Tak jak w temacie, nowa odsłona moim zdaniem najlepszej ściganki wszech czasów. Co tu dużo mówić o grze słyszeli chyba wszyscy. Premiera zapowiadana jest na wrzesień 2009r. Prawdę mówiąc jest to chyba najbardziej wyczekiwana przeze mnie produkcja. Tutaj mamy filmik z Ken Block'iem gościem który z Subarką robi po prostu wszystko: http://www.gamespot.com/pc/driving/dirt ... vie-1?hd=1
cmlPL napisał(a):Póki co nie mogą nic oprócz grafiki ciekawego zaprezentować.
Haha, dobre. A co by mogli zaprezentować? Jak dla mnie model jazdy w poprzedniej części był genialny, więc jedyne co mogą zrobić, to dodać nowe auta, nowe wyścigi, nowe trasy no i oczywiście podrasować grafikę, po filmikach widzę, że wreszcie będzie można się ścigać po szutrach w DX10.
Jak wiecie parę dni temu była premiera nowej części Colina - DiRT 3. Wymagania są następujące:
Minimalne wymagania:
System operacyjny: Microsoft Windows XP, Vista lub Windows 7 Procesor: AMD Athlon 64 X2 2.8GHz, Intel Pentium D 2.8Ghz Pamięć: 2GB Miejsce na dysku twardym: 15GB Karta graficzna: AMD Radeon HD 2000 256MB, NVIDIA GeForce 8000 Series 256MB DirectX: DirectX 9
Zalecane wymagania (DirectX 11):
System operacyjny: Windows Vista lub Windows 7 Procesor:AMD Phenom II lub Intel Core i7 Pamięć: 3GB Miejsce na dysku twardym: 15GB Karta graficzna: AMD Radeon HD 6000 Series DirectX: DirectX 11
Wymaganiami jednak bym się nie sugerował, ponieważ na moim komputerze (Phenom II X4 965 + 8GB RAM + HD 5870) gra na maksymalnych ustawieniach DX11 i 1080p (tylko VSYNC wyłączony) wyciąga we wbudowanym benchmarku minimalnie-53fps i średnio-62fps (w grze jest jak samo), więc nie wiem co w wymaganiach robi i7, 3gb ramu, a karta graficzna to pewnie jakiś mid-end. Tu są testy tej gry na różnych kartach, procesorze i pamięci ram: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... -3857.html. Optymalizacja jest wręcz bardzo dobra.
Co do samej gry, to muszę powiedzieć że podoba mi się bardziej niż DiRT 2, a dlatego że powróciły stare tory znane choćby z Colina 2005, czyli polne bezdroża, tory gdzie na około jest tylko sam las, śnieżne stoki itp. Muszę też powiedzieć że grając w pierwszy wyścig na klawiaturze nie ogarniałem totalnie i szybko podłączyłem pada (Gamepad Microsoft Xbox 360 Wireless Controller for PC) i od razu 100x lepiej się sterowało, wniosek taki że na klawce gra się tragicznie. Co najbardziej mi się spodobało? to że jest drift! byłem mile zaskoczony, naprawdę fajnie się poślizgać w Colinie.
Na zakończenie mój GAMEPLAY:
Ostatnio edytowany przez Kontroler 29 Maj 2011, 10:07, edytowano w sumie 2 razy
Witam! Chodzi mi o sterowanie. Czy w DiRT 3 auto tak nie szaleje? chodzi mi o to że w DiRT'cie 2 bardzo łatwo było o poślizg w końcowym efekcie obrót czy barierki. Jeżdzę na kierownicy Logitecha Driving Force GT i w części drugiej strasznie musiałem się nakręcić aby przy zakręcie wyjechać w miare na prostą. Czy w DiRT 3 zlikwidowali ten niestabilny model jazdy? czy o wpadnięcie w poślizg jest trudniej? czy tak samo jak w 2?
Kontroler napisał(a):Zalecane wymagania (DirectX 11): Karta graficzna: AMD Radeon HD 6000 Series
HD 6450?
Po zabawie z NFS:Shift odpaliłem sobie Dirt 2 i trochę się rozczarowałem, animowane menu gry było jedynie fajne, natomiast symulacja jazdy mało realistyczna i ogonie jakieś takie odczucia bardziej arcadowe dlatego nie spodziewam się cudów po 3ce.
@MacTavish Wiesz to zależy też od kierownicy, bo na każdej trochę inaczej jest. Ja osobiście na swoim padzie nie odczuwam w 3-ce takiego czegoś jak poślizg po wyjściu z zakrętu, a w 2-ce w sumie też tego nie miałem, myślę że po prostu trzeba z mniejsza prędkością wchodzić i wychodzić w zakręty.
impulse_101 napisał(a):Po zabawie z NFS:Shift odpaliłem sobie Dirt 2 i trochę się rozczarowałem, animowane menu gry było jedynie fajne, natomiast symulacja jazdy mało realistyczna i ogonie jakieś takie odczucia bardziej arcadowe dlatego nie spodziewam się cudów po 3ce.
Seria Colin McRae jest serią typowo Arcade'ową zręcznościową, tak jak pierwsze Need For Speedy natomiast seria Shift'ów to gry bardziej podchodzące pod symulator, także nie ma co się dziwić. Ja ogólnie świetnie bawiłem się przy Shift'cie Tak więc postanowiłem zainwestować w następce części pierwszej i bawie się jeszcze lepiej :] Serie Shift współtworzyli panowie z firmy SimBin Developer znani z takich symulatorów jak WTTC Race 07 czy GTR Evolution
Dirt 3 tak samo jak 1 i 2 to dla mnie kicha. Czyste arcade a nie rajdy. Jedyne dobra rzecz w tej grze to silnik Ego dzięki któremu mamy super grafikę z bardzo dobrą optymalizacją. Może nadejdzie dzień, że znów zrobią starego dobrego Colina
Ma ktoś wyżej wymienioną grę? Jakie odczucia względem poprzednich Colinów? Macie może wykręcone jakieś fajne czasy którymi można by się pochwalić? Piszcie EDIT: Nie zauważyłem że jest, za co przepraszam
Ostatnio edytowany przez Maku, 22 Lis 2011, 01:05, edytowano w sumie 1 raz
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Na pewno gorszy od dwójki. Ta cała Dżymkahana strasznie irytującą, wrzucona na siłę i po prostu nudna. Tak samo z driftem - po uj, pytam się? Do tego miliard róźnych DLC - chciałem robić scalaka na Xboxie, ale jak zobaczyłem, że wszystkie dodatki są warte drugie tyle co gra to odpuściłem.