apg2312 napisał(a):Jaka płyta główna ?
impulse_101 napisał(a):Ja bym poszukał jakiś 4-ro rdzeniowy używany procek w okazjonalnej cenie i tyle. Teraz ludzie się pozbywają tych CPU wiec za 200zl coś dostaniesz.
frosth napisał(a):Jeśli masz na oku jakiegoś phenoma II i fajną grafikę za śmieszne pieniądze, to tak. Inaczej, nie.
Cóż, mi się wydawało że największą bolączką w moim PC to właśnie procesor, bądź co jak co - pisałem wyżej, że nie wyrabiają gry z 2011 roku, takie jak Battlefield 3 (a gram na najniższych i rozdzielczości 800x600).Farathriel napisał(a):Nie opłaca ci się - od razu mówię z góry. W tej chwili gry komputerowe są robione pod karty graficzne, nie procesory. Choć procek może mocno wspomagać kartę graficzną - to jednak w większości przypadków z Radkiem z serii 4k dużo nie pociągniesz. Lepiej zbierać pieniądze i dokonać pełnej rekonfiguracji pc'ta.
Socket AM2+/ AM2: AMD Phenom™ FX / AMD Phenom™ X4 / AMD Phenom™ X3 / AMD Athlon™ X2 / AMD Athlon™ / AMD Sempron™X2 / AMD Sempron™
Darth ReX napisał(a):Ja bym się w to nie ładował, za niewielkie pieniądze można dostać czasem podstawową platformę z intel core serii i + jakaś tam płyta główna.
apg2312 napisał(a):Jeśli za 200 zł z małym hakiem możesz kupić Phenom X4, to ja bym się na Twoim miejscu nawet nie zastanawiał. Sam myślałem o takim upgradzie, ale moja płyta obsługuje tylko AM2, AM2+ już niestety nie.
Wszystko teraz zależy, ile kasy chcesz/możesz przeznaczyć na modernizację, i jaki masz OS. Bo jeśli system masz 32bitowy, to RAM-u nie ma co więcej wkładać. Jeśli 64bit, to 8 GB jest całkiem wskazane.
No i następna ważna rzecz :
Karta graficzna - HD4650 to niestety straszny już zabytek. Ponieważ w kartach Radeona raczej nie siedzę, a i z przeszłości mam do nich lekki uraz, więc w tym niewiele Ci poradzę. Ale sam półtora miesiąca temu zmieniłem kartę na GTX 560 Ti (można za ok. 300 zł na Allegro znaleźć) - i przyznaję, że prawie zdążyłem przed premierą Lost Alphy. A w LA bez problemu na moim sprzęcie mogę grać ma max ustawieniach grafiki.
Zresztą, lepiej mieć kartę graficzną nie wykorzystywaną w 100% (przynajmniej się tak nie grzeje), niż zbyt słabą - ale to oczywiście jest moje zdanie.
Tu masz stronę, gdzie możesz mniej więcej porównać karty :
http://www.benchmark.pl/komparator-gpu.html
apg2312 napisał(a):@GTR
A zasilacz waść jaki posiadasz ?
oraz czy PSU posiada dwie wtyczki zasilania PCI-E 6pin
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości