przez caleb59 w 09 Kwi 2012, 07:54
Pewnie da radę u Ciebie coś z ADSL podłączyć, czyli Neostrada/Netia, bo z tego co zrozumiałem nie mieszkasz w dużym mieście gdzie są bardziej jaśnie pańscy, burżujowaci providerzy dla szlachciców, czyli Vectra/UPC...
Aktualnie biorąc Neostradę na 2 lata masz 6MB (download do 768 kB/s, upload do 64 kB/s) i kosztuje to 59,48zł, @Soviet bąkał coś ostatnio o promocji Netii 20MB za chyba równowartość ceny Neostrady 6MB ale to On sam musi potwierdzić bo ja nie jestem w temacie...
Co do jakości usług ADSL - wszystko zależy głównie od dwóch spraw - jakości Twojej linii telefonicznej i odległości od centrali (max 5km) by jakość i tłumienie było na niskim poziomie umożliwiającym wyciągnięcie pełnego synchro bez strat pakietów - możesz tych informacji dowiedzieć się przed założeniem internetu dzwoniąc do TPSA - jeśli nie będzie warunków technicznych dla danej szybkości wtedy zaproponują Ci niższą ale w 90% przypadków da radę puścić do 10MB w większości domów w Polsce podłączonych do linii TPSA...
Jestem klientem TPSA od 2005 roku i naprawdę żadko kiedy miałem okazję ponarzekać - ostatnio miałem problemy z pingami i nic poza to...
Niestety nie mam wiedzy na temat innych opcji dostępu do internetu z prostego powodu - u mnie w miasteczku można założyć albo interent bezprzewodowy od prywatnego providera, Neostradę lub Netię (Netii nawet nie mam u kogo potestować bo 90% ludzi u mnie korzysta z najtańszego dostępu do internetu, czyli prywatnego providera)...
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |