przez Nyguz w 14 Mar 2012, 19:29
Witajcie. Zrobiłem niedawno format systemu. Korzystam z odtwarzacza Creative Media Source 5, kodeków KLite Mega pack, sterowników oryginalnych Creative z płyty dołączonej do w/w karty dźwiękowej. Głośniki to Logitech x530.
Mój problem zaczął się zaraz po formacie. Przed formatem miałem tak EQ ustawione, że było idealnie. Basy miałem na 3.40 i nic nie buczało, był czysty dźwięk, natomiast teraz EQ mam identycznie, tylko, że bas na 1.40, a i tak wyje i buczy jak popieprzone. Już nie wiem co robić. Wszystko jest dokładnie tak samo jak przed formatem, wszystkie opcje ustawione tak jak były, a mimo skręcenia nawet mocy subwoofera w nim samym, wyje mi wszystko i buczy. Nic nie odłączałem, stoi w tym samym miejscu...
Może jest ktoś kto miał podobny problem?
Dodam, ze raz już tak miałem i po kilku dniach samo się nareperowało (też po formacie), lub może coś zrobiłem, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi. Co może powodować aż takie podbicie basów?
Windows xp SP3 HE
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.