niezrozumiałeś mnie Michu.
Mem testa zapuść na noc na obydwu kościach w kompie - nie ma sensu wyciągać jednej i testować po sztuce. Po co?
Memtest przetestuje całą pamięć która masz w kompie. Tylko musisz nagrać go na płytę w taki sposób żeby dało się z tej płyty odpalić kompa nie wchodząc do windy - czyli zrobić bootowalny CD/DVD z memtestem - odpalić memtesta po boocie z tej płyty włączyć test i zostawić kompa i to wszystko.
Wyjmowanie pamięci ma inny cel. Jeżeli wiesz że łapiesz BSODY w jakichś określonych sytuacjach i podejrzewasz pamieć, to poprzez wyjęcie jednej kości i wykonanie operacji przy których dostajesz BSODa albo potwierdzasz albo wykluczasz fakt że pamięć jest temu winna. Jak Ci już napisałem wcześniej, bardzo rzadko zdarza się żeby w sparowanym zestawie dwie kości były walnięte, mi się to nie zdarzyło nigdy a z kompami miałem do czynienia więcej lat niż masz podane w profilu jako swój wiek
co prawda wtedy nie było jeszcze parowanych pamięci ale odkąd pojawiły się wkładane w sloty, zawsze miałem obsadzone minimum dwa banki. Tak więc taka operacja ma na celu potwierdzenie że jest to pamięć w momencie gdy nie masz czasu na memtesta - na jednej kości system ma mniejszy rozmiar pamięci do dyspozycji i szybciej dojdzie do błędu jeżeli jakiś obszar pamięci działa nieprawidłowo, przy okazji zdiagnozujesz która kość się pierdzieli - ale to tylko przy okazji. Bo ta wiedza nie jest Ci i tak do niczego potrzebna, masz kości sparowane więc na gwarancję tak czy siak musisz oddać obie.
Ot i cała filozofia na jednej kości będziesz łapał BSODy a na drugiej kości nie - i już wiesz ze to pamięć. i nie musisz już odpalać memtesta - chociaż warto się upewnić na 100%
A jeżeli złapiesz BSODy na 2(obu, raz na jednej i raz na drugiej) kościach to bezwarunkowo musisz wygrzać pamięci memtestem aby wiedzieć czy zdarzył się ten ultra rzadki przypadek że dwie kości walnięte są, lub aby szukać przyczyny dalej.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D