Kolejny pacz - nowa gra

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Kolejny pacz - nowa gra

Postprzez aduh w 06 Maj 2014, 17:19

Czesc,
Zainstalowałem patch 1.3001 i zbieram się do gry.
Zastanawiam się jednak czy warto skoro kolejny patch będzie wymagał rozpoczęcia gry od nowa.
Czy ktoś mógłby się do tego odnieść? Czy warto zaczynać teraz nową grę i jak długo mogą trwać prace nad kolejnym paczem - miesiące, tygodnie?
aduh
Kot

Dołączenie: 13 Wrz 2008, 13:07
Ostatnio był: 07 Maj 2017, 21:07
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Kolejny pacz - nowa gra

Postprzez ZiomB w 06 Maj 2014, 17:27

Niektórzy już poprzechodzili LA i mają wylane na następne patche, ale co to musiała być za gra gdzie co chwila crash, nieporozumienia w fabule i błędy? Niektórych momentów podobno nie przejdziesz bez korzystania z glitchy, ponieważ PDA lub postacie podają złe kody do drzwi. Ja osobiście wstrzymałem się z grą i wolę poczekać do patcha niż psuć sobie wrażenia z gry (a już napsułem sobię w pewnym stopniu). Czekałem na LA, a nie zabugowane gówno w którym przez połowę gry musiałbym się zmuszać do przechodzenia by tak po prostu to przejść i zapomnieć o tym..

Za ten post ZiomB otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive caleb59.
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez Iwaszka w 06 Maj 2014, 17:27

Patch wyjdzie kiedy wyjdzie, ma być szybko ale to się okaże - chcą wszystko dopracować do końca.
Ja sam ukończyłem już LA i czekam na patcha żeby grać 2 raz - dokładniej. Nikt Ci nie doradzi czy warto grać. Każdy lubi inaczej więc sam musisz zdecydować. Jednak na pewno nie zaszkodzi zapoznać się chociaż jak to wygląda nie? ;)
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 16 Sie 2024, 16:19
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 272

Postprzez caleb59 w 06 Maj 2014, 17:39

Trzeba być nierozgarniętym by sądzić, że drugi patch magicznie załata wszystkie problemy - będzie i trzeci, i czwarty itd. z biegiem czasu bo tak ogromnego projektu nie załatasz w dwóch aktualizacjach...

Pytanie czy następne patche powyżej drugiego będą wymuszały rozpoczęcie nowej gry bo jeśli tak to mamy wszyscy przepie*dolone i pograne...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 00:20
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 672

Postprzez Iwaszka w 06 Maj 2014, 17:43

Utak3r pisał, że starają się umieścić w 2 patchu większość zmian wymagających new game - więc zakładając, że im się uda to potem powinno już być okej. Pierwszy patch wyszedł naprawdę szybko i załatwił dużo spraw - więc widać, że się starają i powinno być okej.

Caleb59:
Iwanassassin napisał(a):Patch wyjdzie kiedy wyjdzie, ma być szybko ale to się okaże - chcą wszystko dopracować do końca.

Pisząc to nie miałem na myśli, że chcą dopracować do końca całą grę tylko, że chcą dopracować do końca patcha który ma być wydany...

Także
caleb59 napisał(a):Trzeba być nierozgarniętym by...

... Dopisz sobie sam ;)
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 16 Sie 2024, 16:19
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 272

Postprzez aduh w 07 Maj 2014, 14:02

caleb59 napisał(a):Trzeba być nierozgarniętym by sądzić, że drugi patch magicznie załata wszystkie problemy - będzie i trzeci, i czwarty itd. z biegiem czasu bo tak ogromnego projektu nie załatasz w dwóch aktualizacjach...

To jest jasne ale na pewno kolejny patch w założeniu będzie miał wyeliminować kluczowe dla rozgrywki/fabuły bugi i błędy. Powinien to być patch, który umożliwi bezproblemowe ukończenie gry a to jest najważniejsze.
Kolejne poprawki powinny usprawniać działanie gry, jej wygląd czy eliminować pomniejsze bugi, crashe itd...
Poczekam do kolejnego patcha i wyruszam w teren.
aduh
Kot

Dołączenie: 13 Wrz 2008, 13:07
Ostatnio był: 07 Maj 2017, 21:07
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 0

Postprzez utak3r w 07 Maj 2014, 14:58

caleb59 napisał(a):Pytanie czy następne patche powyżej drugiego będą wymuszały rozpoczęcie nowej gry bo jeśli tak to mamy wszyscy przepie*dolone i pograne...

Tego nie wie nikt - na pewno któryś tam patch znów będzie tego wymagał. Ty chyba już zapomniałeś, jak działa X-Ray. I że np. czwarty i piąty patch do SoCa wymagał nowej gry. W X-Rayu co drugi ficzer jest powiązany ze spawnem lub AI mapą. Obudźcie się - to jest Stalker!
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 31 Lip 2023, 16:01
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości