Najlepsza ścigałka XXI w. na PC

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Najlepsza ścigałka XXI w. na PC

Postprzez adin w 19 Gru 2010, 14:07

laske napisał(a):Jako fan F1 wiele czasu spędziłem z Grand Prix 4 (wraz z modami)

Próbowałem to "liznąć" gdyż wydawało mi się że gierka całkiem ciekawa - niestety nie na mój komputer
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 08 Mar 2024, 22:43
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 28

Reklamy Google

Re: Najlepsza ścigałka XXI w. na PC

Postprzez Przemek77 w 20 Sty 2011, 12:31

Za Waszą radą spróbowąłem rFactora.
No i..... powiem, że większośc dotychczas katowanych samochodówek (F1C, Race, GTR) poszła w odstawkę. "Goła" gra niczego specjalnego nie prezentuje, ale te mody... miodzio i bajer.
W zasadzie są mody na wszystko - cała masa różnych "formułek" - od tej najwazniejszej, GP2, F3, przez Formułę Nippon, Champ, Indycar po jakieś regionalne "openwheele".
NASCAR i w ogóle wyścigi "stocków" mają również mocną reprezentację - mody VHR, NSR, NSS jak i kilka półfikcyjnych (Stock Car Series 2, TPSC). Jest wstępna wersja Stock Car Brasil, ale im IMHO bliżej do "turystyków" niż "seryjnych".
Jest cała masa "touring cars" - a, że po NASCAR jest to drugi lubiany przeze mnie gatunek wyścigów - to po prostu ciężko się oderwać - od WTCC, BTCC, ETCS, świetny Touring Car Legends, Gran Tourismo, V8Factor - kończąc na takich lekko wydziwionych jak East Cars - czyli łady, wartburgi, maluszki, trabanty, dacie i inne wózki "komunistyczne". Świetnie sa wykonane mody Megane Trophy i DTM-ki. Uwielbiam te samochody.
Gram na klawiszkach - nie dorobiłem się kierownicy, ale po włączeniu paru "wspomagaczy" (inaczej się nie da) gra się całkiem przyzwoicie.
Ma ktoś jakąś "kierkę" do sprzedania? Eee.... lepiej nie, żona mnie zabije :)

Gram też pstatnio trochę w Gran Turismo 2 na emulatorze PSX. Fajna gierka, taki bardzo rozbudowany NFS, z nastawieniem na symulację a nie efekciarstwo. No i pokażcie mi grę w której do prowadzenia jest około 600 samochodów 33 marek? Tylko ta grafika.... :/
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Poprzednia

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości