przez cisza w 15 Cze 2008, 22:26
aaah ^^
Dziewicze czasy exploracji wirtualnej reality ;D
Starcraft+Brood war
pamiętam jak po raz pierwszy dane mi było przejechać kompanią czołgów po bazie rebeliantów,wtedy to była akcja! rozmyślasz jak wydobyć te pare kryształków wiecej...
eh, *Uczysz* się grać.... niezapomniane przeżycia..
historia końcowa Terran....gdy już ubijemy każdą inną frakcje, i "opanujemy" Zerg Overmind ...okazuje się iż gra pokazuje do czego jest zdolna ludzkość.... ale co nie powiem ;)
a pokonanie Terran poprzez rase "Zerg" ? powiem jedno, filmu w którym było tyle Dumy dawno nie widziałem!
Half Life
Pierwsza część, gdy była innowacją hen daleko w przeszłości (i jeżeli chodziła płynnie...)
pokazywała nam nowy kierunek rozwoju FPP shooter-ów, HL zakończył ere Księcia (Duke Nukem) oraz Quake 2.
zapoczątkował kierunek gdzie słowa FPP shooter wcale nie muszą się kojażyć z żeźnią 100+ potworów ala Doom I-II.
Weterani wiedzą o czym mówie ;), ale cóż recenja to noe jest tylko swowolny wywód...więc...
System Shock I oraz II
System Shock 1 -Citadel Station-
gdy kończyła powolij się era pixelozy, gdy takie gry jak Pool of Radiance I oraz Dungeon Master były dobrymi RPG, System Shock I pokazał iżgra może być straszna (jak na tamte czasy) nawet dzisiaj, gdy zapomni się na chwile o takich zacnych grach jak F.E.A.R, System Shock 2 , Deus Ex, etc a gdy na chwile się cofne w czasie...pamiętam jak się ździeiłem iż komputer służy do odczuwania strachu również ;)
System Shock 2
grałem w większość samozwańczych pretendentów do tronu najstraszniejszych gier FPP wszech czasów.... Tylko FEAR w 60% może *Czasami* wyprzedzić SSII
gdyż, gdy wytniemy pannę Alma z kontekstu gry....co jest w Fear takie straszne ?
natomiast SSII ....
pamiętam jak dziś.... mieszkałem jeszcze w polsce...
odkopałem jakiś stary CD CDA... patrze po demach gdyż nie ma w co grać, a o internecie to sie wówczas nie słyszało ;)
i patrze SSII ...hmmm ok, czemu nie -.-
byłem wniebowzięty grafiką i Jedynym w Swoim rodzaju klimatem oraz unikalną wyjątkowo nie lińjową fabułą, zaczynamy komfortowo, ot tak, zwukły przechodzeń z ulicy stwierdza iż czas się do jakiejś roboty wziąść... na chleb zarobić te pare kredytów...a tu jeszcze mieszkanie i rachunek za hiperłącze z siecią..same problemy
Tak rozmyślając nasz bohater wpada na logo UNN na którym wypisane jak dbają o swoich
tylko za jedną misje mógłbym spłacić wszystkie długi,i jeszcze by zostało hola!
więc wsiadamy w pociąg podziemny i jedziemy do centrum Rekrutacji UNN na ziemi...
Zaczeło się... (by nie psuć zabawy z gry Freeware już!) polecam ściągnąć samemu ;)
powiem tylko tyle iż historia lubi się powtarzać...oraz to co zrobimy i zapominamy o tym, wraca wkur.....
Ot, sytuacja którą miałem w Polsce jeszcze gdy pokazywałem znajomemu tę gre.
(ciemna noc home cinema set ^^) Gramy już jakąś godzinkę...zwykły korytaż ostatni magazynek (o tak, ciężko o amunicje) światło nawala........to pewnie przez tego pana co został wtopiony w okablowanie ścienne... huk maszyn dookoła...oho!
(zombiacki głos) *join us....we are the many...we are....we are...we are....*
gdzieś jest niedaleko..adrenalina podskajuje.. więc po cihu zbliżamy się za róg, a nóż widelec Hybryd będzie plecami odwrócony.. aż tu Nagle jakiś mechaniczy obiekt na ścianie eksplowował! na litość wszystkiego co u góry i na dole, tak spanikowaliśmy iz cały magazynek poszedł w tę właśnie bogu winną instalacje....a pan hybryd zaszedł nas od tyłu i skutecznie nam headshota zrobił*Pipe Wrench* em :D
Warcraft Series
Zug Zug :)
pierwsze strategie, wojna czarnego i białego wydawało by się...
aczkolwiek jak ukazuje Warcraft III orki atakujątereny ludzkie z braku pożywienia oraz miejca do życia....dużo jednostek, początek histori strategii ;)
polecam W I oraz W II :)
Diablo I oraz II
byłem swojego czasu absolutnym maniakiem ;D w diablo 1 mag ze zbroją płytową ;D
DII barbarian z pewnym 2h Młotem (przedmiot zapewniał 100% wygrywalnośćw PvP :P)
oraz Battle net, ufam iż każdy zna D1 oraz D2 ;)
Serie Baldurs Gate Icewind Dale
co starsi stażem gracze pamiętają jakim szokiem był BGI oraz gdy wychodziły dodatki do niego. Dziesiątki Questów,zakończenie dyktowane naszymi poczynaniami od samego początku...i Śwat Fantasy u naszych stóp
czego chcieć więcej ?
(darmowego netu oraz młodą drowkę ;)
Ktoś pamięta socialne wieczsorki z piwkiem oraz Tekken ? :)
rywalizacja!!!
(ostatnio mamy manie na Dead or Alive II)
hmm... reszta gier już wymieniona ;)
If electricity comes from electrons does morality comes from morons ?
*Tsuyomemasu*