Cena nadziei- UWAGA! SPOILERY!

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Jakie miałeś pierwsze zakończenie?

Mavka
0
Brak głosów
Zulus
0
Brak głosów
Kowek to pała
0
Brak głosów

Razem głosów : 0

Cena nadziei- UWAGA! SPOILERY!

Postprzez Alchemik w Wczoraj, 18:01

Jak oceniacie? W tym temacie możecie spoilerować.
Tu też będę nieco spoilerował, więc zagrajcie przed czytaniem!
Ja odczuwam dosyć ambiwalentny stosunek do tego.
Mam wrażenie, że nowe GSC tak strasznie nie lubi Zony, że dało lepsze i logiczniejsze zakończenie Zulusa.
Z resztą całą Wolność wygląda jakby twórcy wrzucili jej cechy z trylogii w Chat GPT i znowu cechą charakterystyczną frakcji jest nawzajemne zdradzanie się.
Jeżeli chodzi o lokacje, to jestem pod wrażeniem. Bardzo ładne i klimatyczne miejsca, laboratoria znane z dawnej trylogii został fajne rozbudowane o nowe sekcje. Nie rozumiem tylko jednego.
Po jaką cholerę druga sekcja generatorów w CEJ? W SoCu to było zrozumiałe, bo wycięto z tej gry lokację Generatory, ale skoro jest ona w HoC, to patrząc w stronę północy, od strony elektrowni wygląda to idiotycznie. Pocięli mapę tak, że Mózgozwęglacz już nie chroniłby nic w obecnej lokalizacji, nawet jakby był włączony, a nie uznali, że to głupie by dublować tę całą maszynerię :E .
Podobała mi się walka z mózgiem z X-16. Nowy mutek też, tylko, że miałem nadzieję, że walki z nim będą trudniejsze. Poza tym nie wiem czemu zmieniono mu imię, w artach koncepcyjnych miał na imię Cadaver, a tu Amok czy jakoś tak.
Jeżeli chodzi o postacie, to niestety nie można tak jak marzyłem oskórować Mavki i zrobić sobie zbroi jak Buffalo Bill z Milczenia Owiec. Odejmuję więc jeden punkt.
Suslov znany z CS chyba pozamieniał się charakterem z Krugłowem i Oziorskim. Niby fajnie, że upadek Czystego Nieba przetrwało więcej niż dwóch stalkerów, ale jakoś mam wrażenie, że twórcy znowu nie mieli pomysłu na charakter postaci.
Kolejny punkt odejmuję za Wydrę. To ten stalker zasłaniający się brakiem pamięci, który zleca nam zadanie.
To świadczy tylko o tym, że nowe GSC w ogóle nie pamięta imion postaci z trylogii.
Wydra zginął przed akcją SoC przy Mózgozwęglaczu. Jako Naznaczony możemy dowiedzieć się tego z dialogów. Mogli tej nowej postaci dać jakąkolwiek możliwą ksywkę, ale nie, dali mu imię chłopa co umarł 10 lat wcześniej :E

O ile artefakt serce chimery mi się podoba, o tyle ten Zegarek, który wydaje się być główną nagrodą wydaje się badziewny. 4+ do ochrony przed psi. A nabiegać się za tym gównem musimy od praktycznie początku, a i tak na koniec jest w inwentarzu tego Wydry.. Ssie to nieco.

Co wy sądzicie o dodatku? Czego się spodziewaliście?
Lizać stópki, niuchać stópki, wielbić stópki.
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Wczoraj, 20:16
Frakcja: Iskra
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Reklamy Google

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości