Gra jest super. Grałem w nią sam, i nagrałem replay przez całą grę. Potem jeszcze grałem w grupach. Ja i mój brat. Ja i kolega. Ja i inny kolega. Ja i 2 innych kolegów i zawsze replay nakręcałem by pokazać innym nasze gry

Ogólnie bardzo fajna nawalanko-strzelanka. Bardzo fajny teren tak samo jak i przeciwnicy, no i rzecz jasna uzbrojenie. Na każdego potwora jest jakaś metoda. Także w 2 grałem, sam i z kolegom. Bardzo fany pomysł z tym przemieszczaniem się w różnych epokach. Przynajmniej zróżnicowane plansze, najciekawsze rzeczy to taki mały demon który gada. I jak się go nadepnie lub zastrzeli to pojawia się większy tak było w 1 i 2. I tak samo fani Sama, w 1 na początku gry można było ich uwolnić u ciągle tak chodzili i jak nas widzieli podchodzili i cześć jestem ktoś tam. A potem jak były piramidy to jeździło takich 2 w samochodziku i jak się coś rozwaliło w piramidzie to się kamień rozkruszał i okazało się że piramida jest zrobiona z pudełek z logiem Sama, a oni wtedy, świat dowiedział się o naszym sekrecie. A w 2 też byli jako zombi można było ich po uwalniać z trumien

. W obu częściach ostatnie misje były super. W 1 wyglądało to jak, inwazja potworów na ziemie a na czele by ten wielki kolos. A w 2 wyglądało to jak Armagedon, fale nie kończących się potworów, trochę dziwnego bosa dali, ale nawet fajnie się z nim walczyło. A jak było po wszystkim i Sam podniósł telefon to ten tekst mnie rozwalił. Do twórcy gry w 3 części znajdę cię i kopię ci do dupska

Zona jest darem tego świata, a my wolność jesteśmy jej obrońcami, będziemy ją chronić bezapelacyjnie do samego końca a wrogowie zony będą skończeni gdy my z nimi skończymy.
Cytat. Życie jest jak bycie stalkerem zawsze trzeba walczyć oto by móc żyć oto by móc stać się kimś lepszym.
Cytat. Negatywne skutki picia radioaktywnej wódki.