Myślę, że to artwork z CS, ale głowy nie dam. W każdym razie nie jest nowy i nie wygląda mi na CoP. Macie tutaj lepszą rozdzielczość, choć obrazek jest nieco przycięty od góry, ale szerszy po bokach:
KLIKStalker miał wiele niedoróbek, dodatki miały tylko tę wadę, że nie można ich było łatwo połączyć w całość (co- jak wiadomo- próbują osiągnąć niektórzy moderzy). Według mnie Stalker 2 będzie nową wizją Zony. Lokacje będą podobne tylko z nazwy i charakterystycznych budynków. Będzie dokładnie tym, czym SoC miał być od początku (mam nadzieję), plus nowe pomysły.
A i jeszcze liczę, że nowy interface będzie podobny do tego z Narodnej Soljanki: mapa, liczniki zdrowia, napromieniowania, amunicji itp itd będą się znajdować w PDA, a to pda- to już mój osobisty pomysł, na który wpadłem pod natchnieniem Fallouta 3, Metro 2033 Dead Space i Shattered Horizon- będziemy mieli na lewym przedramieniu. Bardzo nie lubię wirtualnego HUDa, który nie istnieje w świecie realnym, tylko jest "przyklejony" do monitora. Rozumiem wyświetlacz na hełmie, albo jakieś okulary czy gogle, jak w FEAR, albo Crysis, ale wolałbym coś bardziej namacalnego, mniej Sci-Fi. I fajnie by było, gdyby dało się sprawdzić aktualny czas z zegarka windowsa.