Medal of Honor

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Medal of Honor - seria

Postprzez PrzemoC w 19 Paź 2010, 06:45

Skoro temat o serii, to i ja się wypowiem:
MoH: Allied Assaut: Gra bardzo dobra. Brak bugów, sporo zróżnicowanych misji, dopracowanie,
choć ma też wady, jak skrypty ( nie jakość - tylko ich ilość ) brak mozliwości upuszczenia broni
czy wychylania się zza węgla na SP.
Dodatki jak Spearhead i Breaktrough są dobre, choć bywają momentami trudne.
Dochodzi wychylanie, nowe bronie i mapy. No, i ta widowiskowość...
Grałem jeszcze w Airborne, gra diabelnie mi się podobała.
Niezbyt długa, to prawda, w tydzień skończyłem 6 razy, tak ją lubiłem :wink:
I to "ulepszanie" broni mi się podobało. Różne typy granatów też. I przeciwników.

P.S
:arrowu: Najkrótsza strzelanka? Nie, House of the Dead 2 jest jakieś 6-8 razy
krótszy z tego, co tu piszecie :E
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez Bambosz107 w 23 Paź 2010, 12:30

James napisał(a):Fakt – filmiki i intra są fajne, ale jakbym chciał sobie obejrzeć film to bym sobie film kupił... Graficznie bez zachwytu, klimatycznie tak samo, za to grywalność zaje*ista... zaje*iście krótko się gra...

Zgiń, przepadnij! Właśnie przed chwilą skończyłem kampanię i muszę powiedzieć - wcale nie jest gorsze toto od MW2! Grafika jest średnia, ale wynagradza to scenariusz, różnorodność misji, całokształt. Gra baaardzo mi się podobała, przerywniki filmowe są wisienką na torcie. A zakończenie - ..., ech, aż się wzruszyłem, to nie jest "widowiskowe" zakończenie z CoD'ów, tylko poruszający ending, wykonany ze smakiem.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez fosio w 04 Lis 2010, 04:02

Ciekawe jakie jeszcze wymyślą ksywy dla naszych "herosów". Rabbit co na nasze Królik to średnio udana zabawa dla naszych uszu (czy w przypadku polskich napisów oczu). Może następni bohaterowie gier będą się nazywać kaloryfer? A może kartofel? No wiem że typek w przerywnikach trzyma króliczą łapkę na szczęście przez co jest jakieś tam powiązanie do ksywy, ale czy nie lepiej było użyć mózgu i nazwać taką postać hmmm... farciarz? (ang. Lucky Dog). Mała rzecz a przeszkadzała mi przez większość 4-5 godzinnej rozgrywki (bo tylko tyle mi zajęło przejście SP :( ). Grafice mówię; silnik UE3 zostawcie dla nowych odsłon Gears of War (swoją drogą szkoda mi tej serii z powodu braku dostępu na PC prócz pierwszej części). Wyżyny Afganistanu bardzo średnio się prezentują na tym silniku. Jak i modele żołnierzy. Muzyka jest prawie że w porządku. Ale dźwięki złomu z którego strzelamy, cóż wpierw ma myśl mi przyszło że strzelam z pistoletu/karabinu na brzydkie bąki.
Single jest bardzo łatwy nawet na normalnym poziomie trudności ale w pewnym sensie ma trochę klimatu. Co do multi tu się nie będę szczegółowo wypowiadać; ale jak trochę pograłem to mi śmierdziało MW2 i nie widziałem w nim nic ciekawszego od tego co można znaleźć w BC2.
Średnia ta część serii oj aż za bardzo średnia i do tego krótka i co z tego że jest multi jak "to już gdzieś było tylko że może w nieco lepszej jakości i wykonaniu"...

Minęły czasy dla wszystkich FPS-ów. Czasy gdy się grało w MoH AA, MoH PA, COD 1.
Twórcy gry zj***** sprawę. Danger Close źle wykorzystało potencjał jaki miałaby ta gra (SP), a Dice poszło na łatwiznę (MP). Czuję jakbym wyrzucił banknoty na jakąś cholerną polską produkcję.
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Postprzez Tormentor w 19 Lis 2010, 21:03

Allied Assault to już kultowa pozycja. Dalej pocinam z wypiekami na twarzy. Gra od, której się zaczęły strzelanki w klimatach IIWŚ. Image Niezapomniana misja na Omaha to jest opus magnum MOHAA.
Marzy mi się MOHAA na nowym silniku ze zmienionym AI i szczegółami. :)
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: Wczoraj, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Pijawol w 01 Sty 2011, 10:59

A mi najbardziej się spodobała: MoH Wojna na Pacyfiku. Allied assault, jakoś nigdy mi się nie spodobał. :( A w Pacyfiku za to: bardzo ciekawe misje np. Krwawa Grań. W której bronimy wzgórz niedaleko lotniska "Henderson Field".
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Wczoraj, 08:51
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez mir4ex w 01 Sty 2011, 13:37

Ja grałem we wszystkie części i wszystkie są według mnie super , niewiem czemu wszyscy tak źle mówią o najnowszej z serri , według mnie jest genialna!
AMD Phenom II 550 2 x 3.10 Mhz , MSI NF520T-C35 , Radeon 4850 , Samsung 1TB ,
4GB (4 x 1) 800 Mhz DDR 2 Black Dragon , GOODWATT 600W , Windows 7 Ultimate 64 - Bit
Awatar użytkownika
mir4ex
Stalker

Dołączenie: 24 Gru 2009, 12:44
Ostatnio był: 10 Paź 2025, 21:12
Miejscowość: Limanowa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 2

Postprzez WodZu w 10 Sty 2011, 22:15

MoH zaczął rdzewieć po "Wojnie na Pacyfiku". Kampania była ciekawa, realia inne, wtedy jeszcze świeże. Ale miał dużo drobnych bugów. Airborne to jazda po bandzie przez zaledwie 6 misji. Z czego ostatnia to pachniała mi Ubersoldierem, a nie Medalem. Najnowsza odsłona MoH-a to już nie to samo. Oni desperacko próbowali zdetronizować Call of Duty i na złe im to wyszło, bo tylko się przy nim ośmieszyli. Oby nastąpił jakiś punkt zwrotny w przyszłości jak w przypadku najnowszego NFS-a.
Już niedługo: FEAR 3
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez lukasz638 w 31 Sty 2011, 19:28

Ograłem tą grę 2 razy i muszę powiedzieć że bardzo miło spędziłem z nią czas. Fakt nie jest to standard wyznaczony przez obie części Modern Warfare aczkolwiek moim zdaniem niewiele mu brakowało. Nie wiem też dlaczego przez pisma branżowe czy portale, moh uważają za rozczarowanie roku. Fakt multiplayer jest gorszy niż w modern warfare, ale singielplayer jest w moim przekonaniu lepszy i ciekawszy. Nie mamy rozwalonej fabuły na różne kraje a mamy jedno miejsce akcji przez co nie panuje taki chaos jak w MW. Do tego bronie których używamy mają w końcu odrzut i lepsze efekty dźwiękowe nie to co u konkurencji. Pewnie po tym poście fanboje MW nie zostawią na mnie suchej nitki jak to było w przypadku Operation Flashpoint ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Nie mówię że Call of Duty jest gorsze od medal of honor ponieważ grałem i gram w nie nadal, ale nie rozumiem dlaczego każdy olewa medla of honor tylko dlatego że nie jest to Modern Warfare( takie odnosłem wrażenie). I w tej grze strzelamy i w tej również więc o co chodzi? Zapraszam do dalszej dyskusji.
Awatar użytkownika
lukasz638
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2010, 12:41
Ostatnio był: 18 Lut 2025, 15:56
Miejscowość: Lublin
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 9

Postprzez Mroczny w 05 Lut 2011, 16:48

Ja grałem we wszystkie MOH'y i za najlepszego uważam Allied Assault, jak już ktoś wspominał Omaha Beach, to było coś mimo że na skryptach wszystko porobione! Pacific Assault też świetny, Airborne tak srednio. Teraz co do najnowszego MOH'a. Mi tam się podoba, do COD MW może ciut mu brakuje, ale mimo wszystko to kawał dobrej strzelanki. Faktycznie przykrótka gra, ale MW2 skończyłem w 4,5 godziny na weteranie grajac 1 raz (czy jak tam sie zwie najwyzszy stopien trudnosci) jedząc kisiel jedną ręką... więc Cod był minimalnie dłuższy :)
Na koniec: seria CoD i MoH to świetne gry i z ręką na sercu poolecam każdemu. Ale AA i Cod 1,2 są chyba najlepsze mimo najslabszej grafiki :)
Wystarczy tylko przeszkoda aby światło pokazało swoją drugą naturę - cień
Awatar użytkownika
Mroczny
Stalker

Dołączenie: 24 Wrz 2008, 13:42
Ostatnio był: 08 Gru 2024, 00:11
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

Postprzez Advantage w 05 Lut 2011, 20:43

MoH:AAS to genialna gra, zwłaszcza przez neta. Mimo tylu lat w moich oczach stoi równie wysoko, a nawet wyżej niż kultowe Call of Duty 2, 4 czy nawet Black OPS. Innym dobrym MoHem do MP jest według mnie Airborne, co do najnowszego to nie grałem jeszcze w niego i nie mam zamiaru bo jest za drogi:P
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
Awatar użytkownika
Advantage
Kot

Dołączenie: 05 Lut 2011, 19:57
Ostatnio był: 10 Lut 2014, 15:37
Miejscowość: Graudenz
Kozaki: 0

Re: Seria Medal of Honor

Postprzez Mobil w 25 Mar 2011, 15:35

Medal of Honor były dosyć nudne ,ale Medal of Honor Airborne to jest gra cudowna bardzo mi się spodobała tak samo jak to nowe Medal of Honor według mnie było najlepsze ze wszystkich gier z tej serii tylko była strasznie krótka ,ale grało się wspaniale więc polecam. :E
Jeśli pomogłem daj kozaka.
Awatar użytkownika
Mobil
Kot

Dołączenie: 25 Mar 2011, 13:02
Ostatnio był: 03 Lip 2011, 20:40
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Re: Seria Medal of Honor

Postprzez matig19900 w 25 Mar 2011, 15:51

jedynka jest najlepsza i nic tego nie przebije. może i airborne wygląda ładniej ale to właśnie w tych starych jest największy klimat gier i bardziej chętnie się do takich starych gier powraca niż do tych nowych. tam fabuła starczała na kilka dni przeciętnego grania a w tych nowych ledwo na dzień góra dwa...
...vim vi repellere licet...

matig19900
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2010, 12:42
Ostatnio był: 03 Kwi 2013, 21:21
Miejscowość: ostrowiec św.
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości