Ej, wiecie co? Dopiero teraz sobie uświadomiłem tak do końca... cholera, będzie STALKER 2! Pierwsze info nie wywołało u mnie takich emocji, jak ostatnio sobie pomyślałem, że nie ma w co grać, i nagle... myśl - cholernie ciekawe jak będzie wyglądała dwójka. W końcu to oddzielna gra, oddzielny silnik, nowe pomysły, support fanów.
Możecie się śmiać albo nie, ale ja jestem bardzo optymistycznie nastawiony do tej części. Bo po co narzekać? Żeby później się chwalić 'a nie mówiłem?'.
Miejmy nadzieję że do Marca jakimś screenem rzucą, to da nam już pierwszy wgląd na grę, jakikolwiek by był
Btw, bodajże KoweK czy ktoś majaczył że będą te same tereny. Te same nazwy terenów nie oznacza że wszystko będzie tak samo, jak to miało miejsce w Czystym Niebie, rzucili 2 auta i parę drzew, podrasowali delikatnie silnik i już
Skoro będą to mapy wykonane zupełnie od nowa, to myślę że można to porównać do Prypeci z Cienia i Prypeci z Zewu. Całkiem inne mapy, i tak samo będzie w dwójce. Kordon, owszem, przedsionek Zony, ale nikt nie mówił że będzie wyglądał jak ten z pierwszej części