Dobrze więc, to ja zacznę
Cień Czarnobyla1)
Tajne ścieżki 2 - Wciąga jak czarna dziura. Fabuła nie nudzi, i kradnie mnóstwo czasu, a z każdą następna godziną chcemy coraz więcej... Multium broni, setki patentów(np: wymiana na fanty z innymi stalkerami) dużo lokacji, artefakty, detektory artefaktów jak w CoP i CS... moim zdaniem pozycja obowiązkowa
2)
LWToD - bardzo dobry modzik fabularny - ładny, ciekawa fabuła, stabilny, dużo nowych lokacji, bardzo ciekawe skrypty (granie na gitaryłce masakruje system
)
3)
Priboy Story - nie jest to jakiś duży, czy innowacyjny mod, ale bawi
gram w niego conajmniej raz w roku
dużo nowych broni, i co najlepsze - zbieracka fabuła polegająca na znajdywaniu dokumentów w różnych lokacjach... czasami trzeba pogłówkować
Czyste niebo *niestety czystego nieba trudno znaleźć ciekawe mody, gdy tych dobrych(wg mnie) jest ich naprawde niewiele
1) w sumie jedyny mod jaki polecam -
S.T.A.L.K.E.R. Complete - ładna grafika, nowa muzyka, itd...
Zew Prypeci1)
SPECTRUM - Droga we mgleWięc... co by tu pisać... mod 11/10... fabuła biję na głowę wszystkie poprzednie części(szkoda ze taka krótka
)
Świetnie przerobione lokacje, wciągająca fabuła, piękne animacje, bardzo ciekawe questy poboczne, - nie zagrać w tego moda to Herezja
2)
MISERY - co tu gadać... Realizm na 101%. świetnie przerobione dialogi, Pierdylion nowych przedmiotów, czysty realizm(nie mylić z hardkorem, tu jest tylko czysty REALIZM
)
3)
Winter of Death - Ultimatum- Modzik króciutki ale z Charakterem
nie dość że zone nawiedza przepiękna zima, to dostajemy jeszcze całkiem przyjemną historie pewnego najemnika, warto sie zainteresować
Ode mnie to by było na tyle