War Z

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

War Z

Postprzez KoweK w 20 Lip 2012, 17:10

Image

gry-online napisał(a):Przedstawiciele studia Hammerpoint Interactive zapowiedzieli nową grę MMO z apokalipsą zombie w tle, noszącą tytuł War Z.

[...]

W produkcji Hammerpoint Interactive zostanie stworzona inna rzeczywistość, od początku zaprojektowana jako najbardziej realistyczne przedstawienie świata po przejściu plagi zombie Jak wspominają twórcy, „chcemy, by gracze widzieli oznaki walki ludzi i zombie, odczuwali strach i niepokój podczas zwiedzania świata gry”.

[...]

Akcja War Z będzie się toczyć w pięć lat po wybuchu zarazy, w trakcie której większość populacji ludzi została zmieniona w zombie. Po pewnym czasie odkryto nowy, specyficzny gatunek nieumarłego, którego komórki mogą zostać użyte do stworzenia specjalnych szczepionek, przeciwdziałających niebezpiecznemu wirusowi. Od tej pory ludzie polują na ten gatunek zombie, by sprzedać jego komórki za twardą walutę i uratować się od zarazy zmieniającej ich w żywe trupy.

Lokacje, w których zostanie umieszczona akcja, będą bazować na prawdziwych miastach, takich jak Nowy Jork, Los Angeles czy Paryż. Na każdej mapie (o wielkości od 200 do 400 km2) w zabawie będzie mogło uczestniczyć około 250 graczy, co, według producentów, ma gwarantować większe poczucie realizmu, a także wywołać konkretne powiązania pomiędzy graczami oraz interesujące wydarzenia z ich udziałem.

Gracze będą mogli zawiązywać sojusze i dołączać do różnych grup, zwiedzać rozbudowany świat w poszukiwaniu rzadkich przedmiotów, broni, amunicji, jedzenia czy lekarstw. Szczególnie te ostatnie są niezwykle istotne dla przetrwania, ponieważ pozwalają na leczenie odniesionych ran. Podczas samotnych wypraw warto posiadać także zapas szczepionki przeciwko wirusowi, gdyż każde ugryzienie zombie powoli będzie zamieniać postać gracza w żywego trupa do chwili otrzymania odtrutki lub całkowitej przemiany w bezmózgą istotę.

[...]

Zamknięte beta-testy gry War Z odbędą się jeszcze tego lata. Wezmą w nich udział wszyscy posiadacze tytułu zakupionego w pre-orderze oraz wybrani spośród tych, którzy zapiszą się na testy na stronie gry.

Dla mnie gier o zombie ciągle mało, a może to będzie pierwsze MMO od lat, na które się skusze. Czekam z niecierpliwością. :D
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI, Provski, robo_pl.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Re: War Z

Postprzez Szpagin w 20 Lip 2012, 17:38

Fajnie, że tworzą MMO, którego akcja nie dzieje się w stereotypowym świecie fantasy. Jeżeli będzie to gra z abonamentem, to nie wróżę jej sukcesu.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez KoweK w 20 Lip 2012, 17:43

Nie będzie abonamentu. Jedynie jednorazowa płatność w wysokości 30 dolców oraz/lub mikropłatności.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Provski w 20 Lip 2012, 18:32

A jest już wiadome z jakiej perspektywy będzie gra (FPP, TPP)?
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 07:38
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Postprzez KoweK w 20 Lip 2012, 18:48

Do wyboru.
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez robo_pl w 30 Lip 2012, 22:16

Będzie wersja pudełkowa? Gra zapowiada Się ciekawie i na pewno się skuszę, pod warunkiem że wydadzą wersję pudełkową, lub chociaż pudełko z kodem na grę. I będzie to do kupienia np. w Empiku.
EDIT: Kowke masz zbierać dla mnie odtrutki bo będziemy grali :caleb:
EDIT2: Ktoś zapisał się na beta testy? Bo ja tak. Wpisujecie tylko swój e-mail na tej stronie: http://thewarz.com/

Za ten post robo_pl otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK.
Awatar użytkownika
robo_pl
Stalker

Dołączenie: 14 Lip 2011, 15:03
Ostatnio był: 16 Maj 2016, 14:40
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 16

Postprzez KoweK w 16 Wrz 2012, 04:16

Image

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Damianox.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez SaS TrooP w 20 Wrz 2012, 00:59

Ciekawa walka między Wojną a Dniem się szykuje. Ciekawe kto wygra, choć na ten moment War Z jakoś bardziej mi przypada do gustu. Poza standardowymi argumentami dlaczego DayZ jest chu*owe i powinno jak najszybciej iść standalone, to jakoś aspekty bardziej... "sztywnego" sterowania lepiej pasują mi do tego typu gier. DO tego fajna dynamiczna kustomizacja, choć niektóre animacje nieco ssą.
Czy ktoś wie jaki to jest silnik? W sumie to wygląda nieco podobnie do stalkerowego.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez Szpagin w 20 Wrz 2012, 09:20

Ciekawie, jeśli tak ma wyglądać Survarium, to całkowicie się zgadzam. Swoją drogą, co to za silnik? CryEngine? Modyfikacja broni wygląda jak żywcem przeniesiona z Crysisa.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez KoweK w 20 Wrz 2012, 22:21

To jest chyba jakiś autorski silnik, ponieważ prace nad grą trwają już od ponad 2 lat.
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez klawisz w 27 Paź 2012, 12:44

Pojawiła się alpha, dość zbugowana ale na bieżąco jest poprawiana. Prawdopodobnie jest to gorsza gra od Day Z ale i tak warto się nią zainteresować.

Jeśli ktoś chciałby pograć, to zapraszam do kontaktu przez PW. Zawsze lepiej chodzić w grupie :)
Awatar użytkownika
klawisz
Retired

Dołączenie: 16 Lis 2004, 14:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 20:20
Miejscowość: Sopot
Kozaki: 88

Postprzez KoweK w 07 Lis 2012, 08:09

Gra jest średnia. Samo chodzenie po mapach jest dość nużące, bo wszystko wygląda niemalże tak samo - brakuje różnorodności terenu. Póki co przesadzony jest wymóg jedzenie i picia. Wskaźniki głodu zbyt szybko opadają (że niby nie wytrzymam 12 h bez jedzenia i zaczynam tracić zdrowie po czym umieram?), a o jedzenie bardzo trudno w przeciwieństwie do różnorakich płynów jak woda, soki itp..

Grafika jak i strona technologiczna to chyba największy minus tej gry. Animacje są betonowe i beznadziejne. Modele, które znajdują się w mieście są całkowicie niezoptymalizowane - patrzenie na miasto nawet na średnio-niskich ustawieniach powoduje obniżenie ilości FPS do ok. 15-20, co, wg mnie, na moim sprzęcie przy takiej jakości grafiki powinno być niedopuszczalne. Ewidentnie jest do poprawki. Czasami to wygląda jak niskobudżetowa produkcja. Ale gdy dowiedziałem się, że producentem jest rosyjska firma, wszystko zrozumiałem...

Strzelanie w tej grze jest beznadziejne właśnie przez spieprzone animacje. Żadnego odrzutu, przycelowujemy z broni w ułamek sekundy (nienawidzę czegoś takiego) i mam wrażenie jakby te animacje składały się zaledwie z 5 klatek. To samo jest z bronią białą.

Co do plusów... można by wymienić te z DayZ. Czyli samotną bądź wspólną eksplorację terenu i starcia player vs player, które dają niesamowicie wiele emocji. I te wyrzuty sumienia, gdy czaisz się z towarzyszem broni na jednego przeciwnika z różnych stron i przez przypadek zabijasz swojego... :E

Grając przez ok. 8 h stwierdzam, że obecnie gra nie jest wart kupna. 25 dolarów na najtańszą edycję to wg mnie za dużo. Wiem, że to dopiero alpha, ale strona technologiczna jakiegoś ogromnego skoku tutaj nie zrobi. Myślę, że za taką grę mógłbym dać max. 50 zł...

Na koniec parę chu*owych shotów (na pierwszym reakcja jakiegoś zabitego przeze mnie noobka :E ).

Image Image Image Image Image
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość