Dokładnie w sierpniu kupiłem swój komputer na allegro i dokładnie z tej samej firmy którą podałeś w aukcji.
Zauważ że nie ma tam podanej zakładki zasilacz, czyli prawdopodobnie dostaniesz słaby chiński szybko się zjara... mój również jest chiński również nie było podane jaki zasilacz kupuje. Dodatkowo miałem otrzymać okulary 3D o których słuch zaginął. Po włączeniu komputera nękały mnie bluescreeny ( tak jak ustalilśmy z piterem oraz nugyzem) prawdopodobnie jest to wina zasilacza jest za słaby aby uciągnąć 4GB RAM dlatego siedzę na 2GB.
Po tych bluescreenach oddałem kompa do kolegi na noc okazało się że conieco było źle popodłączane chyba dyski i coś tam jeszcze. O czytniku kart podanym w aukcji nie musisz się martwić akurat bo ja dostałem go wmontowanego w komputer, gorzej jeśli chodzi o gratisy. Za komputer zapłaciłem 1350zł i gdyby nie pomoc kolegi oraz mój trzeźwy umysł
prawdopodobnie nie uruchomił bym go i oddał do fachowca za grube pieniądze. Jak narazie komputer spisuje się nie źle jednak boję się każdego dnia co będzie z zasilaczem, jak najszybciej planuje kupić coś nowego. Także wybieraj ta firma oraz jej komputery mają swoje złe i dobre strony. po zakupie najlepiej uruchom go z jakimś kolega specjalistą, informatykiem. Co jest fajne? przynajmniej mój model ma plomby tylko na częściach także spokojnie mogę go otwierać, brak plomby na obudowie btw: Ich komputery nie mają wgranego Windowsa, przez telefon konsultant proponował mi XP za 400 zł. Twój wybór, mam nadzieję że pomogłem.
Pozdrawiam.
Plusy:
Dobre RATY! ( sam opłacam je )
Całkiem dobrze chodzi.
Nie ma póki co przez pół roku żadnych problemów.
Wydajny jeśli chodzi o gry komputerowe.
Brak plomby na obudowie tylko same części
Minusy:
ZASILACZ!!
Obiecane gratisy o których słuch zaginął.
Źle popodłączne dyski i inne w skrzynce.
Źle skomponowany zestaw ( zasilacz za słaby na 4GB RAM )
Strasznie jąkający się konsultant
Cena za kuriera ( wiele razy opłacałem kuriera i kosztował mnie 25 zł max dotychczas )
kilka komentarzy negatywnych z profilu firmy ( ludzie mieli ten sam problem co ja )
Jeżeli czujesz się na siłach aby poradzić sobie z początkowymi problemami tego kompa oraz kupnem nowego zasilacza to polecam bo po tych męczarniach ujżeć Call of Pripyat lub New Vegas na full detalach to uczucie nie zapomniane, jeśli jesteś zielony w tych sprawach oraz nie masz znajomości to polecam kupić składany w profesjonalnym sklepie komputerowym, nie allegro