Wiedźmin

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Jaką ścieżkę wybrałeś?

Mieczykiem!
97
56%
Znaki, pew pew pew!
13
7%
Petardy i alchemia.
5
3%
Troszkę wszystkiego.
59
34%

Razem głosów : 174

Re: The Witcher

Postprzez The Witcher w 23 Mar 2010, 21:35

Wiewiórka napisał(a):...wydaje mi się że w pierwszej ma tak.. z 28 lat.

Wydaje mi się, że ma o wiele więcej. :wink:
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 10 Lis 2024, 12:44
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Reklamy Google

Postprzez szametu w 24 Mar 2010, 00:25

tego by nie bylo oczywiscie, gdyby tworca wiedzmina, zrazony tym, co polska kinematografia zrobila z jego ksiazka, sie nie zgodzil.

Ale jednak facet ma kochones i podjaj taka wlasnie - dobra dla nas graczy - decyzje. I my jako gracze mozemy tylko podziekowac i byc ufni wierze, ze dalsza wspolraca przyniesie wieksze korzysci.

swoja droga, myslicie ze 'narodzil' sie kolejny, po T.Clansym tworca serii dobrze kojazonej z rozrywka ?

a muzyka ? z tak dobra muzyka ostatni raz mialem okazje obcowac przy grze acranum

Uwagi moderatora:

A ty ciągle słownika nie kupiłeś? - atikabubu
nie posiadasz wlasnego zdania, ktore moglo by mnie zainteresowac
Awatar użytkownika
szametu
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2010, 13:02
Ostatnio był: 13 Kwi 2010, 22:50
Miejscowość: z reklamy Plusa :P
Kozaki: 0

Postprzez The Witcher w 24 Mar 2010, 16:34

The Witcher
Legenda

Re: Wiedźmin

Postprzez Microtus w 26 Mar 2010, 13:35

Gejmplej z komentarzem autorów (ok 20 min.).
Wiedźmin 2 - gameplay, cz.1
Wiedźmin 2 - gameplay, cz.2
Wiedźmin 2 - gameplay, cz.3
Wiedźmin 2 - gameplay, cz.4

Powiem szczerze, że nieźle to wygląda. Jeśli nie zwalą gry fabularnie to będzie Światowy hicior.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez The Witcher w 26 Mar 2010, 15:38

The Witcher
Legenda

Postprzez szametu w 26 Mar 2010, 23:58

Przede wszystkim CD Projekt rezygnuje ze stylów walki, pozostawiając nam jeden dynamicznie dopasowujący się do sytuacji.

nie nie i jeszcze raz nie. dla mnie to wlasnie byla calym smaczkiem w grze. nie raz i nie dwa musialem robic 'quick load' bo wybralem zla taktyke i mialem w tyly. dla mnie to nie bedzie to samo. a ile sie czlowiek nameczyl, aby uzbierac te paskudne brazowe talenty aby rozwijac walke ?

3 archetypy postaci - wojownik, mag, alchemik. Punkty przeważają szalę na dany kierunek, od przyznania punktów zależą bonusy, dodatkowe akcje i umiejętności.

to bylo juz w arcanum ? i dla mnie tylko tam sie sprawdzilo ;)

i wiele tego wiele. co do kart seksu. jakos mi to nie gralo i po pewnym czasie nie zawracalem sobie tym glowy. owszem, to jest smaczek w ksiazce, ale w grze jakos nie to mi gralo. po za tym, cala reszta zapowiada sie dobrze. powrot do poprzednich lokacji (ilez to razy chcialem wrocic na poczatek i zobaczyc, jak sie sprawy maja po moim niezbyt pokojowym odejsciu ;d) i cala masa innych. oj znowu sie wsiaknie i nie bedzie sie liczyc czasu w czasie grania.

tylko jedno male ale ... w trakcie calej gry, mialem 2 srebrne talenty. i ni cholery wiecej. nawet z solucja przy ponownym graniu. NIC nul, dev/nul i guzik. wiec jesli macie pomysly dlaczego tak sie dzialo, z mila checia zainstaluje gre na nowo
nie posiadasz wlasnego zdania, ktore moglo by mnie zainteresowac
Awatar użytkownika
szametu
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2010, 13:02
Ostatnio był: 13 Kwi 2010, 22:50
Miejscowość: z reklamy Plusa :P

Postprzez Wiewiórka69 w 27 Mar 2010, 00:01

Bardzo mnie cieszy fakt że zajmą się fabułą...chciałbym aby była niesamowicie wciągająca i pełna akcji.. dobrze też że będą towarzysze jak w pierwszej części załóżmy Jakier czy Zoltan...szkoda że nie będę Yeavina, moja ulubiona postać,no ale cóż. Ciekawe czy będzie można zobaczyć innych wiedzimnów, a co do grafiki.. jednym słowem-piękna. Ciągle mnie interesuje ile Geralt może mieć już lat. Trochę głupie i niepotrzebne były np..karty seksu, w ogóle nie potrzebne moim zdaniem, no i walkę trochę skopali.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez G36 w 27 Mar 2010, 10:16

