Za Waszą radą spróbowąłem rFactora.
No i..... powiem, że większośc dotychczas katowanych samochodówek (F1C, Race, GTR) poszła w odstawkę. "Goła" gra niczego specjalnego nie prezentuje, ale te mody... miodzio i bajer.
W zasadzie są mody na wszystko - cała masa różnych "formułek" - od tej najwazniejszej, GP2, F3, przez Formułę Nippon, Champ, Indycar po jakieś regionalne "openwheele".
NASCAR i w ogóle wyścigi "stocków" mają również mocną reprezentację - mody VHR, NSR, NSS jak i kilka półfikcyjnych (Stock Car Series 2, TPSC). Jest wstępna wersja Stock Car Brasil, ale im IMHO bliżej do "turystyków" niż "seryjnych".
Jest cała masa "touring cars" - a, że po NASCAR jest to drugi lubiany przeze mnie gatunek wyścigów - to po prostu ciężko się oderwać - od WTCC, BTCC, ETCS, świetny Touring Car Legends, Gran Tourismo, V8Factor - kończąc na takich lekko wydziwionych jak East Cars - czyli łady, wartburgi, maluszki, trabanty, dacie i inne wózki "komunistyczne". Świetnie sa wykonane mody Megane Trophy i DTM-ki. Uwielbiam te samochody.
Gram na klawiszkach - nie dorobiłem się kierownicy, ale po włączeniu paru "wspomagaczy" (inaczej się nie da) gra się całkiem przyzwoicie.
Ma ktoś jakąś "kierkę" do sprzedania? Eee.... lepiej nie, żona mnie zabije
Gram też pstatnio trochę w Gran Turismo 2 na emulatorze PSX. Fajna gierka, taki bardzo rozbudowany NFS, z nastawieniem na symulację a nie efekciarstwo. No i pokażcie mi grę w której do prowadzenia jest około 600 samochodów 33 marek? Tylko ta grafika....