Max Payne

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Max Payne

Postprzez vandr w 09 Wrz 2011, 08:07

zaje*iście. Czekam z niecierpliwością. Klimat zapowiada się nieco inny, ale to nic. Czekamy do pierwszego geju-pleja.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Reklamy Google

Postprzez meJKu w 09 Wrz 2011, 08:18

Soviet napisał(a):Od tego czasu gra przeszła redesign. Zresztą marudzisz jak klasyczny Polak. Ja tam poczekam na jakieś konkretne informacje i gejplej.

Skąd masz tą pewność? Od czasu zapowiedzi gry Max Payne 3 wiemy o niej tylko tyle:
-jest Brazylia
-będą flashbacki
-Max jest łysy

Przy czym w jednym z wywiadów (nie, nie chce mi się go szukać) stwierdzono, że flashbacki (które jako jedyne prezentują malutki procent klimatu Max Payne) będą zaledwie procentem w porównaniu do całości gry. I będę narzekać, bo MP to jedna z moich pierwszych gier, w którą grałem jako dziecko i polubiłem ją "od pierwszego kliknięcia". Swoją drogą, podobno również nie ma być komiksów. Gdzie tu Max Payne w tej grze?

ImagevsImage

Ps. Nie ma czegoś takiego jak "narzekanie jak klasyczny Polak". Osoby każdej narodowości narzekają i to wcale nie w mniejszym stopniu. Takie stwierdzenia jak "polaczkowatość", czy "narzekasz jak klasyczny Polak" wymyślone zostały tylko dlatego, żeby Polacy myśleli, że mogą być we wszystkim wyjątkowi (nawet w narzekaniu...).
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Wczoraj, 18:28
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Darth ReX w 09 Wrz 2011, 10:07

Też mi się nie podoba zmiana klimatu. W podobnym do obecnego było już kilka produkcji ("El Matador"? Pamięta ktoś? Nie? No właśnie...), które najczęściej okazywały się totalnym crapem. Max miał to do siebie, że był wyjątkowy, a połowę gry tworzył klimat. Świetna ścieżka dźwiękowa, mrok i chłód wiejący z monitora. Wszystko zmiótł buldożer z wymalowanym wielkim R i gwiazdką.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 00:15
Kozaki: 224

Postprzez KoweK w 14 Wrz 2011, 18:29

"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 01:25
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1476

Postprzez Soviet w 14 Wrz 2011, 18:31

Na ogolenie brody zabrakło baterii :E
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Papa Mobile w 14 Wrz 2011, 19:05

Hm w tym trailerze w sumie jak w Tańcu z gwiazdami, wszystko giga i miga, tylko jakoś brakuje klimatu z komiksem i czcionką, teraz to wygląda bardzo "miodnie", ale nie ma Maxa. Btw jak ta wiolonczela się uchowała? Wole grać w w 2 pierwsze części, sorry no bonus game over.
p.s. Moja Zona mówi, że to nie jest Max Payne tylko kolejna strzelanka.
„Et aux horions, l’on verra qui a meilleur droit" — Jeanne d’Arc
Image
Awatar użytkownika
Papa Mobile
Tropiciel

Dołączenie: 23 Sie 2007, 13:54
Ostatnio był: 06 Wrz 2023, 19:11
Miejscowość: Campus Pagani
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 133

Postprzez meJKu w 14 Wrz 2011, 20:09

Wrażenia po trailerze? Żerowanie na marce to mało powiedziane. Rockstar chyba zupełnie zapomniało (bądź nigdy w ten tytuł nie grało) czym jest Max Payne. Klimat noir szlag trafił. Nawet motyw z drugiej części gry nie pomaga temu trailerowi... bo ta muzyka tutaj zupełnie nie pasuje.

@Papa, twoja żona ma rację.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Wczoraj, 18:28
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez utak3r w 14 Wrz 2011, 22:04

Hm, ja po obejrzeniu trailera mogę tylko powiedzieć: skąd, u diabła, macie JAKIEKOLWIEK wyobrażenie o grze? Bo chyba nie z tego trailera?... :|

Pożyjemy, zobaczymy.
Image

Za ten post utak3r otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK.
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 31 Lip 2023, 16:01
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Elvis Scatter w 31 Paź 2011, 23:34

Trailer ma za zadanie przyciągnąć fanów, a nie ich odpychać. Ale ludzie wierzą, że Rockstar tego nie spieprzy (bo ich gry są raczej ok, przykładają się do nich). Oby. Nie pokazali nawet nowej muzyki. Puszczenie nuty z MP2 nie jest fair. A co mi się nie podoba? Grafika, taka cukierkowa. Zupełnie jak w L.A. Noire. Miejmy chociaż nadzieję, że MP3 będzie miał lepszą optymalizację niż GTA4 (MP3 korzysta z tego samego silnika), bo tutaj to ewidentnie spieprzyli. Pokazany trailer nie był ani słaby, ani zły. To mocny średniak i tak naprawdę nie dowiemy się z niego, czy gra będzie godnym następcą. Ja akurat nie poczułem tu żadnego klimatu. A chyba jednak powinienem.
Awatar użytkownika
Elvis Scatter
Tropiciel

Dołączenie: 23 Maj 2008, 13:05
Ostatnio był: 27 Cze 2016, 11:58
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 8

Postprzez szczypiorofix w 01 Lis 2011, 09:59

Jak dla mnie to już lepiej niech zrobią rozgrywkę w stylu 1ki i 2ki a poprawią tylko grafę- nie będę narzekał, że nie posunęli się do przodu ze wszystkim. Wolę to niż masę udziwnień np. łysy max z brodą (to już w ogóle mi tu nie pasuje). Ciekawe co jeszcze wymyślą. Serio. Wolałbym już starego maxa w nowej szacie niż te ich nowe "ulepszenia".
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Postprzez djcycu w 02 Lis 2011, 02:04

A ja myślałem że już gorzej być nie może... Dwójka była już kijowata a dlaczego? Za to że wszyscy zginęli i było jakoś drętwo... Nie pozostało nic by nawiązać do tego trójkę no a na napisach końcowych napisane było że Max Payne będzie kontynuowany. Z początku myślałem że to tylko chwyt a tu jednak! Lecz ku memu zdziwieniu miałem rację... Nie mieli do czego nawiązać. Pewnie tym razem będziemy mieli okazję poznać fakt że Max podpadł wszelakim mafiom + policji co znamy z 1 i 2 no i se uciekł... Dzięki temu wygląda jak wygląda by go ledwie poznali no i chleje bo nic mu nie zostało. Sensownie niby rozwiązane by toczyć tasiemca dalej ale ileż można... Max Payne umarł razem z Moną Sax a więc nowojorskiego zimowego/deszczowego klimatu już nie poczujemy jak wtedy... Pozostało nam liczyć na to że powiązaniem będzie jedynie Valkiria i to się sprawdzi chyba... Drodzy państwo, powitajcie Max Payne 3: The new GTA! :facepalm:
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive meJKu.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez KoweK w 02 Lis 2011, 16:57

djcycu napisał(a):Drodzy państwo, powitajcie Max Payne 3: The new GTA! :facepalm:

Grałeś? Może reckę byś nam napisał?
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 01:25
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1476

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości