Pamięć podskórna

Kontynuowane na bieżąco.

Moderator: Realkriss

Re: Pamięć podskórna

Postprzez Universal w 10 Lis 2014, 02:33

Wiewi0r napisał(a):I taka niepowiązana refleksja. Jeżeli to ruskie, to czy wszystkie laboratoria X jak to X-2, nie są w istocie laboratoriami H? :kotek:

Ano tak.
Universalu, oj Universalu.

Wiewiórze, oj Wiewiórze, niepotrzebnie to wszystko wypisywałeś. Toż to tekst z brodą. Stary jak Lot i jego żona. Rok i kwartał.
:arrowd:
Universal napisał(a):Ale jeśli pociągnę to dalej, to pewnie w formie reboota, pisząc od nowa z zachowaniem głównej idei, a stare fragmenty wrzucając gdzieś w spoiler na końcu posta :)

Snorky napisał(a):Może najpierw dokończ opowiadanie, a później zrób reebota? :P

Nieee, nie mam specjalnie ochoty szarpać trupa, który śmierdzi. W sumie zgadzam się z większością zarzutów skierowanych pod adresem tego tekstu, więc zamiast budować dalej na niepewnych fundamentach, wolę zacząć od nowa. W nieokreślonym terminie (może jeszcze w tym roku).
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 20:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Wiewi0r w 10 Lis 2014, 10:07

Universal napisał(a):Toż to tekst z brodą. Stary jak Lot i jego żona. Rok i kwartał.

Cóż, "Casablanki" też jeszcze nie widziałem - jak zobaczę, to mam się nie dzielić wrażeniami bo stare? :)

Universal napisał(a):Ale jeśli pociągnę to dalej, to pewnie w formie reboota, pisząc od nowa z zachowaniem głównej idei, a stare fragmenty wrzucając gdzieś w spoiler na końcu posta

Nie ma za co, masz podkładkę do poprawek, tym bardziej, że chyba jako jedyny z krytyków mam pewne podłoże merytoryczne. :caleb:

P.S. Jakbyś chciał konsultacji, to pisz. :D
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Snorky w 11 Lis 2014, 01:47

Universal napisał(a):Nieee, nie mam specjalnie ochoty szarpać trupa, który śmierdzi. W sumie zgadzam się z większością zarzutów skierowanych pod adresem tego tekstu, więc zamiast budować dalej na niepewnych fundamentach, wolę zacząć od nowa. W nieokreślonym terminie (może jeszcze w tym roku).

Może i śmierdzi, ale można by z niego jeszcze wiele ciekawych rzeczy wyciągnąć ;) . Co do zarzutów to zbyt ugodowy jesteś-są tu teksty o znacznie niższym poziomie i mniej ciekawsze-można by to śmiało pociągnąć dalej, no ale jeśli od razu chcesz być perfekcjonistą-trudno.

Sama wyprawa do laboratorium podobna jest też trochę do jednego opowiadania z OŚ zauważyłem.
Awatar użytkownika
Snorky
Stalker

Dołączenie: 04 Lis 2014, 00:54
Ostatnio był: 01 Lut 2018, 03:09
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 12

Postprzez Universal w 11 Lis 2014, 01:59

Snorky napisał(a):Może i śmierdzi, ale można by z niego jeszcze wiele ciekawych rzeczy wyciągnąć ;)

To wyciągnę, w drugiej próbie :P Aktualnie coś naskrobałem do Superiora, po drodze jeszcze coś o Spełniaczu sieknę na forum (bo na konkurs surowe już mam), no i "Zero Zony" też się pojawi.
Snorky napisał(a):Co do zarzutów to zbyt ugodowy jesteś-są tu teksty o znacznie niższym poziomie i mniej ciekawsze-można by to śmiało pociągnąć dalej, no ale jeśli od razu chcesz być perfekcjonistą-trudno.

Ano wiem, że niektóre zarzuty pod moimi tekstami są "z dupy" lub wynikają ze wzajemnego niezrozumienia, a samo opowiadanie mimo wszystko wygrałoby z połową tekstów z foruma (z większością pozycji wydanych raczej szans by nie miał), ale wolę już jechać w ten "perfekcjonizm". Trudno byłoby mi się teraz dostosować do siebie sprzed ponad roku, parę rzeczy inaczej poprowadzę itp.
Snorky napisał(a):Sama wyprawa do laboratorium podobna jest też trochę do jednego opowiadania z OŚ zauważyłem.

Że do ostatniego? Na upartego, to każda wyprawa do laboratorium mogłaby zostać sprowadzona albo do OŚ, albo do Ślepej, albo do gier (X-16/X-18) :P
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 20:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Poprzednia

Powróć do O-powieści w odcinkach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 53 gości