Mam parę pytań za które będą kozaczki, oczywiście
No to zaczynamy:
1. Posiadam płytę główną AsROCK k7s41gx z kt600 i kartę graficzną Sapphire HD 3650 AGP, no i tu zaczyna się problem bo Radeony z Serii HD pod AGP nie są kompatybilne z Mostkiem kt600 czyli po włączeniu gier kt600 nagrzewa się do 50 stopni i resetuje komputer pod każdą inną grafiką ma 20 stopni. I czy da się odkręcić lub zmodyfikować jakoś ten mostek aby się nieresetował mi komp? Ponieważ aktualnie niemam zamiaru wsadzać w to dziadostwo więcej kasy. Nawet wiatrak przykręciłem i zeszło tylko 10 stopni.
2. Czy da się podkręcić Pamięć Fizyczną?. Mam Kingston 1GB x2 400MHz DDR1 a płyta główna max je wyczytuje jako 200MHz oczywiście zabrałem się za timmingi i wydajność skoczyła ale chce z tego wyciągnąć więcej.
3. Po podkręceniu Athlona XP 2200+ 1.79GHz na 2.20GHz komp dziwnie się zachowuje i to pewnie jest spowodowane napięciem bo jego niezmieniałem w biosie niemam takiej opcji jak napięcie rdzenia. Te dziwne zachowanie to co 10 minut ogromne obniżenie wydajności nawet o 20FPS i tnie się nawet przy włączaniu folderów. Jest jakiś program do zmieniania napięcia rdzenia?.
Z góry dziękuje.