Co do zmiany w systemie walki, jestem za. Jeśli oczywiście będzie to dobrze zrobione, w jedynce za*%^ście wyglądała walka, tylko gracz nie miał dużo do roboty aby klik klik klik. W książce jak mnie pamięć nie myli nie było napisane ile dokładnie Geralt ma latek. Ale pisało coś że jest dużo starszy na ile wygląda, czyli pewnie ma z 60-70 lat. Jak wiemy Wiedźmaki wolniej się starzeją.(tak na marginesie to na moje oko z wyglądu ma jakieś 35-37) Co do postaci, to chciałbym tam zobaczyć Yennefer i Ciri, ale wątpię czy się w 'dwójce' pojawią. Konia pewnie też nie ujrzymy.

szametu napisał(a):tylko jedno male ale ... w trakcie calej gry, mialem 2 srebrne talenty. i ni cholery wiecej. nawet z solucja przy ponownym graniu. NIC nul, dev/nul i guzik. wiec jesli macie pomysly dlaczego tak sie dzialo, z mila checia zainstaluje gre na nowo

Nie nie dobiłeś do levelu od którego dostaje się srebrne talenciki (był to bodajże 15), a te dwa srebrne to pewnie dlatego że wypiłeś jakiś mutagen.
-Nienormalny!
-A co ta znaczy być 'Normalnym'?!

G36
Wygnany z Zony

Dołączenie: 13 Sty 2010, 22:25
Ostatnio był: 09 Wrz 2011, 18:12
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez von Carstein w 14 Kwi 2010, 15:19

G36 napisał(a):W książce jak mnie pamięć nie myli nie było napisane ile dokładnie Geralt ma latek. Ale pisało coś że jest dużo starszy na ile wygląda, czyli pewnie ma z 60-70 lat.

O ile pamiętam Geraltowi kiedyś naliczono ok. 96 lat (Yen miała 98).

Wiedzmin to jedna z najlepszych gier, jakie zostały wydane w tej dekadzie. Piękne walki, świetne dialogi, postacie, zadania... czuć było ten klimat, ta gra ma to coś...

Szkoda, że i bez wad się nie obeszło - małe mapki (nastawiałem się coś "gothickiego" z końmi [Ja chcę płotkę!] a tu takie małe, ograniczone, z przeklętymi płotkami). No i fabuła - wciąga, klimatyczna itd... tylko, że praktycznie zerżnięta z książki! Całkowicie! Spodziewałem się, że Sapek stworzy na poczet gry coś nowego, a tutaj dostałem przygody znane z książki, ciut zmodyfikowane...
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez StalkerCiastek w 14 Kwi 2010, 15:47

Z zaciekawieniem śledzę informacje o Wiedźminie. Ale nie kupię go. Czego? Ponieważ pierwsza część mnie odrzuciła. Na początku nic nie zdradzało późniejszej masakry. Nawiasem mówiąc: epilog to wg. mnie najciekawszy fragment gry. Ale wracając do "masakry". Mam na myśli nudę. Potworną nudę, która daje o sobie znać w 2 rozdziale gry. Naprawdę lubię gry RPG, ale taka rozgrywka mnie nudzi. Idź 2km, przeżyj 4 loady poziomów, rozwal 10 grupek wrogów (kilka razy ginąc), znów load. Dotrwałeś? Brawo! Właśnie zrobiłeś połowę misji! Jeszcze trochę i skończysz już cały drugi rozdział! Kończę tą ironie. Najdalej doszedłem do 5 rozdziału. Próbuję zdobyć Zbroję Kruka. I zonk. W 1 rozdziale nie nauczyłem się Igni. Od tamtej chwili (czyli jakiś rok) nie dotykam pudełka z wiedźminem. Podejrzewam, że w drugiej części niewiele się zmieni. Więc wolę zaoszczędzić te pieniądze i zamiast Wiedźmina 2 kupić np. Crysisa 2.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez The Witcher w 29 Kwi 2010, 20:32

Nabyłem nowe CDA, podobno Smuggler wyżebrał sporo nowych informacji od CDP.
...to od nas zależy, co będzie dalej,tzn.którym z trzech głównych torów fabuły ruszymy. Wiedźmin może bowiem wziąć udział w wielkich politycznych szachach... Może dla odmiany skupić się na wyjaśnianiu swej przeszłości... Może też skupić się na emocjach, czyli relacjach z rozmaitymi postaciami w grze... Każdy z wątków może zakończyć się na conajmniej trzy sposoby... Zapytani o to, czy pojawią się jacyś "wielcy nieobecni"(Yennefer, Ciri), twórcy nie powiedzieli NIE... Znikła główna bolączka Wiedźmina: długie i ciągłe doładowywania lokacji...

Już zbieram na EK.

Uwagi moderatora:

Masz refleks :E - ati
The Witcher
Legenda

Postprzez von Carstein w 30 Kwi 2010, 08:22

A ja mam nadzieję, że edycja kolekcjonerska będzie tym razem warta swej ceny...

Chociaż raz bym chciał, żeby ci co robią grę powiedzieli pełną prawdę o niej... a nie półsłówka, dwuznaczne, lub ograne... a często kłamstwa...

Ale to niemożliwe.

I co najważniejsze - ile z dialogów i zadań będzie zerżnięte z książki, z Sagii (Bo jak nic najpierw trafimy do Redanii.)
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości