[PROBLEM]Internet u braciaka

Naznaczony nie rozumiał tej wojny. Prawdą jednak było, że zbierała krwawe żniwo. Konsole czy PCty?

[PROBLEM]Internet u braciaka

Postprzez vandr w 18 Mar 2012, 11:02

Brat sobie sprawił nowy komputer, kupił bezprzewodową kartę Wi-Fi TP-LINK 11/g Wireless Adapter, z racji, że mam tutaj router D-Link DSL-2640B. Nie mam z nich żadnych problemów, sprawuje się naprawdę w porządku. Gorzej z internetem u brata w pokoju na górze(nade mną).

U niego Internet jest wtedy kiedy mu się chce- potrafi działać przez godzinę bez problemu, a czasami(jak teraz) nie chce go wcale połączyć, tudzież połączyć na pół minuty aby znowu się rozłączyć. System jest postawiony na nowo, a sterowniki zostały znalezione przez Windows. W menedżerze urządzeń napisane jest:

Kod: Zaznacz wszystko
Atheros AK5007G Wireless.

Na próbę usunąłem te sterowniki, zainstalowałem z płytki dołączonej do pudełka- Internet nie chciał nawet spróbować ruszyć. Przez godzinę nie połączył się z siecią ani razu. Wywaliłem więc ponownie sterowniki, i na nowo pozwoliłem zainstalować Windowsowi te Atheros'a. Internet się połączył, działał płynnie przez pół godziny po czym- bach. Połączenie niedostępne. Nie znam się na sieciach, nigdy nie lubiłem tego tematu dlatego prosiłbym o spokojne wytłumaczenie mi co sprawdzić/zrobić itp :)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Reklamy Google

Re: [PROBLEM]Internet u braciaka

Postprzez Darth ReX w 18 Mar 2012, 11:16

Hmmm...
Gdy zakupiliśmy laptopa, nabyliśmy także w domu router TP Linka. Nie pamiętam już, jaki to był model, ale objaw identyczny. Co prawda tutaj problem jest z kartą, ale ja bym zwyczajnie to dziadostwo zwrócił. Co prawda u mnie najczęściej nie chciał się połączyć, gdyż robił się niemiłosiernie gorący, ale nie przeszło mu - zmiana firmy rozwiązała problem.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:28
Kozaki: 224

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości