Operation Flashpoint

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Operation Flashpoint [coming soon- Operation Flashpoint 2]

Postprzez dorian w 08 Maj 2009, 07:49

No i cóż, mamy nowe i niestety niezbyt pomyślne wieści o OF Dragon Rising :

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Operation_Flashpoint_Dragon_Rising_-_nowy_zwiastun_przynosi_informacje_o_przesunieciu_premiery-19122.html

, także nie ma się co podniecać, że niedługo pogramy.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 09 Maj 2009, 01:34

Nowe screeny, grafika jakaś ładniejsza
Image Image
Image Image
Image Image
Image Image

No i nowy trailer:
[youtube]http://www.youtube.com/v/f4j2o4gipJU[/youtube]
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez dorian w 11 Maj 2009, 08:18

Myślałem, że ten nowy trailer j/w to jeszcze nowszy będzie, niż ten, co zapodałem wcześniej w linku piętro wyżej, ale za to screeny fajne :D
Jedno jest pewne, że w to lato w OF DR nie pogramy tylko może na jesieni :(
A tu spis "narzędzi" do eksterminacji wroga, którymi przyjdzie nam "pracować" na polu walki :

http://www.ofp2.pl/index.php?page=weapons

Oczywiście, to jeszcze nie wszystko.
A ten sprzęt mi się wyjątkowo podoba :P

Image

Z kolei tu, można obczaić trochę więcej screenów z gry :

http://www.ofp2.pl/index.php?page=gallery
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Kebab w 04 Lip 2009, 18:43

xKoweKx napisał(a):Czy ktoś z was grał w to- według mnie- arcydzieło? ;)
Gdy grę uruchomiłem około pół roku temu, to zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Produkcja z 2001 roku, a doświadczyłem wielkiego, otwartego świata, dobrej fabuły, na swój sposób dobrej grafiki, i przede wszystkim bardzo wysokiej grywalności!
Gdy po raz pierwszy uruchomiłem grę sprawiała mi ona nie lada problemy- była dość trudna nawet na najniższy poziomie trudności. Wystarczyły zwykle 3 strzały i nasz żołnierz już leżał martwy, a czasem niewiadomo, skąd kula w nas trafiła i musieliśmy zaczynać od nowa, lub od tzw. "checkpointa", albo wczytać grę z Save'a.
Jednak po kilku godzinach ta gra mnie wciągnęła, jak żadna inna. Długość misji i jej różnorodność to największa zaleta gry, a przy okazji jest tak realistyczna i trudna, że trzeba zawsze trochę pomyśleć, bo sposób "na Rambo" w ogóle nie jest skuteczny!
Podstawowa kampania pt. 1985 nie została jeszcze przeze mnie ukończona, ale zostały mi dwie misje, a reszta zajęła mi około 30 godzin wspaniałej rozgrywki. Do tego w internecie znajdziemy mnóstwo kampanii, addonów, modów, co przedłuża rozgrywkę o kilkaset (nie żartuję) godzin! Jest również dosyć prosty edytor dzięki, któremu można stworzyć własną kampanię do gry. Opanowanie go nie powinno być trudne, jako iż w necie jest wiele poradników w postaci tekstu i video.
Do dyspozycji mamy również dużo broni- tymi którymi strzelają i amerykanie i ruscy.
W grze mamy również wiele pojazdów jak dżipy, samochody osobowe itp. Usiądziemy również za sterami śmigłowca, samolotu, odrzutowca (kilka rodzajów).
Jedynymi minusami, które w grze znalazłem, to małe bugi, które nie przeszkadzają w grze. Są raczej śmieszne ;) Niektórzy powiedzą "za wysoki poziom trudności". Bzdura. Ta gra wymaga myślenia i taktyki, a nie bezmyślnego strzelania.

Polecam tą grę dla każdego fana taktycznych strzelanek! Jest ona znakomita prawie pod każdym względem. Jeszcze raz polecam.

Chcę teraz usłyszeć wasze zdanie o tej grze ;)

Ta gra była moją pierwszą grą jaką kupiłem... i nie żałuję tego zakupu. Do dziś mam ją zainstalowaną na dysku. Zresztą w "jedynkę" gram głównie na modach FFUR(ten z 2009), WW1 Mod i Invasion 44. Co do dwójki- to chyba kupię edycję kolekcjonerską, po za tym fajnie się prezentuje. Jeszcze wspomne swoimi słowami to co napisał xKoweKx- w tej grze gracz nie jest terminatorem co masakruje dziesiątki przeciwników bo 3 kulki w łeb i trzeba wczytać jedynego save'a jakiego można zrobić na poziom. Mówiąc prościej Flashpoina można kochać lub nienawidzieć....
Powyższy post należy tylko do danego użytkownika i przedstawia jego myśli w danym momęcie i jakiekolwiek wykorzystywanie go przeciwko niemu, jest niezgodne z prawami autorskimi

POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
Kebab
Kot

Dołączenie: 03 Lip 2009, 20:24
Ostatnio był: 24 Sty 2010, 16:01
Miejscowość: Bar 100 radów, kuchnia Barmana
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 0

Postprzez S.T.A.L.K.E.R. 12 w 16 Lip 2009, 18:46

Operation Flashpoint - najbardziej stresująca gra w jaką grałem, grafika jest brzydka, zdarzało mi się wroga trafić pięć razy i przeżył - a ja przetrzymywałem jeden strzał w rękę, kilka innych bugów i tona satysfakcji z rozwalenia BMP i kilku rusków. Mimo wad gra ma "to coś" przez co siedzi się przed monitorem i czas mija, mija... mimo iż się stoi w miejscu, a nawet cofa się (jeden save na misje i żadkie savepointy). Gra inna od innych "szczelanek" - trzeba trochę pomyśleć, mieć sporo szczęścia, flankować itp. Grę można kochać kochać lub nienawidzić - albo kochać i nienawidzić jednocześnie jak ja. Tak czy siak arcydzieło.
bo 3 kulki w łeb i trzeba wczytać jedynego save'a jakiego można zrobić na poziom
WTF!? jakie trzy kulki w łeb, po jednym strzale w klatę się zazwyczaj pada...
:soviet:
Please respond.
S.T.A.L.K.E.R. 12
Stalker

Dołączenie: 12 Kwi 2009, 14:08
Ostatnio był: 27 Lip 2012, 18:56
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Soviet w 15 Sie 2009, 16:34

Efekt działania granatnika i systemu zniszczeń (Dragon Rising):

Przed:
Image

Po:
Image

:P
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Re: Operation Flashpoint & OF: Dragon Rising

Postprzez KoweK w 15 Sie 2009, 19:08

Soviet, śmiechowe:D

To ja teraz dam trochę materiału.

- - -

TRYB HARDCORE:

Obejrzyj film w rozdzielczości HD

Image Image
Image Image
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Soviet w 15 Sie 2009, 19:30

To jeszcze trochę z moich (ingame, a nie jakieś tam fotoszopowe rendery :P)

Fajna fota Mk16 Mod 0
Image

Kółeczko rozkazów:
Image

Sunburn Anti-ship Missile na ciężarówce (można nią jeździć, strzelać się nie da :))
Image

Romantyczny Soviet
Image

Jakiś UH-60 (już widzę jak w rzeczywistości helikoptery lądują na takim nachyleniu :|)
Image

Uprzejmie proszę o nie dzielenie się tymi screenami. Kopyrajt Codemasters, ja i to forum :).
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez KoweK w 24 Sie 2009, 16:58

Nowy filmik pokazujący tryb kooperacji:

Kod: Zaznacz wszystko
Podczas gry wieloosobowej w trybie kooperacji, w prawym dolnym rogu ekranu, niezależnie od wybranego stopnia trudności pokazywany jest mały okrąg z kilkoma kropkami, które odzwierciedlają pozycję pozostałych członków drużyny względem gracza. Pokazuje on także maksymalny dystans od drużyny, po przekroczeniu którego misja może zostać przegrana.

W związku z ograniczeniami technicznymi oraz jako że wszyscy gracze należą do jednej grupy, maksymalne oddalenie członków drużyny od siebie w trybie kooperacji wynosi 275 metrów. Limit ten nie dotyczy pozostałych trybów wieloosobowych ani trybu pojedynczego gracza.

Z tymi 275 m. to chyba ich popieprzyło za przeproszeniem... Poza tym, gdyby ktoś nie wiedział to premiera planowana na 8 października. :)
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez PePe[PL] w 29 Sie 2009, 14:40

Crap Crap Crap

Gra będzi dobra, lecz nie będzie to ten stary OFP sprzed 8 lat. Arma 2 w pełni zasługuje na miano OFP 2.
Awatar użytkownika
PePe[PL]
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2009, 18:57
Ostatnio był: 31 Sie 2009, 22:05
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez KoweK w 30 Sie 2009, 00:04

Nowy:
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Adi007 w 19 Wrz 2009, 21:18

Jak Flashpoint to powinien być tylko od Bohemii, oni się znają na rzeczy. :) Bo misje już nie będą takie trudne jak w jedynce, w pierwszej bitwie (misji) to było jak dla mnie trudno, byle jaka kulka od ruska mogła zabić co przejawiało się tym że często naciskałem przycisk Powtórz misje. :D
Adi007
Stalker

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:07
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 03:19
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość