit zrypali mi grę na którą tyle czekałem a mianowicie OFP2: Dragon Rising
Bo kod nie dawał rady na konsolach... :mad:
Na mapie może być przez to nie więcej niż 64 ludziki (w jedynce na luzie było więcej)
Drzewa nie chcą się obalać po przejechaniu czołgiem :facepalm:
Ah byle nie zrobili tak ze STALKER'em.
:+:
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Znajomy
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2010, 11:14
Ostatnio był: 07 Gru 2013, 15:04
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości