Największy trolling w historii forum - DM:E

Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne.

Moderator: Realkriss

Re: [Dima's Mod: Enhanced.]

Postprzez vintorez1 w 20 Gru 2009, 21:01

@Witcher jak ty robisz kilka wersji DM:E to do wakacji będziemy musieli poczekać. Wystarczy jedna ta z arsenalem i masą innych pukawek.
Image
Awatar użytkownika
vintorez1
Kot

Dołączenie: 11 Maj 2009, 16:57
Ostatnio był: 29 Gru 2024, 10:48
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez stypol9 w 21 Gru 2009, 16:19

Przecież z tymi wersjami nie ma dużo roboty. Wersję z broniami z SoCa może wypuścić jako wersję podstawową, a tamte jako patche w jednym czasie, no nie?
Image
Udanych łowów Stalkerze!
C2D E7400 2,8GHz (OC 3,5GHz) | 9800GT 1GB | 4GB RAM
Awatar użytkownika
stypol9
Kot

Dołączenie: 17 Maj 2009, 19:54
Ostatnio był: 18 Kwi 2016, 01:15
Kozaki: 1

Postprzez Bartas w 21 Gru 2009, 20:44

Nie rób różnych wersji, albo zrób tylko z 10 nowymi, albo z całym arsenalem. Po co ludziom wybór :D

I weź się do roboty, sklei trailera albo cuś. Pokaż, że coś tam masz. Ja się też już zabieram (bo ati mnie wyzywa :( :D )
Image
Bo inne horror-mody to chu*nia...
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Dołączenie: 21 Paź 2007, 19:13
Ostatnio był: 24 Cze 2011, 19:07
Miejscowość: Dolina Mroku
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Postprzez PrzemoC w 21 Gru 2009, 20:57

Chcę coś wyjaśnić.
utak3r napisał(a):A ja podzielam zdanie Hssissa

A ja to nie?
PrzemoC napisał(a):Podzielam po części Twoje zdanie

Osobiście wolałbym, żeby wywalili wszystko co zachodnie z gry. ZA to więcej rodzajów AK, ale tylko
z jedną tekstórką. I więcej broni krótkiej. Ruscy mają tego pełno, po rozpadzie ZSRR na świat
wyszło mnóstwo wręcz przełomowych konstrukcji, które za czasów reżimu były nie zauważane
przez kult AK. Mówię także o pistoletach maszynowych.
utak3r napisał(a):A tego nie rozumiem... no i co, że jest w OL?

Obalam raczej niesłuszne oskarżenie Dymitra o robienie ze stalekra Gwiezdnych Wojen.
PrzemoC napisał(a):A większa ilość broni to większa grywalność

Patrz raczej na większość niż na siebie. To miałem na myśli pisząc te słowa.
A potem będzie: "Tyle czasu robił moda, i żadnej nowej pukawki nie ma!"
Bardzo dobrze, że będzie kilka wersji DM:E. Czemu, wypowiadałem się wcześniej.
Hssiss napisał(a):Z tego co pamiętam w opisie Exo (tych dostępnych w SoCh) była informacja, że są produkowane pod Kijowem

Chodzi o kombinezon SEVA, Exo tworzyli w "małych, nielegalnych fabrykach poza Ukrainą"
a "pierwsze modele maiły wiele wad", "to któraś tam generacja Exoszkieletu.
To wyklucza Twoją tezę że:
Hssiss napisał(a):W roku 2012 od biedy było by możliwe by exoszkielety były na wyposażeniu armii (choć raczej nie biednej Ukrainy) - przenoszenie ciężkiego zaopatrzenia itd.
Wyjaśniało by to też, czemu jest ich tak dużo w zonie (klęska wojska z 2011, porzucony sprzęt).

Z innej beczki:
Bartas napisał(a):Nie rób różnych wersji, albo zrób tylko z 10 nowymi, albo z całym arsenalem. Po co ludziom wybór :D

vintorez1 napisał(a):@Witcher jak ty robisz kilka wersji DM:E to do wakacji będziemy musieli poczekać. Wystarczy jedna ta z arsenalem i masą innych pukawek.

Panom radzę poczytać temat choćby kilka stron do tyłu, to zobaczą panowie, jakie sprzeciwy co to takiego rozwiązania mają liczne rzesze użytkowników naszego forum i jak bardzo jest dla nich ważne mieć wybór.
Bartas napisał(a):I weź się do roboty, sklei trailera albo cuś. Pokaż, że coś tam masz.

Już widzę jak po raz kolejny zamykają temat bo cały czas ponaglacie i nie słuchacie uwag.
Ile razy trzeba pisać, że ponaglanie Witchera nic nie da? Ile razy przerywać dyskusję dla zachowania
porządku? Nic nie wskóracie pisząc "weź się do roboty". Jak będzie to będzie.

Edit bo zapomniałem dodać: Witcher ma zepsuty zasilacz w kompie więc prace raczej nie posuną
się do przodu za bardzo puk siedzi na laptopie czy co tam ma. Tak jakby ktoś nie wiedział :wink:
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez Hssiss w 22 Gru 2009, 12:19

Przemoc - zawsze można powiedzieć, że exo są pozostałością po pomocy udzielonej przez NATO, USA lub Rosję.
Przecież już teraz jest parę (to dobre słowo bo słyszałem tylko o dwóch) exoszkieletów, które pozwalają udźwignąć więcej jego użytkownikowi. Jednak ten pierwszy to amatorka (USA), a twórca drugiego zapowiedział, że będzie służył jedynie do pomocy personelowi szpitali (Japonia, przenoszenie osób starszych/rannych, usztywnianie ludzi którzy sami nie mogą sprawnie się poruszać). Co nie zmienia faktu, że takie konstrukcje już są, a do 2012 mamy jeszcze 3 lata.
Hssiss
Tropiciel

Dołączenie: 07 Mar 2009, 02:43
Ostatnio był: 08 Gru 2017, 21:38
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 32

Postprzez Freeman w 22 Gru 2009, 15:30

utak3r napisał(a):
.....Egzo i nanopancerz nie powinny istnieć w Zonie.

Wrącę swoje 3 grosze w dyskusji na temat exoszkieletu. Jeżeli ktoś ten pomysł uważa za odległy i futurystyczny to polecam zobaczyć te filmiki dla jasności sytuacji jak technika stoi w tej gestii Exo1 i Exo 2 , wystarczy dodać opancerzanie, które exoszkielet udźwignie - jedyny mankament to zasilanie kombinezonu - ale w zonie są od tego artefakty. Niedługo na polu walki będzie to podstawa opancerzenia.
Awatar użytkownika
Freeman
Stalker

Dołączenie: 23 Lip 2009, 19:17
Ostatnio był: 26 Maj 2010, 20:34
Miejscowość: Terra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Postprzez utak3r w 22 Gru 2009, 21:09

Tu nie chodzi o to, jak stoi technika... należy pamiętać, gdzie jesteśmy - ot, cały szkopuł.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez PrzemoC w 22 Gru 2009, 22:20

Hssiss napisał(a):zawsze można powiedzieć, że exo są pozostałością po pomocy udzielonej przez NATO, USA lub Rosję.

Hssiss, czy Ty nie rozumiesz, że to forum jest o uniwersum stalekra? Skoro autorzy gry wyraźnie
opisali, skąd się w Zonie wzięły Exoszkielety i gdzie się je produkuje, to nie możesz sobie ot tak
wysnuć hipotezy że je przynieśli amerykanie czy NATO. Poza tym, w Zonie za bardzo USA czy NATO
się nie kręci, zauważ.

Freeman napisał(a):Niedługo na polu walki będzie to podstawa opancerzenia.

Jeżeli jesteś Panem Bogiem, a wieczność jest dla Ciebie chwila, to owszem masz rację.
To co pokazałeś to tylko prototyp, nawet palców nie ma tylko haki jakieś. Konstrukcja
jest stworzona raczej po to, żeby pomagać ludziom niż żeby ich zabijać, czyli masz
dwa odmienne przeznaczenia. Ogromne koszty modernizacji, wyprodukowanie urządzeń
do modyfikacji i masowej produkcji tych urządzeń to nie "niedługo". Zanim każdy żołnierz
na polu walki będzie maił coś takiego, miną lata. Zanim takie coś będzie sprawne też miną
lata.

A tak btw... chciałbym zobaczyć jak USA wysyła Marines w Exo do Iraku i piasek
załatwia drogą, delikatną aparaturę. Albo chociaż jak facet w takim niezgrabnym czymś
łazi po lesie albo po górach. Albo się skrada. Albo skacze se spadochronem... Albo zostanie
szybko posłany do piachu serią z kalibru 12,7mm... A Exo na złom.
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Postprzez Kuballa44 w 22 Gru 2009, 23:06

Panowie. Walicie offtopy że aż mi je*ie pod nosem u siebie. Skończcie bezsensowna dyskusje, która NIC nie wnosi do temato O MODZIE. Załóżcie temat o egzo, i tam sie gryźcie, a tu rozmawiajcie O MODZIE... :)
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 297

Postprzez Freeman w 22 Gru 2009, 23:18

Witcher - zachęcił byś czas oczekiwania dając screeny i info o etapie postępu nad modem, co zostało zrobione i co czeka na zrobienie, cokolwiek bo już wszystkie wątki zostały rozwinięte tutaj.....
P.S.

PrzemoC napisał(a):
....Jeżeli jesteś Panem Bogiem, a wieczność jest dla Ciebie chwila......

Jeżeli taką innowację rozpatrujesz w kategorii wieczności to słabo orientujesz się w nowinkach technicznych, tym bardziej sam prorokujesz poddając w wątpliwość (patrz cytat!) możliwości jakie niesie to rozwiązanie......
Inna sprawa to obecna przydatność tego prototypu, podkreślam prototypu - który może się stać zarówno narzędziem zniszczenia jak i rozwiązać problemy przenoszenia ładunku. Inna sprawa - ja jestem idealistą a Ty realistą, bierzesz pod uwagę obecny stan techniki.......ja patrzę w przyszłość, jestem pewien że problemy typu piasek na polu walki zostaną rozwiązane........Twoje argumenty do mnie nie trafiają......tak samo jak seria z kalibru 12,7mm.......
Awatar użytkownika
Freeman
Stalker

Dołączenie: 23 Lip 2009, 19:17
Ostatnio był: 26 Maj 2010, 20:34
Miejscowość: Terra
Kozaki: 3

Postprzez PrzemoC w 22 Gru 2009, 23:52

Powiem teraz coś, z czym wszyscy się chyba zgodzą: dzięki czemuś takiemu jak off-top
temat się rozwija a form tętni życiem. Bo jest od dyskusji, a mały off-top w tym temacie się przydał :wink:
Jednak nie nadużywajmy tego dobrodziejstwa, gdyż, jak Freeman podkreślił, dyskutujące strony
maja zbyt rożny sposób postrzegania świata by się dogadać. I nie przeobraźmy go w SPAM
Proponuje więc zakończyć tę dyskusję bez dna i rozejść się w pokoju, a temat o DM:E poświecić
na rozmowy o DM:E.
Tudzież założyć inny, o Exo, a posty przenieść...
Ostatnio edytowany przez Michu, 22 Gru 2009, 23:58, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Postprzez Zari w 31 Gru 2009, 09:46

Z DM:E jest jak z pierwszym stalkerem, opóźnili datę premiery o 6 lat. Mam nadzieję, że The Witcher nie zamierza pójść w ślady GSC-u.
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

PoprzedniaNastępna

Powróć do Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość