S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez Endriu92 w 21 Sty 2025, 16:48

Faktycznie, był tuż obok w małej budce. Śmierdzi bugiem ale może to jakieś niedopatrzenie....
Image
Awatar użytkownika
Endriu92
Stalker

Dołączenie: 27 Gru 2009, 13:57
Ostatnio był: Dzisiaj, 14:56
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Imienny w 09 Lut 2025, 10:15

Endriu92 napisał(a):Śmierdzi bugiem

Bo jest to błąd i to raczej poważny, bo gracz albo musi mieć farta by trafić na cel albo przeczytać w poradniku. I to nawet jeśli dalszy krok do zadania będący w pobliżu jest intuicyjny.

Universal napisał(a):Ciekawe, miałem trochę inny przypadek, choć według posta na Reddicie rozwiązanie może być to samo. (..)

Za dobrze to pamiętam, bo krążyłem trochę bez pomysłu co dalej, ale finalnie znalazłem rozwiązania (choć przypadkiem). Potem autor tego zamieszania zniknął jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, co wyglądało dziwnie. A jeśli chodzi o wspomniane dalej oczekiwania, to ja w sumie chciałem jedynie ponownie wejść do cyfrowej Zony i to się udało. Więc w ogólnym rozrachunku jestem zadowolony (może nawet pokuszę się o wpis w temacie o ocenie, ale raczej nie teraz).

Ogólnie błędów było mało, choć to bardziej kwestia szczęścia - w oryginalnej trylogii poważny problem miałem chyba tylko ze sprytnym inaczej systemem zabezpieczeń z Zewu Prypeci. Nie obyło się jednak bez błędów, bo nadarzyły się 2 crashe przy próbie wczytania gry (pojawił się nawet kultowy robaczek) i 1 softlock przy rozmowie z jednym NPC'em. Niestety za każdym razem tytuł gada o kompilacji sharedów i zajmuje to chwilkę, tak samo jak Space Marine 2.

Choć trochę szkoda, że nie miałem okazji doświadczyć trochę smieszkowego błędu, czyli
:

pancerza z placeholderowym textem, co mial ikonę chleba. I nawet dalo sie go założyć.
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 13 Lut 2025, 00:11
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 227

Postprzez Endriu92 w Dzisiaj, 02:45

Nie wiem czy ktoś trafił taki problem również. W misji "subtelna materia" jest etap w którym musimy zatłuc 3 burery. Zatłukłem wszystkie 3 a dalej wygląda na to jak by był czwarty. Wali we mnie przedmiotami i wyje ale przekopałem każdy zaułek i nic. Umęczyłem się z nimi koszmarnie i średnio mi się uśmiecha to powtarzać. Ktoś to przerabiał ?
Image
Awatar użytkownika
Endriu92
Stalker

Postprzez Takerbdn99 w Dzisiaj, 05:12

Miałem taką samą zagwozdkę. Wróć na górę, a tam prawdopodobnie czekają jeszcze dwa albo jeden mutant- poltergeist. Gra nie sugeruje tego tak łatwo, więc można o nich zapomnieć. On jest w tym okrągłym budynku, ze środka którego wcześniej wziąłeś 3 rzeczy Kajmanowa. Kiedy go zabijesz, odezwie się Kajmanow z dalszymi instrukcjami, i wtedy katridż w dłoń, powrót na dół aż do pomieszczenia na lewo od kapsuły. Być może zanim do kapsuły, to jeszcze trzeba przełożyć wajche w pomieszczeniu, które jest na sam koniec po lewej od wejścia do podziemii. Ale tego już tak dobrze nie pamiętam ;)
"Merkantylizm, srerkantylizm"
CPU: Ryzen 5 2600 RAM: 16GB DDR4 GPU: RX 6600 XT

Za ten post Takerbdn99 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Endriu92.
Awatar użytkownika
Takerbdn99
Kot

Dołączenie: 06 Cze 2013, 01:45
Ostatnio był: Dzisiaj, 05:12
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 3

Postprzez Endriu92 w Dzisiaj, 14:55

Tak, wajchę trzeba przestawić. Właśnie siadam znów i zobaczę. Czytałem wątek na Reddicie i jeden gość pisał dokładnie to samo co Ty. Zaraz zobaczymy :) Dzięki.
Image
Awatar użytkownika
Endriu92
Stalker

Poprzednia

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości