Ja bym z Twoim procesorem nie obawiał się tak bardzo. Zwłaszcza że dzisiejsze FSR od trybu balanced w górę wygląda na tyle, że nic nie powinno zwracać uwagi podczas rozgrywki. Mając ten FSR sam też bym się raczej nie obawiał, mimo słabszego PC. Jednak jakiś czas temu zachciało mi się większego monitora i rozdzielczości 2k. No to mogę mieć ciekawie z tym moim RX 6600 XT. Wiem że z najwyższymi ustawieniami się nie przywitam, ale to co jest faktycznie w tych wymaganiach (rozdzielczość) robi bardzo dużą różnicę. Albo sensowne średnie, albo mocno w low. Wykresy kart zielonych raczej pokazują, że wymagania nie uwzględniają DLSS i FSR. Przynajmniej dla mnie tak to wygląda, fajnie jakby ktoś w tym obcykany się wypowiedział. Jeżeli wymagania serio nie są podane w natywnych rozdzielczościach, to o jakim trybie upscalingu w ogóle mówimy
Idąc za tymi wymaganiami, na prawdę zestaw Ryzen 7 5800X z RX 7800 XT potrzebowałby FSR, albo jego odpowiednik od zielonych miałby potrzebować DLSS, do zapewnienia 60 klatek na wysokich i rozdzielczości 2k ? No to chyba byłaby przesada. Może jestem naiwny, ale moim zdaniem nie będzie tragedii, i patrząc na te wymaganie można mieć w głowie że upscaling pomoże. Co Wy o tym myślicie ?