szkoda tylko ze szyna jest 128bit a nie 256Ciekawego odkrycia dokonal autor RivaTunera. Otóz jest bardzo prawdopodobne, ze uklad G73, na którym zbudowany jest GeForce 7600GT (a takze debiutujacy dzis 7600GS) posiada sprzetowo zablokowany 1 quad (4 potoki) pixel shader. O programowym odblokowaniu nie moze byc mowy. Jednak byc moze jest to ukryty w rekawie as NVIDII. Na wypadek gdyby ATI wprowadzilo mocnego konkurenta w przedziale cenowym 700-900 zl (np. uklad RV570), NVIDIA moglaby zaprezentowac szybka odpowiedz w postaci GeForce'a 7600 GTX (czy 7700) z 16 potokami pixel shader i zapewne szybszymi pamieciami.
MURDA napisał(a):a ja nie moge nigdzie juz znalesc GF 6600GT z zalmanem na AGP z pamieciami 1.6ns albo 6600GE z pamieciami 1.6ns ;(
MURDA napisał(a):Tylko skad mam miec 200 zl Ale zasilacz i tak bede musial zmienic bo chodzi mi po glowie krecenie mojego P4 2.4 z HT tylko nie wiem jakie to ja mam jadro ;/
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości